0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

didka_77

Резултати на 4ден от МЦ
FSH -4.22(3-20)
LH -10.51(2-15)
Prolactin -238вече го смъкнахме,беше 730,но сега това LH ме притеснява.Моля помогнете
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: Ето и моите хормони.А сега на къде?Помогнете
« Отговор #1 -: Декември 07, 2006, 07:20:02 am »
Повтори изследването следващият МЦ.
ФСХ е добре, но ЛХ е високо.
А съотношението между тях показва че може би този МЦ няма да има О. и има вероятност от киста.
Това е индикация също за СПКЯ /но, само това не е достатъчно за да е СПКЯ/.
Трябвало е да пуснеш и Естрадиол.
Пускай си изследванията на 3 ден от МЦ /по-добре е на 2 отколкото на 4 ден/.
Сподели после с нас какво е казал лекарят ти, моля  :D

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

didka_77

« Отговор #2 -: Декември 07, 2006, 22:49:28 pm »
Днес ходих до гинеколога,нямам киста но няма и ову,защото мирих БТ и тя не се покачи, а то било от това високо LH.Но каква е причината за този висак резултат,преди 2 месеца беше 3,06,тогава пък пролактина беше 730,то не е едно.Сега пък LH.Какво да правя,на всичкото отгори гинеколога ми излиза в отпуск за з месеца,а аз нямам време за губене,вече съм на 30.Благодаря ти за съвета
« Отговор #3 -: Декември 10, 2006, 19:01:09 pm »
Здравейте!
И аз имам проблеми с тези хормони и понеже от скоро разбрах че нещо не ми е наред още не мога да се ориентирам.Резултата от изследването е следния:
LH - 2.87(2 - 15)
FSH - 3.95(3 - 20)
Prolaktin - 547.21 (29.47 - 513.04)
Estradiol 116 (143 - 694)
Гинеколога ме прати на ендокринолог а ендокринолога нищо ни ми обясни но в амбулаторния лист имаше диагноза ов.дисфункция. Моля помогнете ми да си обясня случващото се!
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #4 -: Декември 10, 2006, 19:52:21 pm »
Овариална дисфункция е нарушена функция  / дейността/ на яйчниците.
Пролактина е висок, спазила ли си изискванията преди изследването ?/да не се пипат гърдите, да е направено в покой и т.н/
Високият пролактин - подтиска дейността на яйчниците.
Трябва да се разбере, каква е причината за високите нива на пролактина, напр. проблема може да е в щитовидната жлеза /това е само пример/

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #5 -: Декември 11, 2006, 11:10:52 am »
Ами мисля че ги спазих, от 20 дена пия бромокриптин и утре ще ходя да повторя изследването за пролактина и после пак сьм на гинеколог.Ендокриноложката каза че ще правим изследвания чак следващия път като ми дойде. МЦ ми е нередовен, а си мислих че от тези хапчета трябва да нормализира, но пак ми закъснява.Това нормално ли е?Колко време трябва да ги пия тия за да се нормализират нещата и да мога да забременея?Проблем ли е това че и естрадиола ми не е в норма 116(143-694)? :?
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #6 -: Декември 11, 2006, 12:51:42 pm »
Сряда имам час при гинеколожката, надявам се да разбера на каде отиват нещата, странното обаче е че пия лекарства само за пролактина, а за естрадиола нищо не ми казаха, но от това което четох и разпитвах тук там ми стана ясно че и него трябва да вкарам в норми.Ще питам лекарката за това.Явно трябва да съм наполовина доктор за да знам дали ме лекуват изобщо!