0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
хабитуален мисед?
« -: Април 20, 2007, 21:50:31 pm »
здравейте момичета,

след 7 годишен стерилитет имах щастието да видя плодно сакче, но уви, повече нищо не се видя. Кухо яйце, после кюртаж.
Три месеца преди това, след ИКСИ процедура за малко не се получи. На теста за бременност първоначално имаше бледа втора черта, след два дни нищо.. Последва много обилна розова менструация, лекуващия лекар предположи химична бременност.
въпросът ми сега е дали при мен случаят е хабитуален аборт или химичната бременност не се брои.
Re: хабитуален мисед?
« Отговор #1 -: Април 20, 2007, 22:27:52 pm »
Цитат
За хабитуален аборт се говори, когато три или повече последователни бременности са завършили със спонтанен аборт. Дори след 3 последователни аборта шансовете за успешна бременност са около 60%.
http://old.zachatie.org/modules.php?name=Sections&op=viewarticle&artid=123
Не мисля че биохимичната бременност при АРТ се брои.
Може и да греша.
Просто при теб явно и двата пъти е било малшанс.
Стискам палци третия път да е успешно.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #2 -: Април 20, 2007, 22:33:44 pm »
1. мисед аборт не е равно на спонтанен аборт. различни неща са.
2. химичната бременност също Е бременност. какво значи - не се брои? химична бременност наричат тази, която е доказана само с тест (по химичен път), защото е прекъсната толкова рано, че не е могла да се докаже клинично (с ултразвук)
3. за хабитуалност се говори след 3 последователни спонтанни аборта.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #3 -: Април 20, 2007, 22:51:13 pm »
Знам какво е химична бременност Джам, имах "удоволствието" да я изпитам след ИКСИ-то. Имах предвид че не е спонтанен - различни неща са. А не, че не е бременност.
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #4 -: Април 20, 2007, 22:56:02 pm »
а какво е, ако не спонтанен, Розе?
причинен?
щом е бременност, която се е прекъснала, това се нарича аборт.
абортите са спонтанни (с вариация задържани) или предизвикани.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #5 -: Април 20, 2007, 23:08:00 pm »
причината поради която пуснах въпроса е заради статистиките за бъдеща успешна бременност, които прочетох тук www.pregnancyloss.info
според информацията публикувана след два спонтанни аборта / не претендирам за терминологията/ шанса да се повтори от 10-15 % скача на 40%
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #6 -: Април 20, 2007, 23:17:50 pm »
не съм уверена доколко са точни тия цифри.
при наличие на един спонтанен аборт, шансът за втори такъв не е по-голям, отколкото ако не е имало спонтанен аборт. разбираш ли ме? след 2 последователни спонтанни аборта, пишат, че шансовете за повторение нарастват, чак пък до 40% - не съм срещала такава цифра. но това е чисто статистически. защо? защото се предполага, че ако абортите са били предизвикани от една и съща причина, тя ще се задейства отново. ако са били предизвикани от различни причини, вероятно те няма да се случат пак.

не се връзвай прекалено на тия цифри, още повече, при теб са били различни двата случая.
аз също имах една химична бременност (положителен кръвен тест и 2 дни след това кървене), последвана от мисед с липсваща сърдечна дейност, а третият път беше успешен.

« Отговор #7 -: Април 20, 2007, 23:20:55 pm »
Вероятно греша, за което се извинявам :flower: , но изхождах от тази гледна точка, че дори в нормални условия (без АРТ) може да се получи същото и една жена никога не би разбрала, ако не си е направила  тест за бременност.
Просто понякога тези статистики.....ако се вземе предвид това, то всяка жена независимо дали естествено или след поредица АРТ е с хабитуален аборт. Може пак да греша, за което пак се извинявам, че се намесих в темата  :? :flower:

Успех още веднъж , Mil  yahoo_17
« Последна редакция: Април 20, 2007, 23:39:21 pm от BLACK_ROSE »
*
« Отговор #8 -: Април 20, 2007, 23:39:10 pm »
Благодаря ви за отговорите. Знаете че болката е голяма, а притесненията много. Поне тази бременност беше малка крачка напред. Но страховете се увеличиха. Много се притесних и от самата процедура кюретаж, че след него мога да получа усложнения, пак в статистиките абортите са причина за стерилитет. При нас причината е доказан мъжки фактор и въпреки че звучи наивно, ако сега и аз се повредя...
Сигурна съм че ще ме разберете.
*
« Отговор #9 -: Април 21, 2007, 08:08:57 am »
Мил, стискам палци следващия път да успешен зА теб!
И недей да четеш статистиките, защото те много стряскат. Всичко е индивидуално.
Аз също съм с 2 спонтанни аборта в 7 и 11 г.с. и общо 4 кюртажа(последния път 2 пъти ме абразираха). Не знам при кой от абортите(като малка имам 1  по желание), но имах слепване на матката. Отстраниха го чрез хистерорезекция. Сега отново съм бременна и въпреки, че бях до 12 седмица на легло, вече съм 16 седмица и всичко за сега е ок.
Успех!
« Отговор #10 -: Април 21, 2007, 09:46:27 am »
Здравей Мил, знам как се чувстваш, защото съвсем наскоро и аз преживях същото. И аз имах притеснения дали след абразиото няма да получа страствания, които да попречат на следващо забременяване. Ходя при Владимиров и той ми обясни, че след като не съм направила възпаление, вероятността да се е получил проблем е хипотетична, т.е. това би трябвало да ме притеснява толкова, колкото всички останали възможни причини за трудно забременяване и износване.
Моят съвет е да се обърнеш към лекар, на когото имаш доверие и да му споделиш страховете си. Аз имам само 1 миссед и въпреки това и Владимиров, и Катя Тодорова смятат, че трябва да направя изследване за тромбофилия, ТАТ и МАТ, имунологични при Конова и генетични тук в София. Аз забременях трудно поради няколко хормонални проблеми, които имам и според тях няма смисъл да следим следваща бременност хормонално, ако има и друга причина, която би могла да я усложни. Успокоителното е, че това е прекрасен тест, че можеш да забременяваш. Знам колко ти е трудно сега и колко си объркана. Аз мислех, че никога няма да се съвзема и няма да имам деца. Благодарение на този сайт и момичетата тук попаднах наистина на прекрасни лекари и сега знам какво да правя, в какъв ред и най-важното - при кой лекар. И се чувствам спокойна, че всичко ще е наред. Успех.
Не вярвайте в чудеса - разчитайте на тях!
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #11 -: Април 21, 2007, 13:40:34 pm »
Рози, точно така - почти всяка жена вероятно е имала поне един много ранен спонтанен аборт, за който дори не е разбрала.
но това не значи, че всяка жена има хабитуален аборт. хабитуален, както знаеш, означава "привичен", такъв, който се повтаря често. за хабитуален аборт е прието да се говори в гинекологията след 3 последователни спонтанни аборта.

хабитуален мисед?
« Отговор #12 -: Юни 01, 2007, 13:04:16 pm »
sia нямаш си представа колко ме зарадва.Аз направих Февруари спантанен и след това абразио.И миналия месеш подновихме опитите но ми закъсня само няколко дни и ми доиде с много болка каквато нямаше предните месеци ,а на теста е видя съвсем лека втора чертичка.Много се радвам за теб и дано скоро всички да закръглим тумбачета :D
<br />www.mtm.bg - Мобилни телефони, аксесоари, сервиз