k_mail, за лапароскопията много е писано-в статиите на сайта има подробно обяснение що е това лапароскопия. Лекарят, който ти е казал, че е операция е бил прав. Всъщност става въпрос за така наречената "безкръвна операция", защото технологията е такава, че няма кръвозагуба. Иначе -да, с пълна упойка е. Преди това се правят изследвания на пълна кръвна картина. Хубаво е да се направи и микробиология. Трябва да си абсолютно здрава, за да се подложиш на лапаро. Операцията се състои в това, че се правят три разреза-един до пъпа и два по-надолу-в областта на яйчниците. Разрезите са съвсем малки, нямат и по 1 см. През тях се вкарват инструментите и апаратурата за наблюдение. Общо взето е това.
Последиците не зная какви са-аз съм още "прясно оперирана"
. Като общо състояние-има леки болки в областта на разрезите, малко трудно се движиш /поне аз/ и мен лично много ме боляха раменете, но доктора каза, че е нормално, защото по време на лапарото ти вкарват газ за раздуване около органите. Първите три дни след операцията имаш желание само да лежиш, после се съвземаш. Това е горе-долу. Не е страшно.
Само още да допълня, че аз прокървих веднага след операцията и ми беше така 3-4 дни. Доста обилно-като цикъл, но лекарят каза, че това е от защипването на шийката на матката /по правило не е хубаво да кървиш след лапаро/. След седмица ми дойде нормалния цикъл-с два дни по-рано от очакваното, беше ми съвсем нормален цикъл и си свърши навреме.