0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Настинка, хормони и спермограма?!
« -: Октомври 17, 2006, 13:41:36 pm »
Момичета след 3 дни ще правя LH, FSH, Prolactin, Estradiol и Teststoteron, както и спермограма на мъжа, а и двамата сме се тръшнали от някаква настинка  :( Аз остисквам и не пия нищо, но той е доста зле и пие Фервекс и Ефизол. Предупредиха ни за въздържание 4-5 дни, но за лекарствата нищо не знам?! Не съм сигурна дали и самата настинка не може да даде грешни резултати за хормоните ми или за спермограмата му?!
Да отложим ли изследванията си, моле дайте акъл!
*
Re: Настинка, хормони и спермограма?!
« Отговор #1 -: Октомври 17, 2006, 15:19:43 pm »
За твоите хормони незнам, Ушчо, обаче мисля, че мъжа ти е по добре да отложи с-мата, докато оздравее. Нека и другите момичета си кажат мнението.
*
« Отговор #2 -: Октомври 17, 2006, 17:17:14 pm »
Според мен няма да даде отклонения за хормоните, но за спермограмата най - добре звънни на доктора си.
*
« Отговор #3 -: Октомври 17, 2006, 17:42:55 pm »
Според мен няма да даде отклонения за хормоните, но за спермограмата най - добре звънни на доктора си.
И аз така реших да направя! От една страна 'производството' на смерматозоидите е било преди 100-тина дни, но от друга пише, че 4-5 дни преди изследването не трябва да се употребява алкохол в големи количества, което според мен значи, че влиае.., за това ще се обадя да попитам направо!
Благодаря ви момичета
« Отговор #4 -: Октомври 17, 2006, 18:23:33 pm »
Според мен също може да отложите спермограмата, докато се оправи. Може да я направите след въздържание 3-4 дена, не е нужно да са 5. Колкото повече е въздържанието - толкова повече може то да даде отражение на показателите. Така са ми казвали. Както и че по време на въздържанието не е  препоръчително да се приемат алкохол и лекарства.