Момичета, искам първо да ви благодаря за отговорите. Днес мъжа ми си направи втората спермограма при Мели и аз не мога да устискам да дойде време и за третата, та да я коментирам с гинката. Затова ще напиша резултатите тук да чуя какво можете да ми кажете вие. Прочетох това което имах време да намеря и разбрах някои неща, но не всичко ми е ясно.
Сега за Астенозооспермията разбрах, че показателите са променливи, а и нашите не са толкова лоши. Ще ви напиша само заключението засега:
Астенозооспермия( намалена подвижност на сперматозоидите) - това го разбрах - променлив показател и не много сериозен 44% при норма над 50%
Тератозооспермия(нарушена морфология на сперматозоидите) - по Крюгер с нормална морфология :16бр.= 8%(норма над 14%)
с патологична морфология: 184бр -не пише процент, но то е ясно де че е 92
Хемоспермия( наличие на кръв в еякулата)Левкоцитоспермия(повишен брой левкоцити в еякулата) - пише" левкоцити:( пероксидазна реакция) - 1,5х10*6 в мл.( норма - под 1х10*6 в мл)
Не знам какво точно значат последните три неща от заключението. Препоръката на Мели е консултация с уролог и ще я направим. Но следват почивни дни и още една спермограма, а пък мен ме човърка сърцето - има ли от какво да се притеснявам?
:balk_132:Извинявам се,
че ви занимавам с глупости, ама не знам защо изведнъж много се притесних. Досега смятах, че при него всичко е ОК и изведнъж -
вот тебя красная шапочка желты волк. Благодаря на всички които отговорят предварително, дори и да ме нахокате , че се шашкам без нужда