Здравейте момичета,
от известно време чета форума и днес реших да споделя с вас и моя проблем. На кратко за мен: На 28 години съм и от 16-годишна се лекувам и аз незнам точно от какво. В началото ми направиха хормонални изследвания и по мнение на лекар-ендокринолог стойностите са като за жена в менопауза. След това започнах лечение с Микрофолин и Примолут нор (по схема). След спиране на лекарствата - цикъл нямаше. Така няколко пъти. Правих лапароскопия, но и там нищо. През октомври 2004 г. ме насочиха към друг лекар и аз отчаяно реших да опитам. Направих един месец на Трисеквенс и пуснахме хормони - Пролактин висок, ФСХ висок. Започнах прием на Парлодел, Утрогестан и Климара. Така минаха 2 години и направих контролни изследвания. Пролактина ОК, но всичко друго- много високи стойности. Насочиха ме към ЯМР със съмнение за аденом на хипофизата. Заключението на ЯМР Данни за дискретна хипирплазия на хипофизната жлеза с наличие на микроаденом 3мм.
Генеколожката ми каза да започна Трисеквенс отново, като не приемам нищо друго. След 3 месеца: Пролактин 511 (98-502), ЛХ 2,31 (1,5 -8) ФСХ 6,6 (3,4-7,7). На пръв поглед стойностите не са лоши, но може ли някой да ми каже дали тези резултати не се дължат само на лекарството което приемам?
Благодаря за вниманието и се извинявам че толкова много приказвах...