0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Преди годинами откриха габички - Кандида. Тогава се опитвах да забременея. После уж се излекувах но оттогава пак нищо не става. Съмнявам се че пак са се появили. Дали те са причината? Благодаря.
« Последна редакция: Октомври 31, 2006, 10:28:16 am от mini »
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: Габичките причина ли са за да не мога да забременея
« Отговор #1 -: Октомври 31, 2006, 08:19:01 am »
Не мисля, че са причина. От колко време опитвате? Имаш ли редовен цикъл?
Re: Габичките причина ли са за да не мога да забременея
« Отговор #2 -: Октомври 31, 2006, 09:12:53 am »
След лечение е добре да се направи контролна микробиология, за да се знае със сигурност какво е положението след него, а не
Цитат
уж се излекувах
.
Кандидата по принцип не е проблем за забременяване. Наличието на кандида говори за промени в бактериалната флора, така че по-добре да се излекува.[/b][/i][/color]
Re: Гъбичките причина ли са за да не мога да забременея?
« Отговор #3 -: Октомври 31, 2006, 15:49:45 pm »
Не мисля, че е проблем, но най-добре не прави опити без да си се излекувала и без да си напълно сигурна в това!
Успех!
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*
« Отговор #4 -: Ноември 04, 2006, 09:35:16 am »
Гери, преди да забременея преди години имах този проблем., т.е. не е попречило. Но както казват момичетата трябва да се лекуват и следят. Живот и здраве по време на бременността, също - бременността предразполага развитие на гъбички, а понякога гъбичките не се усещат, за да могат да се вземат необходимите мерки. Особено важно е преди термин да си чиста. Успех!
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
« Отговор #5 -: Ноември 06, 2006, 10:46:16 am »
Момичета, лекарят, при който ходих заради това, че ми закъсняваше, каза, че имам гъбички. Постави тази диагноза, защото му обясних, че седмица и нещо преди датата на мензиха имах едно такова течение, което всъщност беше като позасъхнал крем и то на купчинки топчета, не знам как да го обясня по-точно. Нито взе намазка, нито нищо и каза, че са гъбички и щял да ми изпише лекарства да го лекувам. Не съм сигурна дали това са гъбички или е друга причината. Ако знаете нещо повече по въпроса, дайте повече информация. Между другото, ще отида при друг лекар, за да видя дали и той ще каже същото.
*
« Отговор #6 -: Ноември 06, 2006, 13:00:12 pm »
здравей,миранда!!!
доста теми съм повдигала за тези гадини,но ми е интересно,че твоят лекар без да ти е пуснал изсл.ти предписва лекарства.що за доктор е това?
според моето скромно мнение-гъбичките трябва да се изследват и лекуват непременно.това което описваш като симптом-може да са гъбички,но може да са и др.вид бактерии/ентерококи,гарднерела и т.н/
така,че...смени доктора за по-сигурно!
моята лекарка пък е на мнение,че забременяването е по-трудно когато има нарушение в бакт.флора на влагалището!
« Отговор #7 -: Ноември 06, 2006, 13:14:21 pm »
Дечка, и аз така мисля. Но сега ме притеснява факта, че това се получи преди да ми дойде мензиса, а сега не виждам да има такова течение. Дали ще може да се открие какво е?
*
« Отговор #8 -: Ноември 06, 2006, 13:33:49 pm »
да,ще се открие каквото и да е!при мен също се получаваше преди да ми дойде -и аз се мотах така и си мислех,че нищо ми няма,но на следващия месец отидох и си пуснах микробиология и  8Oчестито- гъбички!!!!така,че направи си изследване,но да ти включат и антибиограма. :balk_21:
« Отговор #9 -: Ноември 06, 2006, 13:37:52 pm »
при мен се появяват около седмица след М и продължават до малко след О. доста лекари са ми изписвали лекарства за тях и никой не се е сетил да ми пусне микробиология - това го научих от форумите  8O
*
« Отговор #10 -: Ноември 06, 2006, 13:46:22 pm »
е...какви са тия ваши лекари!направо съм възмутена!!! 8O 8O
ами сега като се замисля-такава среда във влагалището ако имаме как ще стане бебето,как ще се придвижат опашатковците при толкова гъст секрет!а???
« Отговор #11 -: Ноември 06, 2006, 15:35:34 pm »
Знам ли вече какво ми е, след като това бебе не идва толкова време, явно има ннякаква причина, какви ли не изследвания правих и уж всичко наред. Утре ще разбера дали са гъбички. Бързо ли стават тези изследвания за гъбички? А освен това, цервикалната слуз по времето, когато би трябвало да е овулация е много течна, сякаш е водя, прозрачна, но не е разтеглива като белтък. И го казвах на докторите, дето съм ходила, ама казват нормално било. И аз вече съм възмутена от тия лекари, и не им вярвам.
*

skrita

• 226
  • Обичам послушни бебета
« Отговор #12 -: Ноември 06, 2006, 16:19:16 pm »
Миранда, при мен пък беше обратния случай.Аз отидох на гин.защото бях убедена че имам гъбички/или поне много неприятно течение/, но той само ме прегледа  :lol:и каза"не бой се това е церв.слуз"Не знам, може по миризмата да ги усеща тези неща  :lol:
*
« Отговор #13 -: Ноември 08, 2006, 09:04:03 am »
От гъбичките средата във влагалището става по-кисела и убива плувците... поне голяма част от тях! Забременяването е възможно, но малко вероятно! От друга страна ми се струва кощунство да се опитва човек да забременее, след като вече знае, че има гъбички, защото не вярвам в "по-малко вредните антибиотици" или други лекарства, с които непременно ще те натъпчат...
*
« Отговор #14 -: Ноември 08, 2006, 11:18:15 am »
здравейте,момичета!!!
не е нужно много да се обяснявате на гинеколога си - можете директно ако се съмнявате да поискате вл.секрет за посявка+антибиограма-особенно ако имате направление от личен лекар.
нека да ви споделя моите наблюдения за гъбичките:
точно както обяснява миранда-гъст бял секрет като топчета,на мирис-кисело,при секс-много трудно и неприятно,понякога и парене и щипане по малка нужда!!!
това от мен -дано съм била полезна с нещо!
изследването става за 4дни.
« Отговор #15 -: Ноември 09, 2006, 17:24:54 pm »
Дечка, много правилно го описа :D Взеха секрет, сега чакам резултат. Дано не са тия пусти гъбички, лекарят каза, че може и антибиотика да се получило, тъй като след цветната снимка пих антибиотик.
*
« Отговор #16 -: Ноември 13, 2006, 13:06:29 pm »
здравей,миранда!!!
много често е от антибиотик-права е лекарката,но..не се притеснявай дори и да ти открият се лекуват,но по-трудно,но също зависи и от лечението.успех,дано нищо ти няма!!!! :)
« Отговор #17 -: Ноември 19, 2006, 11:11:43 am »
Дечка, оказа се кандидоза и гандрела, лактобацили - унищожени, ей таива неща. Но ... спазвам указанията на доктора, гледам да не ям много сладко, повече грейпфрут, освен останалото лечение. Това е.
*
« Отговор #18 -: Ноември 21, 2006, 11:55:55 am »
о,миранда-sorri !!! :(
и аз съм на абсолютно същия хал,но без проклетите гъби!!а,гарднерелата е много упорита-спазвай всичко много внимателно!аз дори се вманиачих на тази тема и изкупих куп витамини,билки и имунно стимулиращи неща!!!
дано се оправим бързо!!!! :balk_103: :balk_104: