Здравейте мили момичета!
Следя и този подфорум, но все се надявях да не ми се налага да пиша в него.
Е, както и да е...
Най-накрая дойде денят, в който си бяхме записали час в специализирана клиника по стерилитет. Мен ме прегледаха, а за милия поискахме спермограма с критерии по Крюгер, тест за преживяемост и прикрепяемост, антиспермални антитела и т.н, а бе въобще повечко неща, защото не сме от София и искахме с първото идване да обхванем колкото може повече показатели. Имаме една спермограма в неспециализирана клиника, от която стана ясно, че положението не е добро. Аз все се надявах резултатите от там да са неточни, но в наша полза.
Знам, че точно вие сте хората, които ще ме разберете как се почуствах, когато по време на разговора ни с док, влезе ембриологът, носеше резултата от обикновената спермограма и каза, че няма списъл да прави по-нататъшните тестове. Резултатът - концентрация под 1 милион на мл.
При това положение докторът категорично каза - ИКСИ.
До този момент обсъждахме вероятен тубарен стерилитет при мен, тъй като имам прекарана и много продължително лекувана хламидиална инфекция.
За сега едно е ясно: Следваща и единтвена стъпка ИКСИ.
Стана много дълго, но ето какво ме притеснява:
Тъй като не можем да си позволим повече от един опит, искам много внимателно да подходим към това икси, т.е. да направя каквито изследвания е необходимо, а не после да търся отговорите защо не се е получило. Знам, че док ще ми назначи каквото трябва, аз му се доверих още при срещата ни, но искам ако е възможно да ме посъветвате, на базата на вашия опит, какво е добре да проверим и при двама ни.
Не знам дали не е подобре да направя лапароскопия преди опита. Та нали ако има хидросалпинкс или ендометриоза, опитът е обречен. И ей такива неща... Питам се и се чудя.
Моля ви помогнете ми със съвети. Благодаря ви предварително и много се радвам че ви има. Толкова много неща научих от вас.
Успех на всички!