0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Stelliana

Какво ли ще това /положителен тест/
« -: Ноември 20, 2006, 08:35:19 am »
Здравейте момичета.
Само накратко да припомня лекувам си възпален яйчник. Преди две седмици ми приключи физиотерапията. Последния цикъл ми дойде  на 38-мия ден. Както се досещате имах закъснение. Мислех си, че може би е от многото антибиотици и от физиотерапията. На 38-мия ден, реших да си направя тест за бременност. И какво да видя!!! Видях една втора по-бледа черта. Направо се изумих и то защо?! Защото секс без презерватив правих чак на 30-тия ден, а през останалото време са пазех. Известно ми е,че преди М има + тест и М си идва на датата. Но при мен си имаше закъснение. На всичкото отгоре имах някаква странна, тъпа, натискаща болка в десния яйчник(той е здравия). Притесних се да не съм направила някаква извънматочна. Но вечерта този яйчник престана да ме стяга, болката ми изчезна и си ми дойде М. Какво беше всичко това незнам. И как се появи този +тест не знам. Преди година когато правех опити засичах овулацията с тест и правих секс и теста беше толкова отрицателен че по-отрицателен не мисля,че можеше да бъде. А сега при секс след 30-тия ден + положителен. За първи път през живота си виждам + тест.
Искрено се надявам следващия път като го видя да не е лъжлив>
На какво според вас се дължеше този положителен тест?!
« Последна редакция: Ноември 20, 2006, 08:46:30 am от Lali »
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: Какво ли ще това /положителен тест/
« Отговор #1 -: Ноември 20, 2006, 08:48:11 am »
На бременност, която не се е развила. Направи още един тест обаче за всеки случай. Нормално ли беше кървенето ти?
*

Stelliana

« Отговор #2 -: Ноември 20, 2006, 09:13:19 am »
Ами нормално ми е кръвотечението да. Може би не е толкова обилно, но на предната М. пак беше такова. Внимателно се наблюдавам и според мен си е нормално М течение. Нямах и никакви менструални болки, само леко напрежение в кръста, което си е тичпино за мен и тъпата болка в десния яйчник, която изчезна след идването на М.
Но все пак чак на 30-тия ден съм правила секс без презерватив. Чак толкова късна овулация да съм имала!? Или пък предните дни да се е спукал презерватива, някак си се съмнявам.
Друго нещо да кажа, на 31 ден от цикъла бях на преглед за възпалението, лекарката каза, че съм нямала неспукани фоликули. Единия вариант за болката в десния яйчник си го обяснявам с неспукан фоликул, може и лекарката да не го е видяла, вече имам съмнения,че ме претупва.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #3 -: Ноември 20, 2006, 09:22:16 am »
Е, това с еднократна болка в областта на яйчника е доста несигурно нещо, възможно е да е колит или нещо друго.
Възможна е късна овулация, още повече че си била на антибиотици и процедури. Направи си още един тест за бременност, ако е положителен - отиди на лекар. Ако е отрицателен - забрави и гледай напред.
*

Stelliana

« Отговор #4 -: Ноември 20, 2006, 09:32:59 am »
Искам да попитам, ако аистина е имало някаква неразвита бременност, какви може да са причините тя да не се развие? Знам, че причините може да са много, бихте ли ми посочили, за да си помисля евентуално къде може би ми е проблема в забременяването.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #5 -: Ноември 20, 2006, 10:05:34 am »
При  наличието на възпаление, при взимането на антибиотици, както и физиотерапия е нормално зародишът да не се развие, това е защитна реакция на организма. Няма причина за тревога.
*

puzzle

« Отговор #6 -: Ноември 20, 2006, 11:42:33 am »
На мен ми се случи абсолютно същото нещо този месец.
При тридневно закъснение 2 положителни теста.
След няколко дни прокървих и ми сложила 5000 едн. прегнил + дуфастон 2х1.
Така и не се видя нито ембрион, нито плоден сак. Ходих на сумати доктори и общо взето мненията са 50:50 - може ли да има + тест от хормонален дисбаланс или е изпусната бременност, защото след още няколко дни си ми дойде един нормален цикъл. Правих хормонални изследвания - всичко е наред....
Така, че май някой неща са си божа работа....

Не се тревожи... :)
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #7 -: Ноември 20, 2006, 12:04:16 pm »
Не може да има положителен тест за бременност при хормонален дисбаланс. Тестът за бременност се позитивира от наличието на ЧХГ, хормон, който се отделя само при бременност и, много рядко, при ЧХГ-произвеждащи тумори.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

puzzle

« Отговор #8 -: Ноември 20, 2006, 12:17:51 pm »
Не може да има положителен тест за бременност при хормонален дисбаланс. Тестът за бременност се позитивира от наличието на ЧХГ, хормон, който се отделя само при бременност и, много рядко, при ЧХГ-произвеждащи тумори.
АААААА недей моля те,
След всички изследвания и щуротии сега и за "ЧХГ-произвеждащи тумори" ли да се изследвам!!!?!
Пуснаха ми ЧХГ - 36,06, не мисля, че е реално, защото е правено няколко дни след прегнил...
Не знам вече какво да мисля, моля те за съвет.... :(
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #9 -: Ноември 20, 2006, 12:22:29 pm »
Разбира се, че няма да се изследващ за тумори. От прегнила може да е.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

stelliana

« Отговор #10 -: Ноември 20, 2006, 12:34:12 pm »
Добре ако е изпусната бременност, този месец може ли да си подновя опитите. Не пия вече никакви лекарства и не ходя на физиотерапия.
А иначе някъде към обяд си направих теста за бременност и го видях положителен.Видя го и майка ми. Но си мислех, че просто теста  нещо е повреден, защото да забременея на 30-тия ден от цикъла ми се струваше невероятно. Вечерта правих секс и след него ми дойде. Да не би аз да съм прецакала нещата с нещо, да не говорим, че когато се мия се напарвам с гореща вода превантивно заради възпалението ми и заради цистит.
*

puzzle

« Отговор #11 -: Ноември 20, 2006, 12:54:13 pm »
Щом няма кюртаж, може за започнеш опитите веднага... :) Аз лично реших да изчакам да мине тази година, че ми беше много гадна и сега по празниците ще си пия и ще си пуша, пък после... 2007 ще покаже :)
Пусни си ЧХГ...
Едва ли си прецакала нещо, но това с топлата вода ми е малко странно!? С каква цел го правиш?
*

stelliana

« Отговор #12 -: Ноември 20, 2006, 15:06:32 pm »
Къде да го пусна това ЧХГ. Това кръвен тест за бременност ли значи?
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #13 -: Ноември 20, 2006, 19:05:13 pm »
Да. Във всяка лаборатори я отиваш без направление. Струва около 18 лв. Обаче и уринен тест ще свърши работа.
*

stelliana

« Отговор #14 -: Ноември 21, 2006, 08:41:42 am »
Добро утро Лали. Снощи си направих пак урунен тест. Абсолютно отрицателен. Мисля малко се успокоих, защото ако беше положителен и с това кървене, леле хич не ми се мисли.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #15 -: Ноември 21, 2006, 09:09:26 am »
Гледай напред. Всичко е наред. :lol: