0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

опити за забременяване
« -: Януари 15, 2007, 11:15:40 am »
Здравейте момичете, днес се регистрирах във форума и съм много отчяна. Имам проблем, вече две години и половина не мога да забременея. На 31 години съм и имам син на 8 г., но сега нещо става. Кажете ми как стои въпроса с изследванията при мъжа и жената, то за жената е ясно, но незнам мъжа ми при кого да  отиде и кой как  и кога му назначава изследвания. Направо всичко ми е тъмна индия. Моля ви ако знаете помогнете ми да направя първата стъпка. Предварително благодаря!
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: опити за забременяване
« Отговор #1 -: Януари 15, 2007, 11:28:49 am »
1. Спермограма в клиника по стерилитет - записва се час по телефона, струва около 15-20 лв, пет дни въздържание, да не злоупотребява с алкохол.
2. Репродуктивни хормони.
3. Фоликуметрия.
4. Тест за проходимост на тръбите.
*

naiema

• 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
« Отговор #2 -: Януари 15, 2007, 11:43:38 am »
Катина,намери време да прочетеш статиите в Зачатие.Всичко е много добре обяснено.Има адреси на клиники в страната,както и отзиви за добрите лекари.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #3 -: Януари 15, 2007, 11:46:27 am »
Катина, няма защо да си отчаяна.
Най-добре е да се обърнеш към специалист по репродуктивна медицина в някой голям град.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #4 -: Януари 15, 2007, 12:06:36 pm »
много благодаря за информацията,прочетох и статиите в сайта,вече имам представа за какво става въпрос, явно ще се ходи в друг град, дори е задължително, защото тук в Бургас са най-големите некадърници в цяла България. Това го казвам от наблюдения на мои близки и роднини, защото на мен до сега не ми се е налагало да ходя по доктори. Но ето,че сега ми се налагал. Кажете някоя клиника и лаборатория от която сте доволни. Най-близо ми е Варна, за там знам, че имат добри специалисти. Вие към кого ще ме упътите?
« Отговор #5 -: Януари 23, 2007, 09:20:11 am »
Здравей, защо не опиташ все пак с Овулационния календар, който е публикуван в този сайт: http://calendar.zachatie.org/work/HomePage Аз също пробвах вече 6 месеца и все неуспешно, докато не прочетох в този прекрасен форум за въпросния календар! И се получи, още първия месец, след като използвах този календар! Вече съм в 6-та г.с.! Аз също имам син на 6 години и това също ще ми е втора бременност! Желая ти много късмет и успех! :lol:
« Последна редакция: Януари 23, 2007, 10:07:22 am от Мели »