0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте момичета!
 От скоро влизам в сайта и чета във форума, а и някои статии, но сега съм много объркана и ми се иска някой да ме посъветва какво да правя.
 Накратко историята - последния ми редовен МЦ беше на 06.09.след 50 дневно закъснение ходих на док. УЗ-ито показа 1 фоликул (само 1) и по-големичък (не знам колко).Док ми изписа Оргаметрил да предизвикаме МЦ и да направя някои хормонални изследвания.След като ми дойде(10.11) на 13 ден от МЦ(24.11) бях пак на лекар.Този път след УЗ док каза, че най вероятно е имало ову(а и имах едно леко зацапване което било нормално по време на ову след като съм пила Оргаметрил).След като изследванията показаха, че имам малко висок Пролактин ми изписа  и Бромокриптин.След ходене и при ендокринолог диагнозата беше овариална дисфункция.Сега на 13.12 пак ходих при док вече след 3 дневно закъснение и след прегледа тя каза че има вероятност да съм бременна и много се учуди или трябва да ми дойде всеки момент(аз попринцип имам нередовен МЦ).Още в кабинета направих тест, излезе - , док каза да направя и на другия ден,пак -.След разговор по телефона с нея каза че сигурно ще ми дойде.Но днес вече е 20.12 аз направих днес още еди тест и пак същото , а МЦ още го няма. Какво може да значи всичко това?
Уж трябва да ми дойде всеки момент а чакам 10 дена?
А и ме притеснява това, че имам една болка ниско долу и то постиянно дали да се обадя на док да питам или да чакам още ?
Моля ви ако някой има представа какво става или му се е случвало нещо подобно дайте ми съвет какво да направя!
« Последна редакция: Декември 20, 2006, 20:07:39 pm от radosttinka »
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
Re: Каква може да е причината за закъснението?
« Отговор #1 -: Декември 21, 2006, 09:04:07 am »
Отиди си направи кръвен тест за бременност или потърси второ лекарско мнение  :D.
Намерихме нашето синче.
« Отговор #2 -: Декември 21, 2006, 10:15:27 am »
да ти кажа Ради,при моя цикъл редовен/на 30-31дни/и при две родени деца,ве4е втори месец ми закъснява с 10 дена.Говорих с лекар,правих пълна кръвна картина,вси4ко ми е наред,той ми каза 4е на много жени от прекалено желание да забременеят им закъснява на психи4еска основа.Затова се успокои.От колко време опитвате?
« Отговор #3 -: Декември 21, 2006, 10:57:08 am »
Опитваме близо от година и половина, но не става.
МЦ е много нередовен, в повечето случаи ми идва на 45-50 дни.От два месеца ходя по лекари и още не ми е ясно какво точно ми е.Доколкото разбрах нямам ову,защото фуликолите не се пукат, но този месец май е имало и затова си мислех, че щом не съм бременна поне трябва да ми дойде по навреме но пак нищо.
Чудя се дали не е ефект от лекарствата!?
А искам да ми дойде по-бързо защото най-вероятно ще стимулираме овуто при следващия МЦ.
Объркана съм по цял ден чета във форума и разни статии, че да ми е по-ясна картинката, но...много се притеснявам.
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #4 -: Декември 21, 2006, 11:00:58 am »
И аз правих кръвна картина Джули, и хормонални изследвания-е те не са наред,но нали затова пия хапчета, кокото и да се старая да не го правя все си мисля най-лошото.Вместо да мисля, че правя  нещо да премахна проблема и че всичко ще е наред аз се измъчвам с черни мисли.

« Отговор #5 -: Декември 21, 2006, 11:52:57 am »
извиняваи но на колко си години?не се вманиа4авай толкова.Аз бях така за трето и сега се разделям с моя.пожеавам ти скоро :babyflips:
« Отговор #6 -: Декември 21, 2006, 17:25:31 pm »
Не, не мисля , че се вманиячавам гледам да мисля позитивно за всичко, но не мога да избягам и от черните мисли.И лошото е че колкото повече чета и научавам е по-трудно, определено в някои ситуации незнанието е богатство.Иначе съм на 23г., когато не знаех, че имам проблем бях по-спокойна и все си казвах "е..другия път не е нужно да бързаме",но малко се поизнервих последните месеци с това ходене по доктори и изследвания и все бързам.

*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #7 -: Декември 22, 2006, 18:49:50 pm »
Радостинка стискам ти палци резултата да е положителен на закъснението!
Аз съм със същия случай като твоя. 1 седмица след закъснението ми бях на док и ми казаха че най-вероятно има бременност но е рано да се види. Кръвен тест (-). След още една седмица пак ходих и ми видяха големия задържан фоликул. Е, след 20 дневно закъснение ми дойде...

Надявам се при теб нещата да се наредат по-добре
*
« Отговор #8 -: Декември 22, 2006, 18:58:57 pm »
Абе момичета и аз съм като вас,последен МЦ 12.11,оттогава два теста -отрицателни.Днес ходих на узи ,нещо се вижда ,но не е ясно точнокакво.Доктора каза пак да направя тест,но според него това е лигавица.Направи ми впечатление ,че напоследък почти всички казват че им закъснява тоя месец,дори и на тези които им е редовен цикъла.
Да знаете ,че сигурно от смяната на времето.Тия аптеки ги позлатихме от тестове за бременност
« Отговор #9 -: Декември 22, 2006, 21:02:30 pm »
Лидия, имаш право :) не се бях замисляла, че може да е от смяната на климата, то на нас какво ли не ни оказва влияние на МЦ :roll: