0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Момичета,моля ви ако някоя от вас разбира повече да коментира следния резултат от цитонамазка - "Група III А. Лекостепенна дискариоза в плоския епител на PVAI
Атипични резервни клетки.Овя инф с HPV".  Надявам се да съм го преписала правилно.Касае се за моя близка и реших да попитам вас,защото знам,че тук ще намеря много компетентни отговори. Благодаря предварително.
*
Re: Моля за коментар/резултат от цитонамазка/
« Отговор #1 -: Ноември 08, 2006, 11:22:19 am »
здравей!!!
група 3 и 4 в цитонамазките са съмнителни и трябва да се направят допълнителни изследвания,но може и да повтори изследването при друг лекар и при др.лаборатория-понякога стават грешки.предполагам,че лекарката ги е назначила на твоята приятелка!!
дано всичко да е било заблуда!!!
*
« Отговор #2 -: Ноември 08, 2006, 13:04:38 pm »
някой може ли да каже за добър лекар в Пловдив по тези въпроси или здравно заведение и да работи със здравната каса.
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #3 -: Ноември 08, 2006, 13:23:49 pm »
http://www.thorax.bg/tests.php

аз съм от София и в Торакс в Пловдив се направих някои изследвания, които излязоха отлични днес. Това е вярната клиника и лекари! Успех.

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
« Отговор #4 -: Ноември 08, 2006, 16:27:42 pm »
HPV мисля, че е човешки папиломен вирус. Гадничко е, ако е това. Жената трябва да има повторно изследване и да й се предпише лечение, мисля.
Alexandra
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #5 -: Ноември 08, 2006, 20:42:55 pm »
Непременно да се повтори изследването на друго място!След като си от Пловдив отиди при д-р Даскалов Торакс!
(междудруго при мен преди време излезна 3 група на цитонамас. ........след като повторих изследването 2 пъти се оказа че просто това не е моя резултат!)
« Отговор #6 -: Ноември 08, 2006, 22:30:08 pm »
Zdravei Ketti, izviniavam se che pisha na latinitsa, no sam na rabota.  Az imah atipichni kletki predi dve godini. Moiat doktor me prati za biopsia za da potvurdi resulatata sled dva tri mesetza - niamashe promeni i az biah na "Carbon Dioxide Laser" operazia - otne moze bi 30 min. nai-mnogo.  Ot togava vsichko se opravi i da chukna na durvo niamam problemi.
Chuvala sum che povecheto hora se opravaiat bez nikakvi operatsii no tribva da se nabludava blizko. Uspeh na priatekata ti!
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
*
« Отговор #7 -: Ноември 09, 2006, 12:37:46 pm »
Благодаря момичета за отговорите.Трябва да се действа по въпроса.Аз тези неща като дискариоза и човешки папиломен вирус не ги бях чувала,но потърсих информация и в Google и там излезнаха доста неща.Бяха си направо стряскащи.
*
« Отговор #8 -: Ноември 10, 2006, 09:33:15 am »
Здравейте и от мен. Относно резултатите от цитонамазка - някой знае ли какво означава ПАП pv 2B и cc 2A?