Надин,здравей!Моля те да посочиш как ти поставиха тази диагноза-точно какъв преглед или изследване.Какви бяха симптомите при теб които накараха лекаря ти да се усъмни че имаш такъв проблем.Би ли казала при кой лекар и в коя клиника ходиш.Моля те за отговор защото съм много притеснена.А как ще се лекуваш от това?
От цитата,който Розичка е посочила оставам с впечатлението,че имам такъв дефект. След втората инсеминация първо имах 2-3 цикъла с много оскъдно кървене 2 дни с много условности мога да ги преброя и като три.После ми се появи киста,която за един месец много порастна от 3см на почти 7см и ме оперираха при което останах с един яйчник и една тръба.Хистология-ендометриоза."Цикъла" преди операцията беше от една жълта капка.Цикълът след операцията беше най-продължителен през последната година 3 до 4 дни и малко повече кървене от останалите.После пак оскъдно и кратко за 1-2 цикъла.После пак цикъл от една жълта капка.Следващия цикъл докато бях на противозачатъчни,по средата на опаковката без нито една цветна капчица, е започнал да расте нов фоликул.Беше пред спукване когато отидох на преглед осем дни след последното хапче.Бях притеснена че не ми идва,а когато се разбра че предстои овулация бях изумена.Следващите 2-3 цикъла имах пак много оскъдно,условно казано кървене 2-3 дни.А този цикъл след като бях правила инвитро и слагах утрогестан 3Х2 вагинално осем дни имах кафяво като кафе зацапване-оскъдно.Ако не беше въпрос на хигиена всеки един от последните ми 13 цикъла можех да изкарам с по една превръзка от началото до края.До момента лекарите не обръщат внимание на изчезналото ми кървене.Преди инсеминациите имах кървене по 5-6 дни и по моя преценка достатъчно обилно,а в сравнение със сегашното ми кървене направо си беше много обилно.
Сега се питам дали това е признак на проблем с матката и затова и 4-те инсеминации и инвитрото са били неуспешни.Само,че когато говоря за това с лекарите ми казват че можело и така.Когато започне цапането ми казват че това не ми е цикъла и да го броя от момента на ярката кръв и когато стане обилно.И понеже това не се случва ми казват че това цапане ми е цикъла.И изобщо не са предложили изследвания или прегледи във връзка с този проблем.Но аз се притеснявам и моля за съвет.