0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Мая Г.

Забременяване - гаден цикъл & възраст
« -: Декември 14, 2006, 12:27:28 pm »
Здравейте :) Много хубав сайт, доста ми помогнахте, макар че овулационния календар вече не ми се отваря :(
Та както и да е - въпроса ми - има ли шанс детето да не се развива както хората, ако бащата е прехвърлил 40-те, а майката е едва на 20?
Много искам да забременея, проблемът също обаче е че имам доста гаден цикъл (понякога м/у единия и другия има до 33 дни) и нещо не се получава. Клинични проблеми нямам.. Така че явно просто се разминават днит :( Какво да направя?
Re: Забременяване - гаден цикъл & възраст
« Отговор #1 -: Декември 14, 2006, 12:43:32 pm »
Не разбрах за цикъла ти. Имаш предвид,че продължителността на един цикъл ти е 33 дена? Че това си е напълно нормално. Нищо нередно няма.
Разбира се, че детето ти ще се развива добре, нито цикълът ти е гаден, нито пък възрастта на двама ви.
От колко време правите опити,че си започнала да се притесняваш.
Ако са от година започни изследвания. Започнете със спермограма.
*
« Отговор #2 -: Декември 14, 2006, 13:05:38 pm »
  Аз нищо не разбрах:
  1. какво му е на цикъла ти?
  2. Това, че мъжът е над 40 г. само по себе си нищо не значи. Имате ли спермограма?
  3. Кои дни ти се разминават?
  4. Какво разбираш под "клинични проблеми нямам"? :(

*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #3 -: Декември 15, 2006, 13:56:31 pm »
 :roll: :ask:
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #4 -: Декември 15, 2006, 14:01:46 pm »
За рискова възраст на бащата се приема над 50 години, така че спокойно с този 40 годишен младеж.  :)

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу