0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

otchaqna

Хроничен селпангит и оофорит
« -: Декември 04, 2006, 21:08:35 pm »
Здравейте,
поставиха ми такава диагноза, но не ми обясниха точно за какво става въпрос.....Искам да попитам - някой сблъсквал ли се е с подобен пробле? Опасно ли е......какви са последствията....? Имам чувството, че е нещо много страшно и съм страшно притеснена! Моля за помощ с информация!
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: Хроничен селпангит и оофорит
« Отговор #1 -: Декември 04, 2006, 22:19:02 pm »
 Хроничен салпингит и оофорит!Мисля че това ти е правилна диагноза.Пусни търсачка в гоогле.
Става въпрос за хронично въспаление на тръбите и яйчниците.
« Отговор #2 -: Декември 05, 2006, 09:20:33 am »
Здравей!
Аз съм с подобна диагноза. Означава както са ти казали хронично възпаление на яйчниците и тръбите. Лекувай го много стриктно. Ако се хване в начален етап и се лекува правилно може да няма поражения. Иначе се получават сраствания и т.н. Но физиотерапията и калните бални биха ти помогнали за леки сраствания. На теб какво лечение ти назначиха?
Лошо е да щом е хронично, пази се много да не настинеш, защото веднага пак ще се актуализира.
Аз го лекувах с антибиотици и после физиотерапия. Мисля болката мина от физиотерапията, но трябва много да се пазя, т.к. много лесно може пак да "пламне". Тези дни пак ще ходя на лекар, за да видя дали пак не се появило.
Лекувай се стриктно и без паника.
*

otchaqna

« Отговор #3 -: Декември 10, 2006, 22:06:08 pm »
Момичета, много ви благодаря за отговорите :) :)
*

d2

« Отговор #4 -: Февруари 01, 2007, 10:14:14 am »
Здравейте,момичета!
И аз имам поставена същата диагноза от д-р Марков(Военоморска болница-Варна).Минах антибиотици и физеотерапията.Сега трябва да ида на контролен преглед за да се видят резултатите. Но проблемът ми е, че незнам как да постъпя-да ида пак при д-р Марков (знам,че няма добри отзиви за този доктор) или вие да ме посъветвате про кой док да ида.Разкажете,ако и вие сте минали по същия път,докъде сте стигнали.
« Отговор #5 -: Февруари 01, 2007, 10:39:26 am »
Здравей!
Искам да ти кажа,че си попаднала на лекар за лечение на възпалението. Имах позната, която беше със същата диагоза и беше доволна от него. Отиди пак при него на профилактичен преглед. Все пак той ти е провеждал лечението. А ако искаш след като отидеш при него , отиди и при някой друг лекар за второ мнение, да видим дали ще установи някакво възпаление.
А само да попитам на теб как ти установиха възпалението?
*
« Отговор #6 -: Февруари 01, 2007, 10:52:06 am »
Док го установи след като ме гледа с коремен и вагинален ехограф.И поради това че отново имах болки ниско долу.Оказа се че пак ми се е активирала раничката,която док ми я е туширал 2пъти с "Сулкожил" (май така беше).И искаше да разбере защо пак се е появила.
С тези ранички се занимавам вече трета година и сега като се замисля все зимно време което може да значи че е от вечно замръзналите ми крака.
След физиотерапията ми изчезна течението и нямам болки ниско долу,М ми е по-кратък, при секс нямам болки.Значи трябва да очаквам добри новини от док.
Второто мнение от кого да взема?Препоръчайте някой за Варна.
« Отговор #7 -: Февруари 01, 2007, 11:18:06 am »
Аз лично не мога да ти препоръчам лекар, защото цяла година издирвам такъв за себе си. Бяха ми препоръчали д-р Марков, при който ти си ходила.
Ако можеш отиди и на кални бани, най-помагали те.
И съвет от мен пази се много от изстиване. Ходи добре облечена. Преди ходих разголена с гол кръст, пъп и т.н. Сега(след дъжд качулка) ходя винаги със опасан кръст, дебели чорапи, чорапогащници и т.н. Всяко изстиване може да активира пак възпалението.
*
« Отговор #8 -: Февруари 01, 2007, 13:24:33 pm »
Аз не съм ходила с гол кръст,но краката са ми все студени,дори и като съм чорапогашник и дебели чорапи.
утре ще ходя за направление и ще ида при д-р Марков за да установи имали подобрение след физеотерапията и как е раничката.Но мисля да ида и при някой друг доктор,но още незнам при кой,ще се поровя из форума.
Благодаря за отговорите,но ако имате нещо по въпроса,споделете!