0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте момичета,

Спешно  :help: ми трябва вашия съвет.
В понеделник ходих на фоликуметрия -един фоликул - 17 мм. Лекарката каза 2 дни въздържание /да съберем качетсвен материал/ и после да бъркаме кекса   :bed:. Смята, че днес /вторник/ ще е фоликула към 19 мм. и утре ще се спука.
Междувременно аз вчера /фф=17 мм./ си направих ову тест - контролна чертичка ясна и бледа тестова. В теста пише, че това е отрицателен тест. Днес отново си направих ову тест - 2 еднакво наситени чертички /но в никакъв случай много наситени - по-скоро еднакво бледи???/. Чудя се дали това показва положителен тест и дали днес трябва да действаме за бебче.
И още нещо - в теста също пише че се действа след 24 часа от покаване на + тест. т.е. утре както каза док. Само, че аз много се притеснявам да не изтървем отново момента - щото усещам, че ме болят яйчниците /особено десния, където би трябвало да се отдели фоликула/.

Та въпроса ми е какво смятате вие - да действаме ли или не днес.
Може ли някой да ми каже какъв размер трябва да достигне фф и колко дебела трябва да е лигавицата??? И още след като се спука фоликула до колко време ще бъде оплождането - ако чакат "тайните" агенти  :sperm: :sperm: :sperm:?

Дори, когато ти бият шут отзад това може да е крачка напред.
Не бива да губим кораж, момичета!

Re: СПЕШНО - Фоликуметрия и спукване на фоликул???
« Отговор #1 -: Октомври 17, 2006, 22:05:36 pm »
Направете и днес - плувците могат да почакат до 48-72 часа, а яйцеклетката само 12! Болките в яйчника са показателни! Но размера на фоликула ми се вижда малък! Правила ли си стимулация или на спонтанен цикъл сте, защото при спонтатен нарастването е с около 1 мм на ден! А фоликула трябва да поне 20 мм!
Матей - 1.04.2006 г
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #2 -: Октомври 17, 2006, 22:10:43 pm »
Овулацията е 24-36 часа след положителен тест, така че действайте утре.
Мен лично яйчниците ме болят ден-два преди овулацията.
*
« Отговор #3 -: Октомври 17, 2006, 22:24:50 pm »
Направете и днес - плувците могат да почакат до 48-72 часа, а яйцеклетката само 12! Болките в яйчника са показателни! Но размера на фоликула ми се вижда малък! Правила ли си стимулация или на спонтанен цикъл сте, защото при спонтатен нарастването е с около 1 мм на ден! А фоликула трябва да поне 20 мм!

Ами спонтанен цикъл ми е - освен да почакаме до утре, а??? Ох, хич не ми се иска да изтървен момента.

*
« Отговор #4 -: Октомври 17, 2006, 22:31:24 pm »
Забравих да кажа, че на талончето ми пише още освен фф=17 мм /13 ден/ и още мат.лигавица - 8мм. тов аима ли значение? И има ли някакви връзки на които мога да прочета повече за тези неща?
 :wave:
Благодаря Ви момичета, че в този късен час се включвате.

« Отговор #5 -: Октомври 18, 2006, 10:04:14 am »
В сайта има много инфо по въпроса - пусни търсачка и напиши овулация!
Какво стана правихте или изчакахте? Ти мериш ли температури?
Матей - 1.04.2006 г
*
« Отговор #6 -: Октомври 19, 2006, 20:46:10 pm »
В сайта има много инфо по въпроса - пусни търсачка и напиши овулация!
Какво стана правихте или изчакахте? Ти мериш ли температури?

Разбъркахме кекса за закуска - сутринта - по средата  :D Наистина не ми се иска да изтърва момента. До сег аимахме други проблеми - хормонални, хламидия и т.н. Вече всичко е о.к. и предстоят нови опити. Надявам се само причината сега да не излезе мъжкия фактор:-))))

Иначе температура мерих няколко месеца и ми писна - много избервящо ми действа - само за това мисля а не трябва. Стискай палци да се похваля след 2-3 седмици  :cupid: :crossfingers:

*
« Отговор #7 -: Октомври 19, 2006, 21:46:06 pm »
 :crossfingers:Хайде,де,това чакам!Че съм си заплюла след теб да съм аз!Пък дано и другите се наредят! :wave:
« Отговор #8 -: Октомври 19, 2006, 22:17:46 pm »
"Разширената фоликулна кухина образува на повърхността на яйчника издутина, която в навечерието на овулацията е около 17-19 мм. – това е нормалнта големина на фоликул годен за оплождане."
 Тва не са мои думи , а на специалисти ...стискам палци и чакаме положителни езултати :goodluck:
*
« Отговор #9 -: Октомври 22, 2006, 18:04:48 pm »
:crossfingers:Хайде,де,това чакам!Че съм си заплюла след теб да съм аз!Пък дано и другите се наредят! :wave:

Благодаря ви на висчки. И аз Ви стискам палци.

А ти "le" да знаеш че и аз така съм си те заплюла  :D дори гледах че си правила инсе - стискам палци  :crossfingers: :crossfingers:
Абе дай боже и двете да се похвалом скоро - ние и без това сме с един и същи цикъл от бая време.
Дано всички станем скоро МАМИ.
 :bighug: