0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

За доказване на диабет...
« -: Ноември 07, 2006, 16:47:38 pm »
Мили момичета, вчера ми правиха обременяване с глюкоза за да установят дали имам диабетна резистентност. Но когато погледна резултата моята ендокриноложка ми каза, че направо имам диабет.
Мислите ли, че това само е достатъчно да докаже диабета или трябва да повторя изследванията? Мога ли да имам дете и ще се предаде ли заболяването, ако наистина го имам?
Поставих темата тук, защото имам и СПКЯ.
*
Re: За доказване на диабет...
« Отговор #1 -: Ноември 08, 2006, 21:23:38 pm »
beiboranka, според мен трябва да повториш изследването все пак стават и грешки! :goodluck:
*
« Отговор #2 -: Ноември 09, 2006, 12:42:31 pm »
А направиха ли и измерване на инсулиновите нива успоредно с глюкозата?
Защо не напишеш какви са резултатите?

« Отговор #3 -: Ноември 09, 2006, 13:13:29 pm »
         Бейборанка, не взимай това за чиста монета. Изследвай си инсулиновата жлеза (забравих как се казва), урината за наличие на кетони(ацетон) и си направи кръвен профил. В един ден ти взимат кръв от пръста, но трябва да е на гладно (преди да си закусвала,обядвала или вечеряла). Кръвната захар трябва да е в границите 4-7(8). Потърси мнението и на друг ендокринолог.
          Пожелавам ти успех и по-малко притеснения. :bighug:
« Отговор #4 -: Ноември 10, 2006, 10:34:16 am »
От притеснение съм забравила да напиша резултатите.
Значи сутринта на гладно, преди глюкозата ми взеха кръв от вената. Там резултата е 5.71. Докторката каза, че не трябва да е над 5! 1 час след глюкозата - кръв от пръста - тогава резултата е 13.09 - не трябвяло да е над 11. И след още един час пак от пръста - 8.51 - не трябвало да е над 8.
Понеже аз не разбирам нищо от тия резултати - за мен това е малко над нормата. Но може и малкото да е много... В смисъл, че лекарката ми изглеждаше много притеснена и така ми го съобщи, че аз се панирах и почти нищо не си спомням след това... Написа на картона  - ЗАХАРЕН ДИАБЕТ-НОВООТКРИТ! Веднага ме изпрати при личния за направление, диспансеризиране, рецептурна книжка... И затова си мисля дали е сигурно, че го имам тоя диабет? То ПКЯ се доказа вече. Знам, че вървят ръка за ръка, ама... Още ми е свито сърцето и ще повторя изследванията. Но понеже вече започнах Сиофора, не знам кога трябва да го направя?
*
« Отговор #5 -: Ноември 10, 2006, 11:39:49 am »
beiboranka, следвай всичко което ти казва лекарката! Щом се панираш взимай някой близък с теб! И се опитай да се успокоиш, това може да е временно явление и с диета или някакво друго медикаментозно лечение всичко да си дойде в норма! :goodluck:
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #6 -: Ноември 10, 2006, 12:30:41 pm »
не съм лекар,но мисля че твоята е преувеличила сташно много.Според мен нямаш никакъв диабет.Аз си правих изследване на захарта в сряда и ми е 5,8 на гладно и според моите лекари е нормално(в горна граница,но все пак нормално).Правила съм и теста с глюкоза и стойностите ми бяха доста над твоите.Да не говорим ,че без да има изследване и на инсулина,все едно нищо не са изследвали.
  Заключението и е много крайно и според мен няма основание да казва,че имаш диабет ,само от тези данни.Намери си добър ендокринолог и той да ти каже ,какво точно да правиш.Ако си от София,мога да ти препоръчам 2-ма.
<br />
« Отговор #7 -: Ноември 10, 2006, 12:43:37 pm »
Не съм от София. От малък  град съм, а уж тази ендокриноложка я спрягат като много свястна. Най-близо ми е Плевен и мисля през следващата седмица да отида там. За сега не знам към кой лекар да се обърна, ако някой може да ми препоръча!
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #8 -: Ноември 10, 2006, 13:37:14 pm »
Изследвай си кръвната захар сутрин на гладно, преди да си взела сиофор. Можеш да отидеш в лабораторията и да си поисках изследването без направление. Струва няколко лева / ако не се лъжа 2-3/. Това ще отговори на доста от въпросите ти.
« Отговор #9 -: Ноември 10, 2006, 14:05:23 pm »
Достатъчно ли ще е? Ако трябва да пропусна няколко приема... или да изчакам месец...
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #10 -: Ноември 11, 2006, 11:18:55 am »
Достатъчно е!
Ти каква доза взимаш?
« Последна редакция: Ноември 11, 2006, 12:45:54 pm от Lali »
« Отговор #11 -: Ноември 12, 2006, 13:41:13 pm »