0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Нов член
« -: Ноември 11, 2006, 11:04:58 am »
 Здравейте момичета:)  Аз сьм нов чпен, но от дьлго време редовно посещавам форума. Бих искала да ви разкажа и моята история . На 33г съм. Абе на кратко-непроходими трьби, Хашимото и недоказан Луф-синдром. Загубих 2 години при Маджарова, която на запушени трьби ми правеше влагалищни инсеминации, после беше Янакиева -пак 2-3год. В сайта прочетох за Д-р Стаменов. Той веднага предложи ин витро, а вчера даже направихме Диферелина. Не мога да повярвам, че сьм започнала *великото дело*:). Бих искала да ми кажете как протича процедурата при него-много четох и пак нищо не разбрах, може и пак да не разбера:)). Успех на всички:)) иви благодаря предварително!

Re: Нов член
« Отговор #1 -: Ноември 11, 2006, 12:13:08 pm »
Здравей и добре дошла! Не съм правила ин витро, но ти пожелавам успех от първия път. Д-р Стаменов е добър специалист!
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*
« Отговор #2 -: Ноември 11, 2006, 14:22:49 pm »
Добре дошла Danny S  :D Аз не съм правила инвитро при Стаменов,и немога да ти дам инфо,но ти пожелавам  :eggsperm:.... :bfp1:..... :babyflips:
« Отговор #3 -: Ноември 13, 2006, 19:15:12 pm »
Мнооого благодаря:) А и трябва да стане  от първият път защото май няма да мога да си позволя втори опит:balk_144:

« Отговор #4 -: Ноември 13, 2006, 22:29:22 pm »
Здравей Дани и добре дошла в отбора! Ще ти стискам палци и дано скоро да се преместиш във вече бременния форум!
Ами долу-горе, пак повтарям - долу-горе процедурата е следната:
Предполагам Стаменов ти е казал да дойдеш при него на първия ден от цикъла ти. От този момент, нататък ще започне стимулацията на яичниците за да се образуват повече и хубави фоликули. От третия ден ще ти правят всяка сутрин кръвни иследвания за да следят нивото на хормоните, а също така и УЗ за да отчитат големината на фоликулите. Стимулацията продължава между 11 и 15 дена. Когато големината на фоликулите достигне 17-19мм ще ти бият инжекция Прегнил за да се пукнат фоликулите, а те се пукат 36-48 часа след тази инжекция. Един ден след инжекцията ще си почиваш и ще дойдеш в клиниката по предварителна договорка с лекаря за пункцията. Прави се с пълна упойка, не боли и трае към 15.20 мин.. След нея ще полежиш 30-45 мин., ембриологът ще дойде да ти каже колко фоликула са изтеглили и към колко да се обадиш на другия ден за да разбереш колко от тях са се оплодотворили. Докато ти правят пункцията, мъжът ти ще отдели материал. След това ще си ходите.
На другия ден ще ти съобщят резултата от оплождането и ще ти съобщят часа и деня на трансфера. Той най-често е на 3 ден от пункцията. Преди пункцията ще уточните с лекаря броя на трансферираните ембриони, но там всичко зависи от броя и качеството им. След това ти правят промивка с физиологичен разтвор и с мек катетър вкарват ембрионите в матката. Съвсем безболезнено е, трае 3-4 мин.. Веднага след това проверяват катетъра, да не би да е останал ембрион вътре. Лежиш към час и си отиваш. Връчват ти тест за бременност и ти казват да си го направиш след 14 дни. През времето, докато чакаш имаш поддръжка с лекарство, което ти назначи лекаря. Много често това е Утрогестан, вагинални капсули.
Ами това е. От там нататък ти остава да стискаш палци и много силно да вярваш. И най- вече да си много спокойна.
Късмет!!!
« Отговор #5 -: Ноември 15, 2006, 11:39:46 am »
Благодаря ти за подробното обснение мила Викуша! И аз си бях изградила подобна представа  с тази разлика . че на 20-я ден направихме Диферелина и 14 дни след него започваме стимулацията- това май е т.н. :bonk: дълъг протокол?

« Отговор #6 -: Ноември 15, 2006, 11:44:09 am »
Здравей Дани. Да - това е дълъг протокол.

Пожелавам ти да имаш късмета на начинаещия и за Коледа да получиш най-ценния подарък!  :bfp1:
« Отговор #7 -: Ноември 16, 2006, 19:41:26 pm »
Благодаря Котаранке! Късмет и на теб и на всички момичета тук! :bighug:

