0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

leila

след лапароскопия
« -: Октомври 11, 2005, 15:20:45 pm »
Здравейте момичета,

имам един въпрос към тези, на които са правили лапароскопия:

Непосредствено деня след лапарото ми дойде, лекарят каза, че е нормално кървенето да е по-продължително. 20 дни по-късно, обаче, пак ми дойде - 2-3 дни някакво предменструално течение, после вече 7-ми ден варви по малко. От 3-ти ден пия Клостилбегит по 1 на ден. Днес пих петото хапче, но май няма намерени да спира. Нормално ли е това според вас?
*
след лапароскопия
« Отговор #1 -: Октомври 11, 2005, 16:22:48 pm »
Здравей,
аз не мога да ти кажа относно състоянието ти нищо, но ще ти кажа при мен как беше.
След като ме оперираха ми течеше кръв колкото само ми зацапваше, но не мога да кажа че е била обилна напр.като цикъл.А нормалния ми цикъл дойде след около 2 седмици.И след операцията вече минаха 6 месеца цикъла ми е нормален идва си точно на датата.

За това може да ти помогне доктор.По-добре отиди на преглед.
*
след лапароскопия
« Отговор #2 -: Октомври 12, 2005, 17:02:42 pm »
Да, нормално е. На мен ми дойде на следващия ден след лапарото - два дни само зацапване, а после като се почна - почти до кръвоизлив. Спря на 8-9 -тия ден. И след няколко дни пак ми дойде, този път нормалния ми цикъл - пак седем дни.

след лапароскопия
« Отговор #3 -: Октомври 12, 2005, 17:16:28 pm »
Направо се учудвам, аз имах съвсем леко зацапване 2-3 дни след лапарото и сега ще си чакам цикъла на нормалната дата. Не знам кое е нормално, но докторът не каза, че предизвиква цикъл самата операция.
*
след лапароскопия
« Отговор #4 -: Октомври 12, 2005, 17:26:34 pm »
Зависи какво е правено по време на лапарото май. Ето, моят случай беше със силно кръвотечение, но на друго момиче, на което махаха киста, кръв не се появи изобщо.

след лапароскопия
« Отговор #5 -: Ноември 14, 2005, 14:26:27 pm »
Здравейте, искам и аз да попитам за лапароскопия
тъй като имам проблем със забременяването, а времето тече... ми препоръчаха да направя лапароскопия. Но после пък ходих при един доктор, на когото като му казах - той предложи още няколко месеца да опитваме за бебе и без хапчета и тогава, ако не стане - лапаро. Основанието му беше, че все пак ставало дума за пълна опойка и т.н., но на мен май не ми се чака, защото вече ми се струва доста чакането... :( Та искам да разбера за какво точно  става въпрос- каква е процедурата и последствията и др.подобни. Ще съм много благодарна, ако някой напише повечко по въпроса.
след лапароскопия
« Отговор #6 -: Ноември 14, 2005, 17:17:46 pm »
k_mail, за лапароскопията много е писано-в статиите на сайта има подробно обяснение що е това лапароскопия. Лекарят, който ти е казал, че е операция е бил прав. Всъщност става въпрос за така наречената "безкръвна операция", защото технологията е такава, че няма кръвозагуба. Иначе -да, с пълна упойка е. Преди това се правят изследвания на пълна кръвна картина. Хубаво е да се направи и микробиология. Трябва да си абсолютно здрава, за да се подложиш на лапаро. Операцията се състои в това, че се правят три разреза-един до пъпа и два по-надолу-в областта на яйчниците. Разрезите са съвсем малки, нямат и по 1 см. През тях се вкарват инструментите и апаратурата за наблюдение. Общо взето е това.
Последиците не зная какви са-аз съм още "прясно оперирана":). Като общо състояние-има леки болки в областта на разрезите, малко трудно се движиш /поне аз/ и мен лично много ме боляха раменете, но доктора каза, че е нормално, защото по време на лапарото ти вкарват газ за раздуване около органите. Първите три дни след операцията имаш желание само да лежиш, после се съвземаш. Това е горе-долу. Не е страшно.
Само още да допълня, че аз прокървих веднага след операцията и ми беше така 3-4 дни. Доста обилно-като цикъл, но лекарят каза, че това е от защипването на шийката на матката /по правило не е хубаво да кървиш след лапаро/. След седмица ми дойде нормалния цикъл-с два дни по-рано от очакваното, беше ми съвсем нормален цикъл и си свърши навреме.
след лапароскопия
« Отговор #7 -: Ноември 17, 2005, 13:21:43 pm »
Благодаря ти за отг. Momiche :),
sorry,за повторението... намерих повече инфо, но на личния
опит по-бих се доверила, защото вече започнах да се чудя на кого
да вярвам /за съжаление :(/.
Препоръчаха ми да отида в София /аз съм от Варна/за операцията
учудих се, защото зная, че и тук има добри специалисти...и  когато и доктора не предложи веднага /все пак и той ще е доволен /-
реших да събера повече инфо :).
Re: след лапароскопия
« Отговор #8 -: Декември 08, 2006, 09:55:31 am »
След като ми направиха лапароскопия имах около седмица едно много леко зацапване, но не като цикъл. След това цикълът ми дойде 28 дни след деня на операцията.
Самата операция не боли, но след като излязох от болницата бях като парцал 3 седмици. Само исках да лежа и не можех да ходя по улиците. Имах тахикардия- сърцебиене, което продължи 3-4 седмици, но с течение на времето отшумява.