0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

kareliya

• 542
  • Ако живота ти поднесе лимон,направи си лимонада
цветна снимка в АГ-Варна
« -: Ноември 11, 2006, 09:37:22 am »
  Здравейте момичета,отново след лятна почивка тръгвам по трънливия път на опитите за забременяване.Този път се насочих към Варна,при д-р Чернева.Назначена ми е цветна снимка и аз лека полека изпадам в ужас.Та ще помоля някой ако е правил там подобно изследване да сподели опита си-с или без упойка се прави.По принцип не съм пъзла,сигурно има и по-тежки манипулации,но тази неизвестност ме плаши.Дори се чувствам като в студентските си години,когато преди изпит питахме поредния излязъл "Е,какво стана,какво те питаха,късат ли много".Благодаря ви предварително.
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
Re: цветна снимка в АГ-Варна
« Отговор #1 -: Ноември 11, 2006, 10:03:49 am »
Виж тук:http://forum.zachatie.org/index.php?topic=89.0
А това е моето преживяване:
:flower:Днес доц.Маркова ми направи цветна снимка за проходимост на тръбите.Резултатът:проходими...Иначе за снимката,да ви кажа си е гадна болката(въпреки ,че интервенцията е 1-2 мин.).Бият ти венозно болкоуспокояващо,но не го усетих.Значи без него сигурно е кошмар.Относно екипа на Маркова са без грешка.Перфектно отношение и са много-внимателни :sunshine:.Препоръчвам на тези,които имат нужда ,да си правят снимката в Майчин дом.След това(за мен ужасно преживяване)нищо ми нямаше.Чувствах се супер,никаква болка,даже митках по магазините поне 3 часа.
« Отговор #2 -: Ноември 11, 2006, 10:11:03 am »
Няма нищо страшно, Карелия :) Минава и отминава.
Аз съм правила там. Александров ми прави цветната снимка.
Би ми лека местна упойка - Лидокаин. Болката е кратка и поносима.
Като при болензен мензис е. Идва при вкарването на контраста.
Лягаш на рентгеновата маса със сгънти в коленете крака.
Прави се промивка.
След това поставят инструментариума, както си му е реда.
Усеща се леко щипване като от боцване с игла,
когато се захваща шийката на матката.
Вкарват контраста. Правят се снимките.
Полежаваш си малко и си готова.
Ставаш обличаш се взимаш резултата и си отиваш.
Един съвет: вземи си превръзка да си сложиш за след това.
Ще изтича едно розовичко няколко дена (поне розово беше при мен).
Това е контраста - няма да се шашкаш.
Ако има нещо друго неясно - питай.
Успех....и няма нищо страшно.  :)
« Последна редакция: Ноември 11, 2006, 10:15:44 am от BLACK_ROSE »
*

kareliya

• 542
« Отговор #3 -: Ноември 11, 2006, 11:42:46 am »
   Знам си аз,че винаги мога да разчитам на вас момичета.Благодаря ви от сърце.За снимката ми искат 160лв.,но ще питам дали ще мога да я мина по здравна каса.
   Целувки за сега.
*

baracuda

• 5348
« Отговор #4 -: Ноември 11, 2006, 12:19:46 pm »
В Майчин дом струва в момента 120 лева,плюс 20 лв за антибиотика,който ще пиеш след това.По Здравна каса няма да минеш. :sorry:Късмет и кураж на снимката!Желая ти добри резултати! :goodluck:
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #5 -: Ноември 11, 2006, 12:33:10 pm »
Защо да не мине по здравната каса? Процедурата се поема от касата, само контраста се заплаща от пациента.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #6 -: Ноември 11, 2006, 12:38:48 pm »
 :D Ами да кажа аз като си правих първата снимка, попитах за касата и ми казаха ами тогава няма упойка, съответно и не можеш да си избереш лекар, щото официално снимките ги прави един лекар-поне в нашата болница.
Да не говорим за лапарото, което също минава по касата, но на доста места има официална тарифа 700 лв.
Мислех, е добре поне ще са по-внимателни, тогава не съм си и мислила, че разходите тепърва започват и че трябва да се пестят за по-важни неща.
« Последна редакция: Ноември 11, 2006, 12:43:25 pm от Ledena_luna »
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*
« Отговор #7 -: Ноември 11, 2006, 12:56:38 pm »
Карелия, обади се на д-р Сариев, той прави снимки в рентгеновото отделение на окръжна болница (старото АГ).  Цената на цветната снимка при него е значително по-ниска от тази при Маркова в Майчин дом. Докторът е много внимателен и отзивчив.

*

kareliya

• 542
« Отговор #8 -: Ноември 13, 2006, 18:37:58 pm »
    След консултация с д-р Чернева тя ми каза цена 160 лв.Дали да не се направя на утрепана и да я направя при д-р Сариев и после с резултата да ходя при Чернева. :?:Не знам къде е старото АГ
« Отговор #9 -: Ноември 13, 2006, 19:04:05 pm »
Що да не се направиш, ако така или иначе няма да ти я прави тя. :lol:
« Отговор #10 -: Ноември 13, 2006, 19:12:08 pm »
    :?:Не знам къде е старото АГ

Eдното АГ е в двора на окръжна, а другото е до Пикадили (което пак е близо до окръжна  :lol: ). Нямам идея обаче кое е ново и кое е старо.
« Последна редакция: Ноември 13, 2006, 19:15:09 pm от BLACK_ROSE »
*
« Отговор #11 -: Ноември 13, 2006, 19:37:13 pm »
Точно за окръжна става въпрос.  :D Виж къде съм забила стрелката  :lol:

Абе ти първо се обади на доктора, той ще ти обясни всичко. Изобщо не се притеснявай да си направиш снимката където ти прецениш. Всички постъпваме така.  :D

*

Eli_

• 516
  • Тъпа и упорита !!!
« Отговор #12 -: Ноември 13, 2006, 19:47:40 pm »
Старото АГ е в двора в Окръжна  :) Аз правих цветната снимка в Аг-то - новото обаче, при Д-р Николов ,струваше около 80 лв. доколкото си спомням + две ампули контрастно вещество /около 15 лв./Имай впедвид обаче ,че ако трябва да си купуваш ти ампулите - не оставяй за последния момент,защото ги няма навсякъде. Аз мислех да си ги купя по пътя за болницата,но добре че предния ден влязох в една аптека да питам колко струват,че се наложи да си ги поръчвам от склада.  
За болката : Снимката при мене беше с местна упойка ,която не усетих. Бях пила и някакво хапче ...май Аулин преди това - също не го усетих  8O Ако ти кажа че не боли ще те излъжа, мен лично ме боля,но най-важното е ,че после си наясно със ситуацията. При мен резултата беше - проходими тръби. Трае общо около 20 мин. цялата процедура. Розичката е описала много добре,да не се повтарям.  Абе страха си е нормален  :( Желая ти успех !  :hug2:
*

kareliya

• 542
« Отговор #13 -: Ноември 16, 2006, 22:38:57 pm »
  Е,мина и тая пуста снимка.Болката си я биваше,то моя праг за поносимост към болка си е доста нисък.Но пък както казвате съм си наясно със ситуацията-проходими тръби,съвсееем леко нагъната в края едната,но нищо сериозно.
  Но пък в края на краищата как ще изтърпим раждане,като една снимка ни плаши. :D
  Р.S.Много съм ербаб сега  :lol: :lol:
« Отговор #14 -: Ноември 16, 2006, 23:12:39 pm »
за любопитните ще споделиш ли къде я направи. :lol:
*

kareliya

• 542
« Отговор #15 -: Ноември 16, 2006, 23:49:25 pm »
  И за всички останали :D,направих я при д-р Чернева и да ти кажа,не съжалявям.Много внимателна се оказа.А Анито/сестрата,която работи при нея/ през цялото време ми държеше ръката.Преди това имаше преглед с видеозон,консултация,картон ми направиха и за това не платих нито лев.Само снимката,с контрасното вещество и лека отпускаща инжекцийка-160лв.Заслужиха си ги.
*
« Отговор #16 -: Ноември 17, 2006, 08:48:35 am »
Карелия, поздравления за добрия резултат!  :D
*

baracuda

• 5348
« Отговор #17 -: Ноември 17, 2006, 22:32:17 pm »
 :blob10:Браво на момичето!Честито за хубавия резултат!Айде,напред към целта!Късмет! :crossfingers: stork-boy
*

kareliya

• 542
« Отговор #18 -: Ноември 17, 2006, 23:06:00 pm »
    Благодаря ви момичета,златни сте ми вий ей,златни :bighug:
*
« Отговор #19 -: Ноември 19, 2006, 14:54:37 pm »
Съжалявам, че не съм погледнала по-рано тази тема. Аз също правих цветна снимка при Чернева миналия месец. Не го препоръчвам и на най големият си враг. Тази жена първо не сложи нито веднъж ръкавици - нито когато ме прегледа на видеозонът, нито след това, когато прави самата процедура, за маска да не говорим, за промивка преди това (както бе6е писал някой по-горе) също, нито веднъж не си изми ръцете преди която и да е била манипулация. Да не говорим, че нямаше парно и умрях от студ на масата, че докторката ми разстриваше краката през цялото време, защото буквално се тресях от студ. За мое щастие тръбите ми се оказаха проходими и действително не ме болеше въобще, като изключим това, че не успя да ми захване матката от първия път и Анито(акушерката) и каза, че нещо не е наред и тя го направи отново. Взех си снимката (която тя не искаше да ми дава) защото щях да правя инсепри нея. Но отидох в София при Владимиров и съм много доволна от него, екипа, обслужването и т.н.
Все пак се радвам за карелия и че всичко е минало добре при нея. Малко дълго стана извинете за което. Успех на всички!