« Отговор #8 -: Ноември 17, 2006, 13:46:55 pm »
Danny S,
извинявай, че ще се включа в темата ти.
Да представя и нашата история накратко. Диагнозата на съпруга ми - азооспермия /пълна липса на сперматозоиди/, хормонално лечение - резултат никакъв. И така във вторник направихме оперативна диагностика и се установи, че има живи сперматозоиди, но имаме проблем с каналчетата. За съжаление, не може да се отстрани проблема. Добрата новина е, че сперматозоидите са живи и ще можем да правим икси опити.
Направих си хормонални изследвания вчера /чисто съвпадение беше цикъла и операцията/ и ще ви пиша резултатите малко по-късно.
При мен проблемът е късия менструален цикъл. Нормално ми е 24-25 дни, но имам и цикли от по 14 дни. Досега лекарите са го обяснявали като проблем в лутеалната фаза и цикъла е регулиран с дуфастон или оргаметрил.
Безкрайно съм щастлива, че Господ ни даде шанс да имаме наше дете!
На всички момичета и /момчетата, които стоят до вас/ желая успех, по-малко сълзи и мноооооооого усмивки!
« Последна редакция: Ноември 17, 2006, 13:53:40 pm от Julito »
*
« Отговор #9 -: Ноември 17, 2006, 13:54:39 pm »
Браво Джулито, много се радвам за теб!
Смело напред :D
« Отговор #10 -: Ноември 17, 2006, 14:10:30 pm »
Аз не разбрах точно въпроса, но мога да ти отговоря най-общо така за стимулацията. Тя започва обикновено през първите дни на менстроацията и всеки ден ти назначават някякви инжекции по преценка на доктора, според хормоналните нива , които се следят - взимат кръв през 1-2 дни сутрин и всеки ден те гледат на вагинален ехограф , за да се следи нарастването на фуликулите.Стимулацията продължава различно от 7 до 12 дни. Когато достигнат повечето фуликули нужната големина се спира стимулацията и се бие Прегнил за до се спукат до 24 часа, когато се прави пункцията. Веднага се поставят в инкубатор да се оплождат и се следят как ще се развиват след това ембрионите. След още 2-3 дни се прави трансфера. Следва голамото чакане 2-3 седмици, за да се разбере настъпила ли е бременност и се следи как се развива, ако има налична такава. Успех ти желая!!! :D

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
« Отговор #11 -: Ноември 17, 2006, 15:44:09 pm »
Най-вече ме интересува колко дни е стимулацията (някои казват 11-15 дни` други -5-7-9 дни)-за да мога да  планирам някаква отпуска за пункцията и евентуално трансфера. Но както разбирам всичко е строго индивидуално

*
« Отговор #12 -: Ноември 17, 2006, 16:03:34 pm »
Да, всичко е индивидуално - зависи по принцип кога ти е овулацията, а и от лекарствата и дозите, които ще ти слагат.
Знам, че това с планирането на отпуски и отсъствия от работа е много неприятно, но наистина няма как да знаеш предварително при теб конкретно колко дни ще продължи. Можеш само да предполагаш като имаш предвид каква е дължината на цикъла ти и как си реагирала в предишни случаи /стимулирани инсеминации например, ако си правила такива/.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

« Отговор #13 -: Ноември 18, 2006, 09:34:54 am »
Това ще ми е "сефтето" и съм като пате в кълчища:) А в работата жива ще ме изядат ако освен планираната с много мъки отпуска се наложи и болничен. :x

*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #14 -: Ноември 18, 2006, 19:53:11 pm »
За работата хич и не мисли!Като му дойде времето,тогава ще мислиш за болничен.Желая ти желязно спокойствие и късмет!Дано стане! yahoo_17
« Отговор #15 -: Ноември 20, 2006, 11:11:51 am »
Стимулация за инвитро до колкото знам винаги продължава повече от седмица, така че ти трябват 2 семици и като включиш още няколко дни след това за пункция и трансвер стават към 2 седмици. А от трансфера нататък ти дават болничен за 1 месец, които е добре да ползваш поне първите 2 седмици когато става захващането на ембриона и е добре да си спокойна и да не правиш никакви усилия. Дори препоръчват да лежиш повечко. Никой не може да ти каже колко точно ще продължи стимулацията. Кагато успеят да нарастнат достатъчно фуликулите тогава я прекратяват и затова те следят непрекъснато с фуликулометрия и с нивата на хормоните чрез изследванията на кръвта. А според специалистите в областта най-добър се води дългия протокол и затова ако можеш си предвиди по-дълга отпуска. Но мисля, че с 2 седмици ще се справиш и после болничния като ти дадат в деня на трансфера. Успех ти желая и не мисли за работа и ангажименти по никакъв начин докато се занимаваш с това все едно наистина си излязла в отпуска и си почиваш, макар и по малко по-различен начин. Голямо влияние за успеха на процедурата има психическото състояние.  :balk_177: Стискам палци.

« Отговор #16 -: Ноември 21, 2006, 14:46:55 pm »
Здравейте момичета. Да се включа и аз с едно въпросче. Какво се случва с мъжа в периода на пункцията? При нас няма мъжки фактор и се чудех- колко дни преди пункция трябва да има полово въздържание и нужно ли е въобще. Все пак се борим за "най- доброто"  :D
*
« Отговор #17 -: Ноември 21, 2006, 16:42:49 pm »
Преди пункцията от 3-5 дена въздаржание.
« Отговор #18 -: Ноември 21, 2006, 17:24:15 pm »
Да и аз така знам  :lol: