0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
Re: Имената на дългоочакваните бебенца
« Отговор #40 -: Януари 15, 2007, 13:02:02 pm »
Видях какво отговаря на моя мъж на името, но моето не можах да го намеря - интересен е линкът  :D
Проверих и за имената, които харесахме за нашите деца :) Хареса ми какво се получава, а сега остава и да направим бебетата ;)

*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #41 -: Януари 18, 2007, 14:31:05 pm »
При нас естествено, не му е дошло времето да мислим имена, ама все пак човек се замисля за име....
При нас особеното е, че името/имената трябва да бъдат такива, че и в двата езика/страни да са приемливи.

Ето тук един сайт с много имена. /лично аз съм публикувала там много български имена :lol: :lol:/

www.firstname.de
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #42 -: Януари 18, 2007, 14:51:22 pm »
Момичета по повод имената вчера се сетих, че трябва да се мисли и за това как ще звучат като бащини - на момчетата де. Щото вчера колежката питала сина си той като е Иван-Асен как ще се казват децата му. Викам й "като го писа така не мислеше, сега си седнала да се чудиш Иванов-Асенов ли щели да пишат децата му". То работата малко "нероден Петко" става, ама все пак си е тема за размисъл.
*
« Отговор #43 -: Януари 18, 2007, 15:34:22 pm »
Момичета по повод имената вчера се сетих, че трябва да се мисли и за това как ще звучат като бащини - на момчетата де. Щото вчера колежката питала сина си той като е Иван-Асен как ще се казват децата му. Викам й "като го писа така не мислеше, сега си седнала да се чудиш Иванов-Асенов ли щели да пишат децата му". То работата малко "нероден Петко" става, ама все пак си е тема за размисъл.
Иванов - Асенов е много яко :lol:
Една позната ми разказваше, че нейна приятелка си кръстила детето Иван - Александър и моята позната я питала: Добре де, как ще му казвате - Ваньо или Сашко?
*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
« Отговор #44 -: Януари 18, 2007, 16:55:59 pm »
Ние пък снощи теглихме жребии, щото така или иначе не стигнахме до "консенсус". Сложих 6 късмета (3 с името на свекървата и 3 с името на моята майка). Като мъж, моята половинка имаше привилегията да тегли късмета. Бърка, бърка, захвана наколко късмета, пусня няколко и остана само един в ръката му. Изтегли имато на майка ми и ми каза, "честито, ти победи". :balk_21: Стана му гадно, умърлуши се, а на мен ми стана пък мъчно за него. Но бързо се изконтролирах, защото омекна ли...ще направя глупост.
Късметът си е късмет!  :blowingdust:

*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #45 -: Януари 18, 2007, 17:55:12 pm »
Абе това с кръщаването на децата на родителите, не е ли вече отживелица?
Аз пък мисля, че си имам правото да си кръщавам децата както си искам, а не да ми се налагат разни традиции, които са излишни, а и в много случаи създават конфликти.
Добре че в Германия няма такива работи. Пък и да имаше, все тая. :lol:
Лично мнение. :D
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*
« Отговор #46 -: Януари 18, 2007, 22:05:04 pm »
Абе това с кръщаването на децата на родителите, не е ли вече отживелица?
Аз пък мисля, че си имам правото да си кръщавам децата както си искам, а не да ми се налагат разни традиции, които са излишни, а и в много случаи създават конфликти.
Добре че в Германия няма такива работи. Пък и да имаше, все тая. :lol:
Лично мнение. :D

И аз така мисля. И най малкото като се сетя, през какво сме минали абсолютно сами, без никой да ни знае каде отиваме и к`во правим. Като искат име - имат го /котето и прасето/. Стига толкова.
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #47 -: Януари 18, 2007, 23:06:03 pm »
Докато четох темата се сетих за един мой бележник,
отпреди 6-7 години....в който тогава в началото
наивно и с трепет съм писала имена....
Стана ми мило и тъжно...бях го скрила....след втората година,
осъзнала вече,че няма да е лесно...
Опаковах и скрих мечтите и трепетите нежно,като специален дар!
За мига в който ще ми се случи и на мен това съкровение.
И преди ден го извадих пак,за да видя какво съм писала....

yahoo_17Йоанна,Калина,Ралица,Елица,Савина,София и Димитър yahoo_17!(ДАЙ БОЖЕ!)

