Аз пих ЗОЛОФТ в продължение на няколко месеца. Консултирах се с лекуващия лекар дали е безопасно да се правят опит за забременяване. Отговорът беше, че не са правени или са правени твърде малко изследвания при бремени. След това се рових в нета. Попаднах на ужасни разкази за това лекарство. В Америка се предписва на малки деца, които са малко по-чувствителни. Е, как няма да са ужасни тези разкази! Прочетох и извадка от изледване на някакъв финландски специалист, който твърди, че процентът на отклонения от нормалното при зародиша на бремени майки приемали ЗОЛОФТ не е по-висок от този при бремени не приемали лекарството. Най-добре е да си минеш курса на лечение и в никкакъв случай да не го прекъсваш на своя глава, както направих аз, задължително по схема, предписана от лекаря. На мен ми помогна, въпреки че го вземах около 5 месеца и по мое настояване и на моя отговорност помолих да ми назначат схема за прекъсване. В материалите, които четох пишеше, че има опастност от пристрастяване, ако се взема в продължение години. Все пак аз се вуздържах от опити за забременяване.