0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Dia-11

Трансфер на 3 или 5 ден
« -: Април 09, 2007, 12:46:03 pm »
Здравейте! На 12.04 започвам с първото си инвитро при доктор Чернева и имам много въпроси. За повечето намерих отговори тук, но ме притеснява въпроса за трансфера. Кой решава дали на 3 или 5 ден да се направи. Четох, че на 5 ден е по добре, но все пак. Ако някой има да каже нещо по темата ще му бъда много благодарна
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Трансфер на 3 или 5 ден
« Отговор #1 -: Април 09, 2007, 13:13:11 pm »
Dia-11,
броя на върнатите ембриони и деня на трансфера се уточнява в хода на самата процедура, ако имате достатъчно на брой добри яйцеклетки и в последствие добри ембриони е много вероятно лекуващия да Ви предложи трансфер на бластоцисти. Според статистиките, ЕТ на бластоцисти е по-успешния трансфер, но според мен за да е успешна една процедура факторите са мнооого, така че успех ви пожелавам и дано Бог е с Вас! :D

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #2 -: Април 09, 2007, 13:16:26 pm »
Здравейте! На 12.04 започвам с първото си инвитро при доктор Чернева и имам много въпроси. За повечето намерих отговори тук, но ме притеснява въпроса за трансфера. Кой решава дали на 3 или 5 ден да се направи. Четох, че на 5 ден е по добре, но все пак. Ако някой има да каже нещо по темата ще му бъда много благодарна
Dia, доктора ре6ава на кой ден да бъде трансфера,зависи как се развиват ембрионите. Не се притеснявай, Александров си разбира от работата,успех ти пожелавам!!! 6те стискам палци!!!!
*
« Отговор #3 -: Април 09, 2007, 13:33:07 pm »
Диа 11,както са ти казали мимичетата,ембриологът решава(в случая д-р Александров :wink:),най-вероятно след пункцията ще те извикат да отидеш на 3-ти ден след това,с уговорката,че в зависимост от това как се развиват ембрионите до момента и какъв е потенциала им според док,може да те върнат и за 5ти ден.На мен поне така ми бяха казали - ела на 3-ти ден,пък ще видим дали ще е тогава,или ще дойдеш на 5-ти ден пак(последно си ми ги трансферираха на 3-ти ден,както между другото става в повечето случаи - вярно,трансфер на бластоцист се счита за много по-добър вариант с оглед на шанса за успех,но повечето трансфери се налага да се правят на 3-ти ден).Не ги мисли тези неща толкова много - аз лично познавам момичета,успели точно с трансфер на 3-ти ден,така че мила не си мъчи главицата още отсега :wink:
Искрено ти желая успех!

Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
« Отговор #4 -: Април 10, 2007, 16:03:02 pm »
Момичета, ще се намеся в темата с малко по-различен въпрос. Трябва да ми се сложи Деферилина на 21.04. Кога да отида на последен преглед преди това. Направо при д-р Чернева ли да отида? То се чака по 100 часа там май..оф..
*

Dia-11

« Отговор #5 -: Април 10, 2007, 18:40:19 pm »
Ами аз започвам с декапептил и след като ми дойде МЦ се обаждам на Чернева и пристигам във Варна. Това ми каза тя като ходих на сондажа.