0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Фолиева киселина
« -: Октомври 22, 2006, 21:15:31 pm »
Момичета кажете ми нещо повече за тази киселина?Вярно ли ,че спомагала за забременявяне???Ако е така как се приема?Може да ви се струва малко глупав въпроса ми :oops:
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: Фолиева киселина
« Отговор #1 -: Октомври 22, 2006, 21:27:13 pm »
Не спомага за забременяване, а помага да родиш здраво бебе.
Виж  ТУК.
« Последна редакция: Октомври 22, 2006, 21:28:51 pm от Lali »
*
« Отговор #2 -: Октомври 22, 2006, 21:47:26 pm »
да аз също знам,че се пие след забременявяне,но доста мои познати ми посаветваха да пия и щяло може би да помогне.Затова реших да попитам :D
*
« Отговор #3 -: Октомври 22, 2006, 21:51:14 pm »
За самото забременяване - не, но е добре да я почваш от сега, за да се натрупа и да е достатъчно за бъдещото бебче.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #4 -: Октомври 23, 2006, 07:15:44 am »
amaliqхубаво е да почнеш да пиеш фолиева поне 3 месеца преди да е настъпила бременност.Ако сте започнали с опитите направо почвай да я пиеш.Може да я пиеш дълго време,няма да ти навреди. :D
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #5 -: Октомври 23, 2006, 07:40:15 am »
За самото забременяване - не, но е добре да я почваш от сега, за да се натрупа и да е достатъчно за бъдещото бебче.
Лан,  :D тя не се натрупва.
Колкото е необходимо се усвоява, останалото се изхвърля /изпишква/, защото е водоразтворим витамин.
amaliq, аз я пия 4 години без прекъсване  :D 

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #6 -: Октомври 23, 2006, 09:14:19 am »
да аз също знам,че се пие след забременявяне

Пие се преди забременяването, защото е от изключително значение още от първите дни на зачеването, т.е. тогава когато не знаеш че си бременна.
Започвай я, ако смяташ да забременяваш!

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
*
« Отговор #7 -: Октомври 23, 2006, 11:11:44 am »
Момичета благодаря ви за отговорите.А как се пие,смисъл по колко? :)
« Отговор #8 -: Октомври 23, 2006, 11:22:50 am »
По едно на ден - всеки ден :) Аз пия  Неофолик мисля че беше :)
*
« Отговор #9 -: Октомври 23, 2006, 11:40:24 am »
denis,
аз си мислех, че само витамин С се изпишква напълно всичко излишно. Това "натрупва" имах предвид, че си вземаш колкото ти трябва, попълваш си недостига демек, не се изразих правилно :(. Дневният прием - 0,4мг. Някой фирми предлагат капсули с по-висока доза, която според мен, трябва да се избягва.
« Последна редакция: Октомври 23, 2006, 12:02:07 pm от Lan »
« Отговор #10 -: Октомври 23, 2006, 20:58:20 pm »
Zdraveite. I moita doktorka mi kaza che ne nuznata folieveta kiselena se izhvurlia prez urina kakto vit. C i kalcia. A vzimam po .8mg dnevno zastoto, razbrah che niakoi zeni im tribva poveche ot drugi ta i za tova vzimam dvoino - ne znam tochno kakva a prichinata za nedostatuka, no za sega se doveriavam na doktorami - tia ima tri detza i predpolagam che znae kak stoiat nestata  :D
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #11 -: Октомври 24, 2006, 07:33:02 am »
denis,
аз си мислех, че само витамин С се изпишква напълно всичко излишно. Това "натрупва" имах предвид, че си вземаш колкото ти трябва, попълваш си недостига демек, не се изразих правилно :(. Дневният прием - 0,4мг. Някой фирми предлагат капсули с по-висока доза, която според мен, трябва да се избягва.
Да изясним както трябва нещата относно приема на фолиевата киселина. :D, че нещо  ги объркахме.
Дневната потребност от този витамин е 0.2 мг.
При бременност тази потребност се увеличава и дозата,/утвърдена от световната практика/, която благоприятства правилното протичане на бременността / и намалява риска от появата на спина бифида до 80%, както и нарушения в кръвотворният апарат/ е 0,4 мг.
Това е  в случаите,когато няма индикации за някакви заболявания - когато всичко е наред.
Но има заболявания и опасност от такива /по време на бременност/, които налагат приема на по-високи дози. Дори в пъти повече. Няма да давам примери  :D
Но това се приценява от лекар.
И тъй като този витамин предотвратява нарушения в изграждането и развитието на клетките на организма - добре е да започне да се взема преди бременността./поне 3 месеца/

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #12 -: Октомври 24, 2006, 12:24:47 pm »
denis,
мерси за подробното разяснение! :kiss:
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #13 -: Октомври 24, 2006, 16:38:57 pm »
 :ask_google: for ever

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #14 -: Октомври 24, 2006, 17:44:12 pm »
:ask_google: for ever

Ааа, Евро! Гугъл си е Гугъл! Друго си е живият контакт!  :D
Поне момичето мило пита и не пуска анкети. :?
Alexandra
*
« Отговор #15 -: Октомври 24, 2006, 17:58:02 pm »
 :D Вярно е така, но винаги можеш да научиш и още нещо. Ето, аз четох някаква статия (изровена с Google) за фолиевата киселина, но чак сега разбирам някои работи от denis.
« Отговор #16 -: Октомври 24, 2006, 20:43:24 pm »
Evro, napulno sum suglasna - I :heartbeat: Google!!!
No sum suglasna i s Marie, dobre e da se spodeli s drugi  :)
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.