Здравейте,
доста се чудих къде точно да сложа въпроса си, но тук май е най-подходящо. Темата за стимулациите с Клостилбегит е много обсъждана, но искам и аз да попитам нещо: имам доказана овулация от две години и половина и сега лекарят реши, че трябва пак да пия Клостилбегит "за да изтегли напред овулацията". Моята обикновено е 15 - 18 ден, а лутеалната фаза винаги си е 15 дни. Каза ми следващия месец да пия от 3 ден 2 х 1 Клостил. Не е ли твърде висока тази доза? И защо при наличие на овулация ми изписва пак това лекарство? Сигурно ще кажете, че тези въпроси е трябвало да ги задам на него, но не ми даде време да попитам, отвори ми вратата и прие следващата пациентка... Досега 3 пъти съм пила Клостилбегит, от които само в единия случай нямах овулация. Първия път ми го изписаха просто ей така "пий това лекарство, от него трябва да стане", втория път беше, защото наистина нямаше овулация, третия - "за всеки случай, да не би пак да спре" /това беше преди година/. Пък и си мисля, че проблемът не е в овулацията, защото ако беше това, досега трябваше да има резултат.
Извинявайте, стана малко дълго и объркано. Ще бъда благодарна ако споделите вашето мнение по въпроса - да пия ли лекарството, или да търся друг лекар...