0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: Моите хормони - моля за мнението Ви
« Отговор #20 -: Февруари 19, 2007, 18:19:05 pm »
Добре е да е около 1. :D

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #21 -: Февруари 19, 2007, 22:01:34 pm »
Именно, че е добре да е около 1-ца, а моите не са и се притесних. :)
*
« Отговор #22 -: Февруари 21, 2007, 13:30:05 pm »
Здравейте момичета, може ли кажете нещо и за моите хормони:
Изследването е на 4 ден от цикъла.
LH-                    5,65         / 1- 18/
FSH-                  6,96         / 4- 13/
Estradiol-            153         /39- 189/
testosteron-        2,17        /0.17- 2.53/

Изследването е на 23-ти ден от цикъла
TSH                   1.068       /0.490-4.670/
T4                     13.5         /29,46-513.04/
Prolaktin-            765,53      /29,46-513,04/
при повторно изследване на Пролактина една седмица по-късно
Prolaktin-            474,9    /73.0- 850/
Благодаря предварително!
*
« Отговор #23 -: Февруари 21, 2007, 13:50:49 pm »
Виждам, че Т4 ти е под референтните стойности въпреки хубавото ТСХ. Казаха ли ти нещо за това? Ако още не си ходила на лекар, като отидеш го питай и дали не трябва да се консултираш с ендокринолог.
*
« Отговор #24 -: Февруари 21, 2007, 13:57:15 pm »
Юлче, ходих при Док, но той нищо не коментира за Т4, говорихме само за пролактина и за това пуснах втори път изследване (явно не бях спазила процедурите преди изследването)
лошото е, че не знам и не открих нищо за този хормон Т4 - какво отчита той?
Ще съм ви благодарна ако ми дадете малко повече инфо за него.
*
« Отговор #25 -: Февруари 21, 2007, 17:32:48 pm »
Т4 е хормон на щитовидната жлеза, а ТСХ на хипофизата, който контролира щитовидната. Когато ТСХ е високо, това означава, че има понижена функция на щитовидната жлеза и обратно. Когато ТСХ е високо Т4 е ниско и обратно, но при теб ТСХ е съвсем ок, провери дали не се преписала грешно Т4 или референтните стойности.
За съжаление не знам повече от това и е най-добре да попиташ лекар....
*
« Отговор #26 -: Февруари 21, 2007, 20:48:08 pm »
Всичко е така, както съм го написала - няма грешка със сигурност. Не знам до колко да се притеснявам за този показател Т4, какво влияние оказва.............в събота започвам стимулацията и си мисля, да пусна още едно изслдване на него и на пролактина.
*
« Отговор #27 -: Февруари 21, 2007, 23:24:12 pm »
Не се притеснявай, просто питай лекаря си следващия път.
« Отговор #28 -: Февруари 27, 2007, 19:34:05 pm »
Всичко е така, както съм го написала - няма грешка със сигурност. Не знам до колко да се притеснявам за този показател Т4, какво влияние оказва.............в събота започвам стимулацията и си мисля, да пусна още едно изслдване на него и на пролактина.
Пусни си щитивидните още веднъж, без да си пила кафе и вечерта да не си яла никакви соеви продукти, дори салами.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*
« Отговор #29 -: Февруари 28, 2007, 16:21:39 pm »

Пусни си щитивидните още веднъж, без да си пила кафе и вечерта да не си яла никакви соеви продукти, дори салами.
[/quote]
Здравей Луна, пуснах си отново изследване на Пролактина и този Т4, резулатите са:
Т4 -            1,1  реф. 0,71 - 1,85  - до тук добре
Пролактин - 670  реф. 29,46 - 513,04 - това вече въобще не е добре, защото започнахме стимулацията и сега се налага да пия и Парлодел

Между другото, явно първите показания на Т4 не са били подадени много коректно от лабораторията (изследванията ми са правени на едно и също място), защото сега виждам, че референтните граници са същите като горния показател (Пролактин) пък и първия показател не е много реален с тези стойности.
« Отговор #30 -: Февруари 28, 2007, 21:33:23 pm »
Малко набутващо, но що не си провериш пролактина в друга лаборатория. Незнам как влияе стимулацията на пролактина.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #31 -: Февруари 28, 2007, 22:34:07 pm »
Ако питаш мен направо си го повтори /пролактина/ в др. лаборатория, но имай в предвид, че той е най-капризния хормон. Мойто ендо ме посъветва:  да го изсл. сутрин на гладно, жадно, 30 мин. да си лежала в пълен покой, по възможност на тъмно и най-важното е никакво пипане на гърдите или секс предната вечер. :goodluck:

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #32 -: Февруари 28, 2007, 23:53:53 pm »
Ами момичета, в интерес на истината ще си направя ново изследване но след 20 дни (вече 15), така каза Док, аз вече така или иначе започнах да пия Парлодел и ако го спра, доколкото съм чела тук това няма да е добра идея. Примирих се вече с мисълта, че ще го пия това хапче и се хванах на хорото.
Интересното обаче е, че от направените 3 изследвания до момента на Пролактин резултатите са:
- две изследвания в лабораторията на клиника Малинов - и двата пъти Пролактин над реф.стойности първия път с показания 766  :blob10:, втория с показания662 - при реф.гр. 29.46 - 513
- едно изследване в лабораторията на Кандиларов (него го направих м-у двете горни изследвания) - почти отличен Пролактин - показател 475 при реф.гр. 73 - 850  :ask:...........................тогава много се зарадвах и не започнах да пия Парлодела, но след 2 седмици и 3-то изследване решихме, че няма смисъл да рискуваме.
Накак си обаче си мисля, че ако бях направила и четвърто изследване в Кандиларов, Пролактина пак щеше да си ми е в норма. :dontknow: