0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

vuk

Dostinex, Dufaston i Siofor - как се пият
« -: Февруари 06, 2007, 10:10:02 am »
Момичета, бихте ли ми казали колко време се пие Dufaston-a и дали се прави някаква почивка? Аз го пия вече една година без почивка. Как мислите, може ли да ми навреди по някакъв начин? Знаете ли колко дни се пие - 7 или 5? Аз го пия 5 дни по 2 таблетки. Благодаря ви.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: Dostinex, Dufaston i Siofor - как се пият
« Отговор #1 -: Февруари 06, 2007, 10:11:10 am »
Пие се както лекар ти го предпише. За предпочитане от клиника по стерилитет.
*

vuk

« Отговор #2 -: Февруари 06, 2007, 10:30:10 am »
Благодаря за отговора!! Естествено, че ми е назначен от лекар, който е в клиника за стерлитет, но мисълта ми беше дали някой, който го пие, почива или го пие непрекъснато. Ако се пие непрекъснато, има ли странични ефекти. Уважавам мнението на лекарите, но понякога и те бъркат. За ин витрото ми казаха, че може да се направи 10 пъти, а всъщност може и е нормално само 3, за да няма усложнения.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #3 -: Февруари 06, 2007, 10:31:35 am »
Нещо не ми се вярва лекар от клиника по стерилитет да ти го изписва цяла година и нищо друго да не предприема.
Ако го пиеш три месеца и няма друга установена причина за стерилитет трябва да го спреш и да търсиш друго решение. Това е лично мнение.
*

vuk

« Отговор #4 -: Февруари 06, 2007, 11:40:16 am »
Имаш ли представа за какво се пие Dostinex -пия го непрекъснато, защото нямам мензис, а като липсва няма и овулация !!!
Много други мерки са предприети, но резултат няма. От 10 години причината не е изяснена, но докторите ми казват да продължавам да го пия.

*
« Отговор #5 -: Февруари 06, 2007, 13:10:47 pm »
Имаш ли представа за какво се пие Dostinex -пия го непрекъснато, защото нямам мензис, а като липсва няма и овулация !!!
Много други мерки са предприети, но резултат няма. От 10 години причината не е изяснена, но докторите ми казват да продължавам да го пия.

Достинекса се пие за пролактина,а Сиофора когато имаш проблем с кръвната захар.
*
« Отговор #6 -: Февруари 06, 2007, 13:17:28 pm »
Коя е тази клиника по стерилитет в която ходиш?

Дуфастона по кое време на месечния цикъл го пиеш? За достинекса са ти отговорили вече, ама аз да попитам - не знаеш ли че имаш проблем с пролактина?

И последен въпрос - какви точно изследвания сте правили за всичките тези 10 години?

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #7 -: Февруари 06, 2007, 19:09:53 pm »

Я, не се тръшкай! В първото си мнение питаш за ДУФАСТОН!
Dostinex и сиофор са споменати само в заглавието.
Като искаш помощ задавай конкретни и точни  въпроси.
Dostinex и сиофор се пият продължително по преценка на лекар и след необходими изследвания.
*

vuk

Re: Dufaston
« Отговор #8 -: Февруари 06, 2007, 22:10:01 pm »
Може би наистина не успиах да задам правялно въпроса си !!!
Ходила съм при всички лекари по стерлитет в София! и ощте други  100 !
Като почнеш от Щтерев;Табакова;Димитров;Стаменов
Правени са ми всички възможни изследваниа !!!имам циала папка 10см;така че ако трябва да ти ги пиша всичките няма да ми стигне цял ден! мога само да ти кажа сумите които съм дала за тях .Вече си ги записвам-само за 2005-2006 са 26000лв вкл.2инвитра 2 инсеменации ;лекарствата и иэследванията на двамата с мъжът ми !!
Важното е че всичките са супер и никои не може да открие причината за аменореята ми !!
Всичките лекари ми казват да пия Дуфастона за да имам мензис  и за разлика от противозачатъчните когато се пие Д.може да се завременее!!!
А пък  и повечето изследвания се правят на определен ден от цикъла !!
А ако не пия Д.нямам цикъл и немога да си направя иэследванията.
Незнам защо но досега никои не ми е казвал че трябва да се почива затова исках съвет от Вас .
*

vuk

« Отговор #9 -: Февруари 06, 2007, 22:29:53 pm »
Пия Дуфастона от 18ден -5дни по 2 таблетки ;
Не съм питала нищо за Достинекса и Сиифора те са ми яасни ;
просто мислех и за тях като писах заглавието и не можах да го корегирам защото вече го бях испратила и Ви обърках и Вас !
 За което искрено съжелявам !!!
Имах само малко по висок пролактин но откакто пия Достинекса съм в норма !!
Знаете ли все пак какви са усложненията ако не съм почивала и съм го пила почти 1 година без прекъсване!
Благодаря Ви знам че някои от вас щте ми отговорят за разлика от повечето които само чакат да влезе някоя нова страдащта душа и се заяждат и го нападат но аз съм над тези неща и вярвам че има и такива които отговарят от сърце не със злоба и ирония !!
« Отговор #10 -: Февруари 06, 2007, 22:41:53 pm »
На мен ми беше изписан Дуфастон поради нередовна менструация....само че той не оправи нещата...даже смело мога да твърдя че от Дуфастона цикъла ми стана още по-нередовен...пих го 3 месеца,въпреки че док ми каза да го пия 6 месеца ама като видях,че няма ефект и го спрях...Мога да ти кажа само че Дуфастона се пие след овулацията,ако се пие преди да е минала овулацията той я подтиска...Аз го пиех от 16 -17 ден 2 пъти по 1 таблетка на ден за 10 дни...Този месец ми е първи от както го спрях и ето че графиката ми не показва нищо друго освен ановулаторен цикъл...ако и другия месец е така ще отивам пак на лекар!
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #11 -: Февруари 06, 2007, 22:46:12 pm »
аз също съм с такъв цикъл-идва ми 2-3 пъти годишно.За пролактина пих билки и се нормализира,Сиофор също съм пила няколко месеца,но сама си го спрях,защото така и не свикнах с него(много ми беше лошо).Никой до сега не ми е казвал да си поддържам цикъла с Дуфастон,трябва и аз да попитам за този варянт.Въпреки аменореята обаче,съм забременявала 2 пъти-след стимулация веднъж и естествено забременяване 8 месеца по-късно(за тия месеци ми дойде 2 пъти,единият от тях с лекарства)-за съжаление не завършиха с успех.
 За приема на Дуфастон -вижда ми се доста време 1г. без почивка.Може би трябва да се посъветваш и с друг лекар.
<br />