0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Вече мина месец от мъртвораждането ми в 36г.с.Аз се изправих физически,за емоционално няма да говоря и съм готова за нови опити за бебче.То ясно,че ще премина през куп изследвания пак...,но кога да започнем бебеправенето?Сто гинеколози - сто мнения
-след първата редовна менструация,сиреч след един месец
-след три редовни менструации
-след 6 месеца
-след 1 година
Ако още някой гинеколог питам,сигурно ще предложи друго.То става малко като една игра "нагоре или надолу".
Момичета,при вас наддаването за време на правене на бебета от колко почна?Вярно,че при различните случаи има различни съображения,но моля ви споделете! :help1:
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Според мен - след първото мнение на гинеколог, на когото вярваш и който ще те прегледа и ще ти каже, че вече може. Но след преглед, а не по принцип. Аз поне така бих постъпила.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Една година е много /освен ако не е било секцио/, един месец е малко. Истината е някъде по средата, но лекар прябва да те прегледа и прецени.
Спиди знаеш моята история ,няма защо да се повтарям.На нас ни препоръчаха да започнем опитите след 6месеца.По добре напрви нобходимите изследвания и тогава почнете с опитите.Най важното е ти да си готова псхически и физически при новите опити за бебе.
Мое ангелче винаги ще те обичам!
embed src="http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=eva&year=2010&month=7&day=14&babycount=1"
*
Благодаря ви за откликването на моя въпрос.Израждането ми бе по естествен път,слава Богу не секцио.Позволих си да отворя нова тема,защото лекарите,присъстващи на родоразрешението дадоха различно време за бебеправене.Да не говорим,че нищо не казаха какво да се изследва.Много от нещата научих от форума,т. е. от вас,за което ви благодаря.
*

Veselia

• 218
  • И все пак тя се върти!
При мен също бяха различни мненията - от 6 месеца до 1 година. Аз имах много усложнения - 9 антибиотика, 5 кюретажа и т.н.
Много зависи и от причината за мъртвото раждане.
Май е най-добре да се изчака около 6 месеца, да се отиде на преглед и тогава да се прецени.
Стискам палци и горе главата!
Миличка при мен също има много мнения.В началото ми казаха след 4 менстр.цикъла(каза ми го този Дог при който ми беше аборта).После ходих в София и там ми казаха 6 месца.След 4 МЦ си отидох пак на преглед при моя си Дог и той ми каза,че  всичко е нормално и че можем да започваме вече.Моето мнение е да се ръководиш от този, който ти е правил тази процедура.Успех и не се отчайвай.
*
докторът, при които ходя, иска от мен преглед след 1/вата нормална менструация. Тогава ще прецени състоянието на матката и кога да започнем нови опити.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
при теб прекъсването на бременността е било в твърде напреднал етап, едва ли ще се възстанови толкова бързо нормалната репродуктивна дейност - само след 1 менструален цикъл. 3 или 6 месеца ми звучи по-приемливо.

дойде ли ти вече менструация?

аз бих постъпила както посъветва Мели - след възстановяване на менструалния цикъл, бих отишла при гинеколог, на когото имам доверие, за обстоен преглед. тогава вече ще стане ясно дали си готова или не.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Да, дойде ми менструацията точно на 27-ия ден след израждането.Първите три дни - кафеникаво оскъдно зацапване(както нормално ми започва първия ден),следващите 4-5 дни доста обилно,днес нормално(може да се види награфиката ми).Обикновено ми трае 4 дни ,а сега продължава 9 дни.Не знам дали това е нормално след бременност.Все пак  бях бременна за първи път (8 месеца).Обикновено възстановяването на анатомофункционалното състояние на родовите пътища настъпва на 2-ия месец след раждането,а на бъбречните функции - по-бавно.
Чакам да мине кървенето и отивам на преглед.Но в едно сте прави - трябва да почакам,колкото и трудно да е това чакане.Помагате ми много като споделихте с мен.Благодаря,че ви има. :grouphug2:
Re: След колко време нови опити за бебе - на кого да вярвам?
« Отговор #10 -: Декември 19, 2006, 15:52:39 pm »
Съжалявам за случилото ти се! Аз изживях същото и знам колкое трудно! :(
 При мен също раждането стана по нормалния начин и докторите ми казах, че мога отново да започна опити след 6 месеца. Имам позната, която преживя същия кошмар и само след 3 месеца забременя отново, и сега се радва на здраво бебче!
  Имай малко търпение да минат още 5 месеца, както разбрах е минал само един до сега, и бъди оптимист! Желая ти успех!!!
  Аз за съжаление не знам кога отново ще бъда бременна....и дали изобщо някога! Толкова мног ми се събра да изживява, че не знам кога всичко лошо ще свърши   :balk_145:  Първо изгубех бебенцето си, а след това последва и голямо разочарование от  мъжа ми. Вместо да бъде до мен точно в този тежък момент и да ми даде подкрепата от която имах нужда, той реши да си намери друга.
  Мила радвай се, че имаш до себе си мъжа който обичаш и който те обича и съм сигурна, че скоро отново ще забременееш и ще се радваш на малко сладко бебече!
 Успех!!! :bighug:
*
« Отговор #11 -: Декември 19, 2006, 17:37:48 pm »
Мило Sisi,не мога да подбера думите на възмущение от постъпката на мъжа ти.Та нали всяка от нас желае дете не само за себе си,а и за човека който обича.Ако страданието ми е толкова голямо,то е поради факта,че исках да подаря на съпруга си най-хубавото нещо-нашето дете.Това,че носим детето в себе си - не означава,че е само наше.Отговорност има и бащата.Колко е лесно само да избягаш,да се скриеш при друга фуста,за да ти е спокойно.Кой ти гарантира,че там няма да има проблеми.
Мила,видях от профила ти,че си на 23.Ти си "престъпно" млада.Разбира се,че ще бременееш отново - дали с този предател(ако си му простила) или когато срещнеш подходящия човек.Никога не е късно затова.На 28 бях отчаяна,че ще срещна любовта.Но преди 3 години я срещнах и сега на 32 съм щастлива с мъжа си,въпреки голямото нещастие.
Благодаря за  думите на кураж,които ми даваш,но те моля.....избърши сълзите.Целувам те силно.
« Отговор #12 -: Декември 19, 2006, 17:55:53 pm »
Момичета, много съм чела и слушала истории, но никога няма да спра да се разстройвам! Прегръщам ви - някъде там в бъдещето ви чака едно сладко бебче - вярвайте го! :hug2:
Матей - 1.04.2006 г
« Отговор #13 -: Декември 20, 2006, 12:20:44 pm »
Мило Sisi,......Благодаря за  думите на кураж,които ми даваш,но те моля.....избърши сълзите.Целувам те силно.

И аз ти благодаря за подкрепата!
Опитам се да намеря сили да се справя с всичките нещастия, които живота ми поднася, да съм силна и да продължа на пред. Само не разбирам защо животът трябва да е толкова жесток и с какво сме си заслужили болката която понасяме!
 Но трябва да продължим да вярваме, че след всяко нещастие следва голямо щастие и да гледаме напред в бъдещето!
 В този ред на мисли, нека всички да се борим за това което искаме и то рано или късно ще дойде при нас! Така че, правете любов и Ви пожелавам скоро да се радвате на плода на любовта Ви!