0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

bube_78

Моля помогнете високо ниво на ЕСТРАДИОЛ
« -: Октомври 26, 2006, 18:56:27 pm »
Здравеите момичета,
чета отвреме на време този форум.До сега си мислех ,че при мен нещата са по различни но за съжаление  сега  аз имам нужда от вашата помощ. Нивото на естрадиола в последна фаза от цикъла ми е доста над нормите.Прочетох много за естрадиола но така и неразбрах ако е повишен какво означава и как се процедира при това положение.Мола ви помогнете ми с полезна за мен информация.
Благодаря ви предварително.
Вие всички сте толкова мили.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: Моля помогнете високо ниво на ЕСТРАДИОЛ
« Отговор #1 -: Октомври 27, 2006, 07:30:44 am »
Здравеите момичета,
чета отвреме на време този форум.До сега си мислех ,че при мен нещата са по различни но за съжаление  сега  аз имам нужда от вашата помощ. Нивото на естрадиола в последна фаза от цикъла ми е доста над нормите.Прочетох много за естрадиола но така и неразбрах ако е повишен какво означава и как се процедира при това положение.Мола ви помогнете ми с полезна за мен информация.
Благодаря ви предварително.
Вие всички сте толкова мили.
Най-просто казано естрадиола във втората фаза казва на хипоталамуса или на хипофизата /зависи каква е връзката/ колко гонадотропни хормони да отдели.
Ако действа на хипоталамуса - влияе на Гонадотропин рилизинг хормоните /от тях зависят нивата на ЛХ и ФСХ/
Ако действа на хипофизата /къса обратна връзка/ - действа върху синтеза на ЛХ и ФСХ
Проблема е в яйчниците - може да има ПК, намален яйчников резерв и т.н...но всичко това от едно изследване неможе да се каже. Трябва да се проследят поне 3 МЦ.
Какво казва лекарят ти за това?
Не се притеснявай - лекува се  :D

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

bube-78

« Отговор #2 -: Октомври 27, 2006, 07:49:35 am »
Благодаря за отговора.Аз съм от провинцията и моят лекар каза ,че ще ме насочи към ендокринолог в София.Но аз много се притеснявам.До сега все съм чела за понижено ниво на естрадиол ,но небях прочела за повишеното ниво.Това означава ли ,че нямам овулация?Защото съм си правила тест за овулация и беше положителен, лекарката ми каза , че изследванията показват ,че нямам овулация.Отново ти багодаря за отговора. :)
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #3 -: Октомври 27, 2006, 08:11:27 am »
Благодаря за отговора.Аз съм от провинцията и моят лекар каза ,че ще ме насочи към ендокринолог в София.Но аз много се притеснявам.До сега все съм чела за понижено ниво на естрадиол ,но небях прочела за повишеното ниво.Това означава ли ,че нямам овулация?Защото съм си правила тест за овулация и беше положителен, лекарката ми каза , че изследванията показват ,че нямам овулация.Отново ти багодаря за отговора. :)
Теста може да е положителен и ако имаш ПК -  тогава се отделя повече ЛХ. Така че, може да няма О и теста да е положителен.
Но защо ендокринолог, по-добре специалист по репродуктивна медицина или поне гинеколог-ендокринолог. /мое мнение/

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

bube-78

« Отговор #4 -: Октомври 27, 2006, 09:30:11 am »
Ох това означава , че положението ми нее много розово.Да точно лекар с две специалности по ендокринология и гинекология.За диагноза ПК не се ли вижда и  на ехограф-поне да се осъмнят за тези неща?
Благодаря ти още веднъж. :)
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #5 -: Октомври 29, 2006, 06:44:11 am »
Ох това означава , че положението ми нее много розово.Да точно лекар с две специалности по ендокринология и гинекология.За диагноза ПК не се ли вижда и  на ехограф-поне да се осъмнят за тези неща?
Благодаря ти още веднъж. :)
Много внимателно трябва да се прослядят нещата и доста обстойно, защото тази  'диагноза' -СПКЯ се поставя трудно /въпреки, че някои лекари я поставят много лесно  :D/.
Може да имаш СПКЯ и да няма поликистоза на яйчниците - т.е да не се образуват много и малки фоликули, без доминантен.
Може да имаш СПКЯ и да нямаш проблем с хормоните и т.н
Затова е най-добре специалист и това само трябва да те радва, а не да те плаши.
Аз например, когато ходя да мамолог - много се радвам, ако попадна и на онколог  :D.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

bube_78

« Отговор #6 -: Октомври 29, 2006, 08:24:44 am »
Благодора за отговорите.Много сте мили. :balk_100: :D
Мисля от другия месец да тръгна по мъките.Само трябва да реша към кой лекар да се насоча.Малко неса ми ясни тези неща но с питане стават нещата.Ако може някой да ми отговори  направление ли трябва да си взема или всичко се заплаща.
Отново ви благодаря. :balk_600: