0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Резултати от хорм. изследване
« -: Май 20, 2005, 12:08:41 pm »
Здравейте,
аз тук рядко пиша, но ще ви помоля за коментар...

Цикълът ми е средно 29 дни, с овулация на 13 ден. Кръвта за изследванията е взета на 20-ти ден (т.е. на 7-ми ден след ову).

Прогестерон - 27.52 nmol/L - реф.ст. лут.ф. 5.3-86 (на мен ми се струва малко нисък, ама лекарката го обяснява с това, че не бил взет на 22 ден :roll: )
Тестостерон - 3.01 nmol/L - реф. ст. 0.22-2.90 (леко завишен, ама "не било проблем")
Пролактин - 640.7mkIU/ml - реф. ст. 72-511 (е тва вече е проблем :cry:  предписа ми Бромокриптин 2х1 за 15 дена и да го започна от 14 ден на цикъла)

Какво е мнението ви за резултатите и по-точно на прогестерона и тестостерона?
Приемам всякакви коментари.

Всичко най-добро ви желая!
*

Anonymous

« Отговор #1 -: Май 20, 2005, 13:30:37 pm »
За пролактина не мога да коментирам, знам само че по форумите съм виждала далеч по-високи стойности. Моя тестостерон е с подобни резултати и винаги ми казват че не е задължително да създава проблеми, но би могъл да е причината. При него много малки отклонения могат да имат големи ефекти и дори стойности окоо горната граница могат да създават проблеми. При нас междувременно обаче се намери и мъжки фактор, така че за момента не е ясно кое създава проблеми, мъжкият фактор или тестостерона.

При всички случаи изследвай остaналите хормони около третия ден. Имай пред вид че при ПКЯ пролактина и тестостерона могат да са завишени. Затова е много важно да се види как са ЛХ и FSH.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #2 -: Май 20, 2005, 13:30:46 pm »
Прогестеронът е добре. Над 15 показва добра овулация.
Тестостреронът е малко висок наистина, аз незнам, консултирай се с друг лекар.
« Отговор #3 -: Май 20, 2005, 14:18:34 pm »
Пролактинът ти не е много завишен, аз на твое място бих повторила изследването, преди да взема лекарства, особено ако имаш редовна Ову. (При мен беше точно така, второто изследване, направено по по правилата беше в норма).
За тестостерона мога да ти кажа само, че моя близка приятелка имаше леко завишен, изследва го щото си беше въобразила, че й пада косата, пък забременя от първия месец опити, хем от 2-3 кекса по никое време. Но не знам по книга как е.

Успех!
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #4 -: Май 20, 2005, 14:21:49 pm »
Цитат на: Lali
Прогестеронът е добре. Над 15 показва добра овулация.

Аз като изследвах прогестерон, беше в ng/ml, и там се иска да е над 15 - не знам при babyface дали като са други мерните единици не е по-различно.
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #5 -: Май 20, 2005, 19:19:06 pm »
Госте, аз и другите хормони съм изследвала, ама понеже за тях лекарката ми каза, че са в ред не съм ви дала резултатите... ама ако ви говорят нещо (в смисъл, ако виждате връзката между едните и другите) ето ги:
FSH - 5,14 mIU/ml - реф. ст. 3,5-12,5
LH - 4,84mIU/ml - реф. ст. 2,4-12,6
Естрадиол - 207,8pmol/L - реф. ст. 90,1-716

Изследването е правено на 5 ден...

Май ще ходя да го изследвам тоз Пролактин пак :roll: Фреш, какво имаш предвид под "по по правилата"?
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #6 -: Май 20, 2005, 19:21:47 pm »
Ами да починеш половин час преди изследването, както и гърдите да не са пипани 24 часа.
« Отговор #7 -: Май 20, 2005, 19:38:40 pm »
Мда, засрамвам се :oops: току що го прочетох в една друга тема...
Аз знаех, че само в деня на изследването не трябва да се пипат, ама ей на - не било тей :?
Пак мерси!
« Отговор #8 -: Май 25, 2005, 11:31:41 am »
Бейбифейс, за пролактина - освен горните работи - на гладно, да си спокойна, да си се наспала, да не си се претоварвала физически предния ден.

Успех!
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #9 -: Юни 01, 2005, 15:03:17 pm »
Едно огромно Благодаря за съвета да си пусна пак изследване!
Спазих всичките изисквания и резултата на Пролактина е 306.3 mkIU/ml - реф. ст. 72-511

Успех на всички и отново благодаря за съветите!
« Отговор #10 -: Юни 01, 2005, 15:59:10 pm »
Цитат на: babyface_bg
Едно огромно Благодаря за съвета да си пусна пак изследване!
Спазих всичките изисквания и резултата на Пролактина е 306.3 mkIU/ml - реф. ст. 72-511

Успех на всички и отново благодаря за съветите!

Ееее супер, Babyface, много се радвам!

Поздрави!
Благодаря ти, Бени!