0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Медицински изследвания
« -: Септември 19, 2006, 23:23:23 pm »
Здравейте, може ли да ми кажете какви медицински изследвания и документи трябва да се представят при стартиране на процедура за осиновяване / социалната работничка май беше нова/. Подготвили сме всички други документи, останаха само тези
Re: Медицински изследвания
« Отговор #1 -: Септември 20, 2006, 00:38:10 am »

*
« Отговор #2 -: Септември 20, 2006, 19:10:52 pm »
Благодаря, непременно ли трябва чрез личния лекар / мисля да го сменям декември - не съм доволна от него, имахме разногласия по повод направления/
« Отговор #3 -: Септември 20, 2006, 21:15:36 pm »
Ами незнам, можеш да се пробваш и попиташ някой друг лекар дали може да ти напише заключението, но после при проучването от ДСП ще ви питат дали имате лични лекари, имената телефоните, адресите- всичко това се описва в доклада на социалните.

*
« Отговор #4 -: Септември 21, 2006, 19:26:39 pm »
Здравей, вчера си направих изследванията при кожните, обаче оттам пък казват, че само на едно медицинско ще си напишат заключението, така казва и социалната. Отидох до тубдиспансера - и там проблем- зимата имах темперетура и личния доктор ми прави проба манту/ отрицателна/, обаче казват че това важи 6 месеца, които са минали; а от диспансера казват че по-често от 1 път годишно не трябва да се прави? То по принцип вероятността да минат и от сега нататък 6 месеца нали съществува. Докато ни предложат дете на всеки 6 месеца ли трябва да правим изследвания? Личния доктор съвсем ще вдигне ръце от мен, а пък парите никак не са ми в излишък
« Отговор #5 -: Септември 21, 2006, 22:04:32 pm »
Значи, купуваш си медицинско за сключване на брак, горе думата сключване на брак се зачерква и се пише осиновяване. На това медицинско, кожния лекар и всички останали си нанасят каквото трябва и накрая личният лекар пише заключение. Медицинските се правят в два екземпляра. Когато му дойде времето, т.е ви се обадят за дете и решите да го осиновите, ще говорите с някой от юристите на РДСП, дали е необходимо да подновявате мед.свидетелства и свидетелствата за съдимост, защото явно в различните съдилища практиката е различна. Аз поднових и двете, а в съда ми казаха, че не е било нужно. Юристите на отдела знаят най добре.

*
« Отговор #6 -: Октомври 01, 2006, 16:24:27 pm »
Здравейте, купихме си медицинските за брак, зачертахме написахме осиновяване, минахме през всички изследвания и в петък ги нося на социалната и ново 20-е. Трябвало на карта за медицински преглед. Обяснявам аз, че и това върши работа, но тя ще пита и в понеделник ще се обади. А от къде да купя такова нещо не разбрах. Дано началниците и са съгласни с нашите медицински
*
« Отговор #7 -: Октомври 03, 2006, 21:55:46 pm »
Ох приеха ни изследванията, сега чакаме доклада
*
« Отговор #8 -: Октомври 06, 2006, 16:37:01 pm »
Браво на вас и честито! Желая ви много късмет и стискам палци всичко да върви по вода за да бъде по-скоро срещата с вашето детенце!

Косето е на небето.
*
« Отговор #9 -: Октомври 06, 2006, 21:25:07 pm »
Много, много ти благодаря
*
« Отговор #10 -: Октомври 09, 2006, 19:25:19 pm »
Успех и от мен!
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #11 -: Октомври 09, 2006, 19:40:12 pm »
Успех. :lol:
« Отговор #12 -: Февруари 25, 2007, 18:55:06 pm »
Привет на всички !
Имам един въпрос относно медицинските !
Тука срещам че пишете че мед-те   трябва да са в два екземпляра .
Т.Е. - два броя за мен и два за моя съпруг -така ли ?
И на всяко от тях трябва да има печати и заключения от лекарите през който сме минали -така ли ?
Бих се радвала на малко уточнение от ваша страна !!! :D   
« Отговор #13 -: Март 01, 2007, 09:30:27 am »
Най-добре е разяснение да ти дадат от отдела, защото навсякъде е различно. На нас ни искаха по един екзепляр за всеки.
« Отговор #14 -: Март 03, 2007, 09:40:11 am »
Явно найстина на всякъде е различно .На нас ни казаха -направете си мед.за брак  :(. Но реших да попитам за всеки случай !Че е твърде неприятно ако си ги  направиш в един екземпляр ,после да ти кажат -направете още един !!!  8O
*
« Отговор #15 -: Март 05, 2007, 17:05:09 pm »
Извинявайте, че се включвам чак сега.
Това, което мога със сигурност да кажа е - Питайте по 10 пъти. В различните градове, различията са в детайлите. Например, в София, преди да подадете документи в съда, след като извадите всички документи отначало, вкл. и медицинските, трябва да отидете при личния си лекар, и той отново, на основата на тестовете са Спин и Сифилис, на български да удостовери, че не страдате от горните заболявания. Това го изискват, след като един съдия от СГС, казал:
АААА аз съм българин и не знам какво е ХИВ и васерман, искам заключение от лекар на български....

Така,че просто питайте по 100 пъти, какво зе изисква
В очакване ....