0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Молба за коментар на хормони
« -: Декември 18, 2006, 11:27:33 am »
здравейте, този път се обръщам с молба за коментар на хормоните ми. За първи път ги изследвам - 3ти ден от цикъла. Виждам, че Estradiol-а ми е извън нормите, но доколко е притеснително това? Естествено прочетох каквото пише в Интернет и доста се притесних. 

LH -             8,03 mIU/ml         2.4-12.6
FSH -          14.31 mIU/ml        3.5-12.5
Estradiol -    43.09 pg/ml           24.5-195.0
Prolactin-    511.4 mIU/ml         73.0-850.0
Testosteron    0.638 ng/ml        0.06-0.82
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
Re: Молба за коментар на хормони
« Отговор #1 -: Декември 18, 2006, 11:55:32 am »
Estradiol -    43.09 pg/ml           24.5-195.0

Мила, ако това са референтните граници на естрадиола и не си объркала резултата при преписването, аз не виждам защо да е извън границите 8O.
Виж ФСХ е над горната, но за него те съветвам да го изследващ повторно в някой от следващите ц. и ако пак е висок да посетиш добър ендокринолог.
Намерихме нашето синче.
*
« Отговор #2 -: Декември 18, 2006, 14:20:01 pm »
Толкова съм притеснена, че съвсем съм се объркала - исках да пиша, че FSH-то ми е извън рамките и ме притеснява...
*
« Отговор #3 -: Декември 18, 2006, 14:30:47 pm »
Моят съвет е да повториш другия месец пак изследванията и акo FSH е отново висок да направиш изследване на Инхибин Б.Не се притеснявай,най-много да се окаже недостатъчен яичников резерв.Звучи страшно,но както ми каза на мен д.Александров ,това показва само как ще реагира организма на стимулации за ин витро и какъв протокол да се назначи.Гадничко звучи, аз съм с FSH 11.86 и Инхибин Б 24 при реф N>45.Но колко години си?Спокойно и недей да се притесняваш   
*
« Отговор #4 -: Декември 18, 2006, 16:46:23 pm »
на 34, всъщност почти на 35 години съм :(. Правим опити почти от година. Мисля да правя лапароскопия през Януари- Февруари, но през цялото време досега си мислех че хормоните ми са наред. Редовна менструация, фоликули, позитивни тестове за овулация и т.н
*
« Отговор #5 -: Декември 21, 2006, 17:51:17 pm »
Моят съвет е да повториш другия месец пак изследванията и акo FSH е отново висок да направиш изследване на Инхибин Б.Не се притеснявай,най-много да се окаже недостатъчен яичников резерв.Звучи страшно,но както ми каза на мен д.Александров ,това показва само как ще реагира организма на стимулации за ин витро и какъв протокол да се назначи.Гадничко звучи, аз съм с FSH 11.86 и Инхибин Б 24 при реф N>45.Но колко години си?Спокойно и недей да се притесняваш   

Здравей отново,

малко съм объркана: един гинеколог ми казва, че ФСХто не е чак толкова високо и по-добре да си направя най-после лапарото за да знам, че няма друг проблем, а друг гинеколог, смята че е много високо и веднага да почвам хормони.
Аз със сигурност ще си пусна пак изследване на 3ти ден от следващия цикъл. Може ли да ми кажеш как се изследва Инхибин Б? А как се установява намален яйчников резерв? чрез тези две изследвания ли? Това автоматично ли предполага инвитро или може първо да се подходи с хормонално лечение?

Май станаха много въпроси.. Чета каквото пише из Интернет, но май освен да се паникьосвам повече, друго не постигам.

Благодаря предварително!
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
« Отговор #6 -: Декември 22, 2006, 09:08:24 am »
Мила Тодо,

Не се паникьосвай :D, просто се насочи към клиника по стерилитет. Може да звучи страшно, но само там ще намериш адекватно лечение.
Изследването на Инхибин Б всъщност се прави за доказване на намален яйчников резерв. Ако си от София, в клиниката на д-р Владимиров правят такова изследване. А и той един отличен лекар по въпросите на стерилитета.
Намерихме нашето синче.
*
« Отговор #7 -: Декември 22, 2006, 09:48:34 am »
На 3-ти ден от цикъла се правят LH,FSH и Инхибин Б.Ако си от София можеш да отидеш при Владимиров,от форума знам че там го правят.Аз моите ги правих в Плевен ,при доц.Конова.Доколкото знам от четеното тук и от разговори с доктори ,май няма как да се повлияе на FSH с лекарства.Той показва как"си разговарят яичника и мозъка"-поне така ми обясниха.Нещо от рода на :мозъка казва -да се произведе фоликул и високият FSH _/произведен от яичника/ е знак че му и по-трудно.
Моля да ме извинят всички медицински лица ,ако греша ,но така ми го обясниха.Може и това което написах да се окаже голяма глупост.
Иначе тук намерих едно момиче ,което пише че е свалило FSH с билките за овулация и още нещо ,за съжаление не помня какво.
Дано някой ,медицински грамотен ,се включи да каже нещо повече 
*
« Отговор #8 -: Декември 22, 2006, 13:02:51 pm »
Не искам да агитирам никого в нещо, в което аз самата все още не вярвам, затова просто ще посоча стойностите на ЛФ и ФСХ преди и след приема на хомеопатичния фоликулин:

преди LH:18.25      (фол 1.9-12.5)
след LH:5.47         (фол 1.9-12.5)

преди:FSH:8.17     (фол 2.5-10.2)
след:FSH:3.82       (фол 2.5-10.2)

Следващият месец ще покаже дали последните стойности не са случайност:) Вътрешно се надявам хомеопатията да действа, защото това ми дава надежда ;)
*
« Отговор #9 -: Декември 22, 2006, 15:16:23 pm »
Благодаря за бързите отговори и отзивчивоста!

Какво представлява изследването на Инхибин Б? Взема се кръв ли? Или е нещо по-специално?

Поздрави,
*
« Отговор #10 -: Декември 22, 2006, 19:03:05 pm »
Взема се кръв от вената ,на 3-ти ден от МЦ.
Весели празници!