0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

nelito

za Rh
« -: Април 25, 2005, 17:58:05 pm »
dnes biah na izlsedvania za kryvna grupa,okaza se 4e sam A-:(no puk poneje mi e pyrva bremennost me uspokoiha 4e niama da ima problemi.vypreki vsi4ko se pritesniavam.molia vi kajete mi ne6to da se uspokoia.dano vsi4ko mine normalno!
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
za Rh
« Отговор #1 -: Април 25, 2005, 18:45:45 pm »
Не е толкова страшно, важното  да се правят регулярни изследвания по време на бременността за антитела. До 72 часа след раждането/или не дай боже спонтанен аборт/ се бие инжекция анти Д гамаглобулин. , за да се предотвратят проблеми с последваща бременност или операции.
Понякога в болниците нямат нужната инжекция и карат близките да я носят, така че имай готовност предварително.
 При Rh - отрицателни бременни без данни за антитела при изследването между 26-та - 28-ма г.с. се предлага профилактика с една ампула анти-Д - гама глобулин в 28 - 30 г.с.
   При доказани Rh антитела бременните се насочат за консултация със специалист акушер-гинеколог.

И моля те, пиши на кирилица.
*

nelito

za Rh
« Отговор #2 -: Април 25, 2005, 20:34:20 pm »
благодаря за инфото:)доколкото разбрах този серум който се бие след раждането струва около 140 лева.лесно ли се намира?мога ли да го купя по рано(да кажем 2-3 месеца по рано)или в последния момент(предвид срока му на годност).разбрах също че има и български и вносен,кой е желателно да се вземе.Благодаря предварително!