0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Помогнете /вторичен стерилитет/
« -: Септември 25, 2006, 14:08:18 pm »
Здавейте, мили момичета.Най - накрая се реших да пиша и аз.Моята история е следната: Бях на 15 когато забременях за първи път /може би ви се струва малко раничко-да така беше/, но нямах избор историята е много дълга така, че няма да навлизам в подробности.Въпреки, че бях малка самото раждане мина доста нормално, но след около 40мин. след раждането аз получих жесток кръвоизлив по лекарска грешка лекарите едва ме спасиха, казаха че не са изчистили плацентата.Слагаха ми някакви тампонати доколкото си спомням за да спрът кръвоизлива.Изобщо беше някакъв ад тогава неискам и да си спомням даже, тогава ми казах че поне 2-3 години не трябва да забременявам - МОМИЧЕТА ДЕТЕТО МИ ВЕЧЕ Е НА 7 И ПОЛОВИНА И МНОГО ИСКАМ ВТОРО НО ПРОСТО НЕ СТАВА И НЕ СТАВА,Аз все си мисля че е нещо свързано с търбите заради кръвоизлива дали е така от каде трябва да почна кое изследване да направя по напред.Аз съм от Перник и тук нямаме добри генеколози къде бихте ме насочили в София, ужасно ме е страх като си помисля че може и да си нямам още едно бебче, винаги съм искала да имам две деца и толкова много обичам децата.Все отлагах, отлагах и си мислех че ще се получи но уви не става, като чета разни теми тук си вдъхнах малко кураж и реших че не трябва да отлагам и минутка повече а да действам. Благодаря Ви предварително!
« Последна редакция: Септември 28, 2006, 10:36:04 am от Lali »
*
Re: За запушените търби
« Отговор #1 -: Септември 25, 2006, 15:30:15 pm »
здравей!!!
откъде ти хрумна,че може да имаш запушени тръби?има куп изследвания които доказват това-цв.снимка,лапароскопия и т.н
перник е близо до софия,запиши си час при някой добър гинеколог,можеш и да използваш търсачката и да откриеш мнения за добри гинеколози в софия.те най-добре ще те ориентират.
успех все пак!!! :)
« Отговор #2 -: Септември 25, 2006, 15:41:42 pm »
Може и да не съм права, просто ме страх много и незнам от къде да тръгна, всичко ми се струва толкова страшно
*
« Отговор #3 -: Септември 25, 2006, 15:49:07 pm »
няма нищо страшно!
моето мнение е,че ако все пак се съмняваш в зап.тръби направи си лапароскопия.това е най-точната и сигурна диагностика на състоянието ти за момента.
порови се за тази процедура има много коментари,мнения и др-изчети всичко за да си наясно и действай.
колко време след раждането на детето ти се опитвате за бебе?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #4 -: Септември 25, 2006, 15:58:44 pm »
...или хидротубация

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #5 -: Септември 25, 2006, 16:10:23 pm »
Ами около 3 години вече изобщо не се пазим, но какво да ви кажа все си мислех че ще стане и не търсих лекарска помощ.От начало не си следях овулацията, просто не подхождах сериозно но от около 1 и половина следя всичко и вече започнах да се отчайвам и трябваше да призная сама на себе си, че може би имам проблем. Сега просто трябва да знам от кое да започна и при кой да отида! Препоръчайте ми някой добър специалист в лапрото! Искам и да попитам как точно определят дали ти е нужно лапро или не е.Извинявам се ако звучи тъпичко!! :(
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #6 -: Септември 25, 2006, 21:08:03 pm »
Viki_K   ...какви изследвания си правила до сега???? :D
« Отговор #7 -: Септември 25, 2006, 23:08:17 pm »
Мила Вики, страшното е основно в твоята глава. Избери лекар с който да направите план за действие и да работите по ред на нещата.
Всяка ужаваща себе си жена преди да забременее, трябва да направи следните изледвания:http://www.zachatie.org/modules.php?name=Sections&op=viewarticle&artid=159  може би да проследите дали фоликулите се пукат, профодимостта на тръбите може да се провери и със снимка.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
« Отговор #8 -: Септември 26, 2006, 08:59:16 am »
Здравейте отново момичета, не отговорих вчера на някои въпроси зададени от Вас тъй като съм до 17.00ч. на работа и до това време мога да пиша. През април месец съм си правила профилактични прегледи - цитонамазга, урина също ми взимаха, поисках да ми направат хормонални изследвания и всичко си ми беше нормално /правих хормоналните в Цибилаб незнам колко е добра клиниката/ за хламиди също съм изследвана, кръвната захар също. Със сигурност ще ги повторя отново изследванията и ще направя и останалите които са нужни.Просто искам да ми препоръчате добър генеколог за да мога да започна по - скоро със всичко.Тук в Перник на никой немога да се довера да ме лекува, след всичко което преживях при раждането а и условията са повече и от ужасни.Доверявам се единствено и само за профилактичните прегледи.Много Ви Благодаря за отговорите
*
Re: Помогнете
« Отговор #9 -: Септември 27, 2006, 14:44:53 pm »
Viki_K,
аз ти препоръчвам д-р Владимиров от център по репродуктивна медицина и оплождане инвитро- София. Сайтът е www.ivf.bg
На него ще намериш адреса и телефона на центъра. Успех и късмет ти желая!

*

balmi

« Отговор #10 -: Септември 28, 2006, 10:19:21 am »
Вики, направете непременно и спермограма на съпруга. При теб хормони, цветна снимка за проходимост на тръбите, проследяване на овулация и т.н.  Обърни се непременно към репродуктивен специалист за да не губиш време като мен. Аз например пропилях доста време в Шейново при непрофесионалист в тази област.
« Отговор #11 -: Септември 28, 2006, 10:28:47 am »
Вики, направете непременно и спермограма на съпруга. При теб хормони, цветна снимка за проходимост на тръбите, проследяване на овулация и т.н.  Обърни се непременно към репродуктивен специалист за да не губиш време като мен. Аз например пропилях доста време в Шейново при непрофесионалист в тази област.

Много Благодаря за съвета Balmi, аз мислех точно към Шейново да се насоча, но сега се замислих!
*
Re: Помогнете /вторичен стерилитет/
« Отговор #12 -: Септември 28, 2006, 14:09:55 pm »
здрасти!!!
3год.не са малко време в опити за бебе.както ти казах по-рано трябва да действаш и то при специалист в тази област.не прави и моята 9год грешка да се луташ при разни квартални гинеколози.успех и от мен!!! :balk_103:
Re: Помогнете /вторичен стерилитет/
« Отговор #13 -: Ноември 01, 2006, 12:43:07 pm »
Мила Вики, как така се отчайваш, при положение че още нищо не знаеш :) Плюс това си имаш детенце :))
Моят съвет е да да идеш при д-р Методи Генов в "Света София" в София. Аз лично вече бях при него веднъж и реших че ще продължа, въпреки че самата болница според мен е отврат.
За самия лекар съм чувала от много хора страхотни отзиви, включително от моя много близка, която ражда при него 3 пъти. Като човек е супер. Това е и успех!