0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ПОЛИПИ И БРЕМЕННОСТ
« -: Март 19, 2010, 11:42:10 am »
Здравейте, пускам нова тема защото не откривам достатъчно информация по проблема. Бременна съм в 6 г.с. и от 4 г.с. имам кафеникаво кървене, което не спира. След преглед доктора ми каза, че имам полип на шийката на матката.Увери ме, че това не застрашава бременността, и че евентуално на следващият преглед след три седмици може да ми го махне, било безболезнено.Аз обаче много се притеснявам и затова моля ако някой е имал подобен проблем или знае нещо по въпроса да отговори.От какво се получава, нужно ли е да се отстрани, има ли опасност за бебето.           Благодаря! 
Re: ПОЛИПИ И БРЕМЕННОСТ
« Отговор #1 -: Април 24, 2010, 10:25:31 am »
Какво стана? Оправиха ли се нещата при теб?
 :ask:
« Отговор #2 -: Май 12, 2010, 13:47:07 pm »
 Здравей, малко късничко, но все пак да си кажа - и аз имам полип на шийката на матката, бременна съм вече почти в 5 месец и до сега единствения проблем който съм имала с него е леко прокървяване в 9 седмица. На мен няколко доктора ми казаха, че не пречи на бременността и не се маха по време на бременност. Можело да създаде проблем при самото раждане, но можело и с него да изчезне от самосебе си. Иначе се маха с малка операцийка, но все пак ми се струва, че дори да може да се отстрани и по време на бременността, не е желателно това да става преди края на 3ти месец. Успех и пиши какво е станало при теб!  :flower:
« Отговор #3 -: Май 18, 2010, 18:17:11 pm »
Да си кажа и аз - със същия проблем съм. Полипът ми се появява след стимулация и, тъй като забременях ИКСИ, естествено, беше се появил отново. Разбрах го още преди трансфера, слава Богу не навреди и забременях. Нямах симптоми, до един опит за взимане на вагинален секрет, когато прокървих само от разтварянето със спекулума. След това прокървих след секс (докторът ме предупреди, че е възможно и да не се шашкам, ако нямам болки или контракции). След това - отново прокървих, когато трябваше да прилагам вагинални глобули, явно го дразнех така. Нещата се засилиха и накрая, мисля, че полипът падна (докторът ме предупреди, че най-вероятно до края на бременността сам ще си се махне полипът, мисля, че точно това се случи). На следващият ми преглед ме чака ново взимане на вагинален секрет, тогава ще каже дали наистина се е махнал, но това ще е чак в средата на юни.
Не мисля, че има от какво да се притесняваш. Не изпадай в паника, ако прокървиш след секс, възможно е. Не е опасно за бебето.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.