0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Моля за съвет (токсоплазмоза)!
« -: Ноември 04, 2006, 15:45:06 pm »
Момичета, прилежно си направих всички изследвания необходими преди забременяване... Добрата новина е, че съм здрава! Лошата, че нямам антитела срещу токсоплазмоза, а не мога да се разделя с двете си котки  :? ... трябва да убедя и мъжа ми да не го правим... Не знам, какви са ми опциите?!?!?!
Моля ви, посъветвайте ме, как да постъпя?!

П.П. Понеже още не съм се консултирала с лекаря ми (а и той преди да излезнат резултатите ми ми каза "махнете котките") ги публикувам тук - в случай, че съм се объркала и имам имунитет!
Моля коментирайте!

Токсоплазмоза Ig G – ELISA 3.842 IU/ml
реф. <13.5 отр; от13.5 до 16.5 гранична; >16.5 пол

Токсоплазмоза Ig G – РПХА отрицателен титър 

Токсоплазмоза Ig M 0,163
реф.  <0.263

Re: Моля за съвет (токсоплазмоза)!
« Отговор #1 -: Ноември 04, 2006, 16:09:06 pm »
За резултата от изследването, не съм достатъчно компетентна, така че е по-добре друг да ти отговори. От това което съм чела за токсоплазмозата и начините да се заразиш ми се струва, че ако котето е домашно, няма контакт с други животни и не го храниш със сурово месо, спазваш хигиена, няма причини да се разделяте.
Аз имам мацка, но не мисля да я дам, когато забременея.

lb2f
*
« Отговор #2 -: Ноември 04, 2006, 16:22:26 pm »
Понеже не ме свърта туко що говорих с ветеринара ни и той реши проблема  :lol:  :D  :) Ще е от полза и за теб мила Джази! На котараните се дават обезпаразитяващи хапчета всеки месец, вместо веднъж годишно! Не вредяло на животното и превантивно убивало всички гадинки! На опаковката на хапчетата си пишеше даже!
Чудно ми е, защо човешките лекари не разполагат с тази информация или защо не я предоставят на пациентите си...?!?! Колко ли животинки са загубили дома си, заради това  :(
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #3 -: Ноември 04, 2006, 16:35:57 pm »
Затова има човешки и ветеринарни лекари. Спри да се чудиш.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #4 -: Ноември 04, 2006, 17:34:30 pm »
Драги или драга, естествено, че има хапчета за обезпаразитяване на котетата всеки месец.  :lol: Аз преди кучо, имах и от тези сладки гадинки и доста грижи полагахме за тях.  И ако очакваш гинеколога ти  8O да те светва как да се грижиш за котките си-много бъркаш!! Успех с резултатите, дано да са добри, аз не разбирам нищо, но тази седмица също ще си ги пусна тези изследвания. :)

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #5 -: Ноември 04, 2006, 17:56:31 pm »
Моите котки са изследвани серологично /не питайте как се взима на котка кръв от вената/ за токсоплазмоза и  хламидии. При тях изследването беше отрицателно и не се наложи да ги махам.
« Отговор #6 -: Ноември 05, 2006, 09:31:00 am »
Много ви благодаря за темата,която сте пуснали и най-вече за отговорите.Аз не спирам да мисля за мойта гадинка и ще ми е безкрайно мъчно ако трябва да се разделя с нея.Но сега благодарение на вас съм по спокойна.Благодаря ви. :D Остава само проблема как да си я замъкна жива и здрава в бг :( .Поздрави на всички. :bighug:
*
« Отговор #7 -: Ноември 05, 2006, 13:40:08 pm »
Недей да махаш животинчетата,но когато забременееш-любимият ти да им чисти акитата-ти не трябва да  пипаш!А когато се появи бебока,ако не дай Боже е с алергии,чак тогава мисли за махане на котките).Успех,мила,когато човек има домашен любимец по-лесно забременява(това сега ми хрумна :ask:) :a_cat_03: :a_cat_04: preggo
*
« Отговор #8 -: Ноември 05, 2006, 15:39:54 pm »
Благодаря ти Ле!  :bighug:
Смятам, че това дето ти хрумна има много логика в него  :lol: Не знам за другите хора как е, но като се прибера в къщи и двата пуха се разскачат около мен се чувствам ЧУДЕСНО! Носят ми някакво равновесие и блаженсто, което със сигурност е помощник за забременяването! ... както един лекар казваше "Жената забременява, не когато е в овулация, а когато е щастлива!"  :kittenyarn:
*
« Отговор #9 -: Ноември 05, 2006, 16:22:26 pm »
Освен това котката е доказан лечител на стреса! :wink:
« Отговор #10 -: Ноември 05, 2006, 18:31:32 pm »
Да и аз нямам антитела, но познавам забременели жени с котки ине мислех да изоставям нашия Му4о (трябва само да не им сменяш ти пръстта, както и наистина да миеш добре салатите, да вариш месото добре). Но аз така и не забременях, а той из4езна и не се върна. А 1то ни сладко коте го сгази кола  :(
Още го сънувам, така 4е не се разделяйте без при4ина с домашните приятели.
*

Eli_

• 516
  • Тъпа и упорита !!!
« Отговор #11 -: Ноември 05, 2006, 22:13:02 pm »
Аз също имам котарак и си бях правила изследване за токсоплазмоза преди няколко месеца,ей така за всеки случай. Излезе отрицателно за антитела и за активна инфекция. Винаги съм имала котки - от както се помня ги прибирам от улиците  :lol:  Обожавам ги .  :kittenyarn:
Доколкото знам обаче те не могат да попречат за забременяването, а евентуално могат /токсоплазмозата де/ да причинят спонтанен аборт.