0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

дани

Нормално ли е това?
« -: Декември 20, 2006, 19:41:28 pm »
От 7 месеца се наблюдавам по-обстойно.От година и половина правим опити за забременяване,но не се получава.Правихме си всякакви изследвания,но причина не се откри.Това което ме притеснява е,че примерно всеки месец по времето около овулацията имам кърваво зацапване.Моя доктор ми каза,че това било нормално явление при някои жени по време на ову.Е да ама като отида 1 ден след зацапването фоликула си седи на мястото 24мм.Един ден след зацапването почва да ме боли единият яйчник и на следващият ден вече си имам жълто тяло.Е въпроса ми е:нормално ли е това като явление?Да прокървиш на единият ден рано сутринта,а на следващият следобед да започнат болките в съответният яйчник и ову-то?
*
Re: Нормално ли е това?
« Отговор #1 -: Декември 20, 2006, 20:10:45 pm »
Под "всякакви изследвания" имаш предвид това ли:

* разширена спермограма в надеждна лаборатория
* пълен хормонален профил на репродуктивни хормони в няколко месеца
*изследване на щитовидната жлеза-хормони, УЗИ
* доказана овулация с УЗИ в няколко месеца
* антиспермални антитела към партньора
*посткоитален тест, изследване на цервикалната слуз
* хламидия, уреоплазма, микоплазма, бактериологично вагинално изследване
* тест за проходимост на тръбите
* изследване на част от маточната лигавица
* имунологични изследвания
* генетични изследвания
* диагностична хистероскопия и лапароскопия

Защото дори и това не са всички изследвания, които могат да се проведат.

24 часа приблизително преди овулация в организма на жената настъпва рязък бум на хормоните ЛХ и Естрадиол. В следствие на тяхното рязко повишаване настъпва овулацията. Хормоните са тези, които могат да причинят кървене. Мисля, че след като винаги точно преди овулация имаш зацапване, то най-вероятно то е именно от рязкото покачване на хормоналните нива. И все пак-поискай от лекаря си повече инфо.
Alexandra
*

дани

Re: Нормално ли е това?
« Отговор #2 -: Декември 20, 2006, 20:18:47 pm »
Мисля, че след като винаги точно преди овулация имаш зацапване, то най-вероятно то е именно от рязкото покачване на хормоналните нива. И все пак-поискай от лекаря си повече инфо.
Благодаря за информацията.Аз се плашех,че това не е нормално явление. :D
Имам всичко изброено по-горе.Единственото което не сме правили е тест за "биологична съвместимост". :(