0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Мили девойки ще ми обясните ли за какво става въпрос,тъй като сега разсъждавам и се чудя:
  Днес бях на преглед и имам киста 43/38 мм.Днес ми е 15 ден от цикъла и от утре започвам Оргаметрил(не знам дали го пиша правилно) 2 по 1 за 10 дни.След като ми дойде трябва да си пусна FSH, LH,Prolaktin и Естрадиол.Та въпросът ми е дали тези изследвания ще са достоверни т.е. няма ли да са повлиани от Оргаметрила или това е целта на занятието.Защото нали ако има проблем с хормоните,той трябва да се премахне,а ако пия Оргаметрила еднократно, едва ли ще има продължителен резултат!?  :(
 Наистина не ми е ясно,а не искам повече глупости и безсмислени изследвания и за това се допитвам до вас!  :P
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Лечение на киста и хормонални изследвания
« Отговор #1 -: Февруари 15, 2007, 06:57:40 am »
Оргаметрила е прогестеронов препарат. Прогестерон се предписва за функционални кисти. Все пак си мисля, че Дуфастонът е по - добър от Оргаметрила /пила съм и двата препарата и от оргаметрила получавах странични ефекти/.

Лекарите /повечето/ твърдят, че прогестеронов препарат не може да компрометира изследването на ЛХ, ФСХ и другите хормони, изследвани в началото на следващия менструален цикъл.
Лично аз си имам моя теория - че влияе, тъй като приемайки Дуфастон, овулацията ми се изместваше по-рано с около 4 дена на следващия цикъл, следователно и нивата на хормоните са били различни.
Re: Лечение на киста и хормонални изследвани&
« Отговор #2 -: Февруари 15, 2007, 08:31:06 am »
   Лейди и аз съм забелязала,че когато пия Дуфастон следващия ми цикъл е много по-кратък,но за овулацията не знам,най вероятно и тя е по-напред .Наистина моите са функционални кисти,но ако можеш да ми кажеш,дори и да влияе оргаметрила,дали ще даде големи разлики в стойностите  :? ? .Не знам дали да си пускам изследванията на предстоящия цикъл.
  Другото което ме интересува е,че док каза тези хормони които трябва да изследвам,се правят от 3-5 ден от цикъла.Чела съм тук че се правят в точно определени дни,но не помня в кои.Вчера търсих,точно за дните ,,но не намерих.Ако може да ме насочите.
« Последна редакция: Февруари 15, 2007, 10:39:49 am от peroshinka »