Аз също не робувам на това да се кръщава на родителите ни....
Майките ни нямат хубави имена,но Димитър е името на бащата на момчето ми....
Той е човек когото много обичам и на когото след смъртта на моето тате,
единственно мога да кажа татко Митко!-така че,бих кръстила сина си на него!
И не защото някой ще ме накара да направя това,а защото аз искам.
Харесва ми твърдоста в името,както и галения му вариянт!
Но момичето ми ще е Калина,това вече го усетих...
Никога и в най-тежките ми моменти не ме напуска вярата,
че ще имам своите Калина и Димитър!
Пожелавам ВИ го  и на вас от сърце :heartbeat:,нека сбъднем мечтите си!

:grouphug2:
« Последна редакция: Януари 18, 2007, 23:09:17 pm от mishanta »
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
« Отговор #48 -: Януари 19, 2007, 08:22:30 am »
преди 6 години, когато започнахме опитите за бебе, написахме на един лист имена започващи с Д(на втория ми баща) и отхвърляхме имената едно по едно, докато накрая остана ДАРИНА
днес, 6 години по-късно, вече сме категорични, че бебето ще бъде кръстено задължително на майка ми, защото когато и да забремянея, то че бъде благодарение на нея.дълго време мислех да го кръстиме Кармен, но всеки Божи ден майка ми прави неистови усилия-психологически, и не на последно място-финансови(всяка от вас знае колко пари отиват за сбъдване на заветната мечта)да имам шанса да чуя думата'мамо'.
затова, на 100% детето ми ще се казва КРАСИМИРА или КАЛОЯН.
а най-добре ще е Краси и Коко да се дойдат на бял свят наведнъж, :sbabygirl: :babyboy: ама кой ли ме пита!!!!!
« Последна редакция: Януари 19, 2007, 08:24:36 am от мими-разград »
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #49 -: Януари 19, 2007, 09:38:06 am »
Ей, Мише, добър избор! Особено Калина  :D , знаеш защо!!!! Пожелавам ти от сърце едно момченце и едно момиченце!!!!

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #50 -: Януари 19, 2007, 10:15:58 am »
Ех, Мишенце, натъжи ме твоят постинг  :( Спомних си как и ние като започнахме бебеправенето преди 2 и половина години спорехме - колко деца, как ще се казват. Толкова глупави и безсмислени ми се струват тези спорове сега  :balk_145: Имена сме намислили отдавна вече, броя сме уточнили, само дето няма от кой да почнем да броим и на кой да даваме именцата... 
Дано скоро всяка от нас даде избраните красиви имена на своите бебчета! :crossfingers:  yahoo_17 :babydust: :babydust: :babydust:

*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #51 -: Януари 19, 2007, 12:49:26 pm »
:babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust:
Знам Касита  :balk_104: ,знам  :sunshine:
-да ти е жива и здрава племенницата!
Чаровница е тя,  :balk_101: сладка Калина!

Бебе 2007 yahoo_17,не исках да е тъжно......
Просто осъзнах че с тези съкровения не трябва така,
да ги криеш и пазиш....за кога.......
Трябва да се говори,да се предизвиква!
Трябва да мечтаем,да желаем,да искаме.....
Да се борим и търсим път.... А път има ли,има и брод!
:babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust:
« Последна редакция: Януари 19, 2007, 13:03:39 pm от mishanta »
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
« Отговор #52 -: Януари 20, 2007, 16:34:26 pm »
аз искам една малка

МИХАЕЛА
« Отговор #53 -: Януари 20, 2007, 19:09:57 pm »
За момиченце -Денислава, Деница, Доброслава, Божидара
За момченце- Данислав, Денислав,Денимир