0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Да опитам ли ин витро с хидросалпингс
« Отговор #20 -: Февруари 07, 2007, 23:36:23 pm »
Лита, прочетох линка.В първия момент помислих, че съм го писала аз....но не,просто всичко което бях чула аз, си го чула и ти-дословно.Така....отивам за второ мнение.Ако трябва ще стигна и до Плевен.
Куки,благодаря ти.Аз имам правена само една лапароскопия-диагностична.След нея правих пластика на тръбата.Беше отстранен хидросалпингс и множество сраствания до възможно максимален обем /получени по думите на доктора от предишната ми операция от извънматочна/.За нещастие обаче резултата след шест месеца е ясен-нов хидросалпингс на същата тръба.След това вече нямам никаква друга интервенция.Сега не знам, ако някой се съгласи да ме оперира, дали ще се извърши първо лапаро или направо ще се действа.Това тепърва ще се уточнява.     
*
« Отговор #21 -: Февруари 08, 2007, 00:12:57 am »
Лита, забравих да те питам защо Славчев ти е казал за операция през корема.Той не прави ли лапароскопии?
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #22 -: Февруари 08, 2007, 00:48:41 am »
Лита, забравих да те питам защо Славчев ти е казал за операция през корема.Той не прави ли лапароскопии?

Да, той работи само коремни операции.

Кети, и аз като теб имам една лапароскопия  и пластика, правени още през 2001год. в Майчин дом.

През Септември 2005г. се установи, че имам хидросалингс и се наложи да направя двете лапароскопии, които съм описала в темата.

Направих един опит Ин Витро с хидросалингс беше неуспешен.  :idea:

Само ще спомена, че хидросалпингса  се прояви по време на стимулацията.
Преди процедурата не знаех, че имам иначе нямаше да направя Ин Витро.
Знаеш поради какви причини. :idea: 

Смених лекуващия лекар и на втората процедура при него забременях.

За съжаление в по-късен етап загубих бебо. :( :cry:
Важно е, че отстраняването на хидросалпингса е бил изстрел в правилната посока.

Лита, прочетох линка.В първия момент помислих, че съм го писала аз....но не,просто всичко което бях чула аз, си го чула и ти-дословно.Така....отивам за второ мнение.Ако трябва ще стигна и до Плевен.

Кети, към кой лекар си се насочила  да отидеш за второ мнение?

[/color][/b]
« Последна редакция: Февруари 08, 2007, 10:12:58 am от lita »

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*
« Отговор #23 -: Февруари 08, 2007, 08:06:27 am »
И аз мисля да отида до доктор Славчев.Дано да се съгласи.Искаше ми се обаче да е лапаро, а не коремна.Дали после да отида и при друг?Не знам?Мойта работа в момента е "намерила баба хапане, поискала и щипане".
*
« Отговор #24 -: Февруари 08, 2007, 08:55:56 am »
Момичета, имам и аз един въпрос относно хидросалпингс. Възможно ли е да остане скрит от ултразвука и от цветната снимка или няма начин да не се види? :ask:
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #25 -: Февруари 08, 2007, 10:34:48 am »
Момичета, имам и аз един въпрос относно хидросалпингс. Възможно ли е да остане скрит от ултразвука и от цветната снимка или няма начин да не се види? :ask:

Да, Faith възможно е.  :idea:

При мен не се видя на цветната снимка, която направих специално с тази цел. Не се визуализира и при всички УЗИ изследвания, които правих преди процедурата.  Едва в края на стимулацията при Ин Витрото док. се усъмни, че  има хидросалпингс. Изглеждаше като тъмно петно, още на следващия преглед размера беше нищожно малък  а след 10-15 дни отново не се виждаше при УЗИ изследване.

И аз мисля да отида до доктор Славчев.Дано да се съгласи.Искаше ми се обаче да е лапаро, а не коремна.Дали после да отида и при друг?Не знам?Мойта работа в момента е "намерила баба хапане, поискала и щипане".

Кети, и аз като теб бях изправена пред дилема и решението никак не е лесно.
Направи консултации с добри специалисти и ако имаш възможност за лапароскопия ще бъде добре, защото това е най-щадящата намеса.
« Последна редакция: Февруари 08, 2007, 17:31:13 pm от lita »

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*
« Отговор #26 -: Февруари 08, 2007, 16:40:08 pm »
И аз мисля, че лапароскопията е най-добрият вариант в твоя случай - имайки предвид, че трябва да се махне тръбата или само част от нея. Най-щадящата процедура и най-бързо се възстановяваш след нея. Наистина прочети и поговори повечко, преди да се довериш на първия скептичен лекар по отношение на успеха от лапароскопия. Не се отказвай!
« Отговор #27 -: Февруари 09, 2007, 15:38:16 pm »
Ох, дано се намери бързо и лесно решение на проблема.
Ако нещо нещата много се закучат, само хрумване, но евентуално можеш да замразиш ембриони преди махането на хидросалпингса?
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #28 -: Февруари 10, 2007, 12:17:07 pm »
ФрешБриз, тази идея и на мен ми хрумна преди няколко дни.Аз имам правен трансфер със замразени ембриони, за съжаление не успешен, вероятно заради хидросалпингса, но тогава не знаех, че той ще пречи.Въпреки, че бяха замразени цяла година, след размразяване всички бяха добре и се развиваха.Сега мисля да карам нещата поред, пък каквото стане.Исками се, когато започна пак ин витро, живот и здраве, всичко да е останало зад гърба ми.Притеснява ме само мисълта за тези сраствания, които могат да се получат.
Сега се сещам нещо.Когато си правех пластиката имаше едно момиче, което беше с лапаро.Та на нея й бяха казали, че има такива сраствания, че вероятно няма да стане и с ин витро, поради невъзможността да се достигне яйчника.Казаха й , ако все пак иска,  да се допита до някой от докторите, които правят ин витро, да й направят пункцията лапароскопски.Аз за такъв вариант не бях чувала.Някой да е чувал до сега такова нещо? И въобще дали това е възможно?.........Иска ми се да сложа едно учудено емотиконче, обаче нещо не ми се получава.                       

« Отговор #29 -: Февруари 10, 2007, 20:24:46 pm »
Казаха й , ако все пак иска,  да се допита до някой от докторите, които правят ин витро, да й направят пункцията лапароскопски.Аз за такъв вариант не бях чувала.Някой да е чувал до сега такова нещо? И въобще дали това е възможно?.........Иска ми се да сложа едно учудено емотиконче, обаче нещо не ми се получава.

В зората на ин витрото пункцията се е правела само лапароскопски. И не е имало стимулации. Тези неща с времето са усъвършенствани.