0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Мили,момичета,пускам и тук тази тема за да си бъдем полезни в подготовката на следващия ни опит,който трябва да завърши с положителен резултат.Болката и разочарованието от неуспеха са неизразими и не бих искала да ги преживея отново.Предполагам че и вие се чувствате така.Затова искам преди следващия опит да съм направила всички възможни изследвания,за да открием най-вероятната причина за неуспеха,тъй като това ще ни даде възможност да вземем предварително нужните мерки и лекарства и така да увеличим шанса си.Но се страхувам,че лекарите може да пропуснат нещо,а поради финансови причини втория опит ще ни е последен и се налага да съм сигурна че сме изследвали всичко.При нас яйцеклетките се оплодиха. Това означава ли че имунологичните или генитичните изследвания са излишни?Някоя от вас знае ли как се установява проблема тромбофилия /чела съм че тя пречи на имплантирането или задържането/ или проблеми с матката и маточната лигавица.Преди трансфера лигавицата беше 11мм и лекарката каза че е много добре.И двете ембриончета бяха много добри.Явно нещо става с лигавицата във втората част от цикъла.Още повече че този път въпреки утрогестана - 20 дни 3Х2 вагинално вместо менструация имах необилно кафяво зацапване общо 8 дни.Без кръв и без съсиреци.Вече година /от втората инсеминация насам/ нямам нормална менструация и все ми казват че е нормално.Включително и когато 2 цикъла имах само по една жълта капка,включително и когато нямаше дори и жълта капка,пиех противозачатъчни,а имах доминантен фоликул.За да не предположите че зацапването е от цветна бременност бързам да ви кажа че бях на преглед и имам 2 фоликула,а лигавицата е 4.7мм.Ппреди седмица имах категорично отрицателен кръвен тест.Моля ви,дайте съвет какви прегледи и изследвания трябва да направя преди втория ни опит.

И още една група въпроси.Вярно ли е че от НЗОК са обявили че започват нов прием на документи по инвитро програмата - сега?И ако е вярно кога ще започнат и до кога ще приемат документи за 2006г.?И дали вече има информация през 2007г. ще има ли такава програма?Някой нещо да е прочел или чул по новините?

Мила Djo-djo, много съжалявам... Знам какво е и че не може да се опише с думи.  :(  Дано повече никога не изживяваш това огромно разочарование и болка.  :hug2:

Доколкото рабирам, това ти е 1-ви опит. Може и да е било въпрос на шанс. Може и да не е било. Това, че е имало оплождане не означава, че няма имунологични и/или генетични проблеми. Направи си такива изследвания. Проблемът с тромбофилията се установява с ДНК анализ. По отношение на МЦ - за съжаление не мога да коментирам, но сигурно някое от момичетата ще се включи.

Кандидатствала ли си вече по програмата? Питам защото имаме право да ползваме програмата само веднъж  :? Ако не си, изчакай, мисля че в началото на 2007 г. ще я има отново. Направи си и имунологични и генетични изследвания. Оплождането не изключва проблеми там. Хормони изследвала ли си? Токсоплазмоза? Хламидии?
Успех миличка!

lb2f
*

Djo ,много съжалявам за неуспеха,но не трябва да се отказваш и за следващия опит да се подготвена максимално  с всички изследвания.
 Можеш да си направиш изследвания на щитовидната жлеза,имунологични ,генетични изследвания  ако не си правила и ако е необходимо хромозомен анализ.Но най-добре ги направи при д-р Конова в Плевен,защото ще си спестиш главоблъскането от това кой изследвания да пуснеш.След разговор с нея тя ще определи какво точно трябва да направиш,което пък ще ти спести и пари ,защото ако сама решиш да си направиш изследванията можеш да пуснеш не тези които са ти необходими.Аз съм правила всички без хромозомен анализ и се оказа,при мен има антикардиолипин,Фактор В Лайден и хашимото-всички са свързани с тромбофилия и за това съм на фраксипарин и доста хапчета,но пък и с бебче в корема, макар и много малко още.ДНК анализ е съвсем различно и няма нищо общо с генетичните,генетичните ми струваха 35лв.,а ДНК изследванията започват доколкото знам от 300лв.нагоре.
*
Dji-djo имаш ли снимка, която да изключва хидросалпингс или подходящ преглед за това от добър специалист? Аз също мисля, че е хубаво да се направят генетични и имунологични изследвания, ТАТ, МАТ, хормони, токсоплазмоза.
Миличка, не се отчайвай, следващият път ще е успешен!
Момичета,благодаря ви за съветите.През март ме оперираха от ендометриозна киста и останах с един яйчник и тръба.Не съм се лекувала със Золадекс защото спряха програмата на НЗОК,а нямаме възможност да финансираме и лечението със Золадекс и инвитрото.В епикризата пише че другата тръба и яйчник са б.о.Питах лекарката дали това означава че тръбата е проходима и здрава.Тя каза че така е било при операцията,но не се знае дали от възстановяването не са станали сраствания.Вече поисках от тукашната лекарка да ми направи хидротубация за да видим състоянието на тръбата,но тя каза че било излишно впредвид това че ще правя инвитро.Въпреки че веднъж ми отказа след неуспеха пак поисках същото и тя пак ми каза че няма нужда,но отстъпи че ако много настоявам другия месец ще я направим.Само че сега се питам дали хидротубацията ще покаже ако има хидросалпингс?Тук в Бургас не правят цветна снимка.Петте хормона ги изследвах през август и септември на 3 ден от цикъла.Бяха в границите,но пролактина и тестостерона на горната граница.Лекарите казаха че впредвид това че вече съм с един яйчник и съм била и на противозачатъчни няколко месеца,които пък не ми действаха както трябва,изследванията ми са много добри.ТАТ и МАТ ми правиха преди операцията и бяха наред.Още лятото докато бях в болнични след операцията, говорих със секретарката на Конова за да отида за тези изследвания,но тя тогава щеше да отсъства дълго в чужбина и не можах да се срещна с нея.За съжаление тя не работи в събота и неделя,а с отсъствията от работа е много сложно и отсъствам само във връзка с инвитрото.Но ще си направя списък с всичко което науча от вас и ще настоявам да ми пуснат всички изследвания преди следващия опит.Този опит беше на "спонтанен" цикъл,но си имахме две чудесни ембиончета.Тази година не успяхме да подадем документи по програмата,защото я спряха още през април.Ще гледам да сме готови с документите преди 01.01.2007г.
*

Dji,Сигнус е права мн. е важно да си направиш и хидросалпингография.При нея също се разбира да ли имаш срастване или запушване ,което за инвитрото не е толкова важно, колкото да се види дали има хидросалпингс-задържане на вода.А това вече е от значение,мисля че в Бургас не правят аз правих в Торакс-Пловдив,при д-р Даскалов.Той ми направи и дилатация -отваряне на цервикалния канал,за да може при трансфера катетъра да мине безпроблемно.Много съм доволна и благодарна на този човек.
  Никакво отказване!!!!!!!!!!Следващия опит ще е твоят успешен опит :).
Джи, вярвам в теб!!!
Знам, че ще продължиш с хъс въпреки разочарованието и болката ти. Така ме е яд на тая ЗК, толкова хора нямат възможност и разчитат само на нея, а в крайна сметка само баламосваници, отлагания или откази. Аз затова каталясах - най-вече, че ме лъжат в очите и все се туткат и разтягат локуми. Но си мисля, че Бог забавя, но не забравя!
Това, че ембриончетата ти не са успели да се захванат, не означава задължително, че имаш проблеми, макар, че не е изключено. Но със сигурност е по-добре да си ги направиш, въпреки, че не знам точно какви са. Не мога да си спомня името на момичето, тя си прави инвитро в Солун и там използвали специално лепило за ембриони, с което много по-лесно се закрепват или по-точно ще е "залепват" ембрионите за лигавицата. И тя наистина беше успяла от първи път.
А кумата ми също има проблеми със забременяването с неизяснен характер. Махнати са й единия яичник с тръбата. Има овулация. Посъветвали я да си направи хидротубация, но за да не се мъчи напразно първо да си направи цветна снимка. В деня, когато отиде да се договаря с лекаря, той лично я посъветвал да не си губи времето нито с хидротубации, нито с цветни снимки, а директно да си направи лапароскопия. Давало най-точни резултати. Тя ще я прави в четвъртък, тогава ще видим.
Надявам се всичките иследвания да са ти в норма и неуспешния ти опит да се окаже единственното неуспешно нещо от този момент нататък. Ти ще бъдеш мама, най - страхотната мама на света!
Аз вярвам в теб!!!

*

Викушка ,за правих инвитро в Солун. :)
Ами спомних си че четох, относно т.н. "лепило за ембриони" и че то повишава шанса за закрепването им, но не успях да се сетя кой го писа. Исках да помогна на Джи с малко информация относно имплантацията, но от първоизточника е най-добре!
Лоана, а как върви твоята бременност?
*
"лепило за ембриони"
То така се нарича, но в действителност е хранителна среда, с която се връща ембиона. Струва само то към 300-500 лева и мисля, че понеже има кратък срок на годност трябва да се поръча от док специално. Важното е, че съдържа пеницилин, така че тези, които имат алергия към него трябва да внимават!
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*

Викушка не искам да се хваля,но за сега нещата са ок.