0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ТТ и съмнения за бременност
« -: Февруари 01, 2007, 23:23:45 pm »
Привет момичета!
Знам, че въпросът за телесната и базлната температура е обсъждан многократно, затова ме извинете ако се повтарям, но ме мъчи въпросът дали и телесната температура, като базалната,  поддържа по-високи стойностти през втората половина на цикъла?
Имам някакви съмнения за бременност (дай Боже) и от три дни меря и телесната температура вечер. Оказва се че трети ден поддържам 37.1 - 37.2 градуса, а не съм болна (да чукна на дърво в това грипно време). Досега не съм мерила ТТ, за да засека дали се повишава във втората половина на цикъл. Та въпросът ми е дали по принцип си се повишава или нещо не е наред? Или пък  възможно ли е да е признак за бременност?  :dontknow:
Или само пак празни надежди...
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: ТТ и съмнения за бременност
« Отговор #1 -: Февруари 02, 2007, 07:32:57 am »
След овулация телесната температура се повишава под влияние на прогестерона.Така че това е нормално.
Но винаги има надежда! :D
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #2 -: Февруари 02, 2007, 07:54:49 am »
Температурата на тялото е една, а стойностите в зависимост от това къде е мерена са различни.
Прието е ТТ да се мери под мишницата /поне у нас  :D/ - аксиларно.За нормална ТТ се приема до 37.0.
Ако се мери обаче ректално - там Т има по-високи стойности .Ако аксиларната е 37.0 - ректалната ще е 37.5.
Разликата ТТ -БТ /РТ/ е 0,5 градуса.
Както ти е казала и Ади след О. ТТ/БТ,РТ/  се повишава. Това повишение може да е до 1.0 градус и се дължи на прогестерона.
Дали си бременна или не , неможе да се разбере, докато си още в нормалните за теб дни на ЛФ. Например, ако за теб ЛФ е 13 дена, а сега е 12 ден.
Ако БТ се задържи повече от 16 дена висока може да се мисли за бременност.
Днес ти е 8 ден с висока БТ - станат ли повече от 16 - може да се надяваш че е станало.До тогава обаче БТ показва само че е имало овулация.
Дано да е станало.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #3 -: Февруари 05, 2007, 13:46:49 pm »
Момичета благодаря за отговорите.
Прочетох някъде обаче, че ТТ е нормално да е с 0.1 - 0.2 градуса по-ниска от БТ. При мен не е така. ТТ е по-висока обикновено с 0.1 градуса. Ненормално ли е това? Аларма за някакъв проблем ли? Иначе се чувствам нормално
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #4 -: Февруари 05, 2007, 21:11:56 pm »
Да нормално е . :D