0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

janeta

Здравейте,момичета!От много време посещавам сайта,но ето че реших да ви питам и аз за съвет. Миналия месец ми изписаха Утрогестан. Лекарят каза да го пия от 14 ден,за 10 дни.Но някъде бях чела,че трабва да се пие след като е минала овулацията.Днес ми е 20-я ден,от 5 март правя тестове за Ову и чак преди малко теста показа полужителен резултат. Въпроса ми е-кога да започна Утрогестана,от утре или вдругиден.Изписаната доза е-сутрин и вечер по едно хапче орално.Предварително ви благодария,зная че сте много мили.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: утрогестан-кога след полужителния Ову-тест
« Отговор #1 -: Март 15, 2007, 20:30:12 pm »
Най-добре два дни след положителен тест.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #2 -: Март 15, 2007, 20:54:20 pm »
Най-добре два дни след положителен тест.
Напълно съм съгласна с Лали!!!! :D
След положителен тест за ову ...от 12-36 часа настъпва ову.След това вече може да се приема Урогестан. :DУСПЕХ!
*
« Отговор #3 -: Март 16, 2007, 10:02:19 am »
Ще използвам темата да питам и аз нещо.
Изписан ми е дуфастон за 8 дни от 18 ден на цикъла. Овулацията ми беше на 13 ден. Въпросът ми е не трябва ли дуфастона да се пие до датата на евентуалната М? Така както ми е изписан ще го свърша два дни преди датата за М. :?
*

janeta

« Отговор #4 -: Март 16, 2007, 10:42:42 am »
Благодаря ви за бързия отговор,много бях объркана. Два пъти питах гинеколога си кога трябва да започна да пия Утрогестана. Първия път ми каза: От 14 ден. Аз му казах, че тестовете за Ову още са отрицателни и кога се пие лекарството преди или след като вече е настъпила овулацията. Той ми каза, че се пие след като е дошла овулацията. Но когато му казах тази сутрин, че вчера теста е бил положителен, той ми каза да почвам Утрогестана сега. Но аз знаех, че така ще ми отговори и за това още вчера реших да се допитам до вас. И вие напълно оправдахте очакванията ми. Ще ви се доверя на 100% и няма да започна Утрогестана днес, а ще го пия от утре сутринта. Толкова много се надявам този месец да стане бебето-вече 5 месеца сме срели да се пазим, с изключение на миналия месец когато точно на Овуто бях много болна. Стиска палци на всички вас мили момичета, които бебеправите. И се надявам в скоро време да се похвалим с хубави новини preggo.