zdr! Molya se da otkriya i ustanovya vrazka s jena, preminala prez ada na grozdovidnata bremennost,t.nar.molla hidatidoza.Zagubih bebeto si,1va bremennost mi be6e.Mnogo boli du6ata,a strahat ot bolestta e golyam. Lo6oto e,4e doktorite mrazyat da obyasnyavat,a v neta ne namiram informacia kak se lekuva tova zabolyavane.Ako znaete ne6to,molya vi,pi6ete mi..
Пави, може би трябваше да пуснеш питането си като отделна тема, за да може да получиш повече отговори. А може би е хубаво модераторите да го отделят.
Много съжалявам за това което си преживяла.
Относно лечението - ще трябва да се пазиш от забременяване около година, не мога да кажа как точно се лекува. В нета чета за някаква лека форма на химиотрапия, понеже самата мола е вид карцином.
Предполагам повече за лечението ще каже твоят лекар.
При моя мисед имаше усложнения и съмнения за частична мола, тогава много се рових из нет-а.
На този сайт сигурно пише повече, обаче сега нещо не ми се отваря.
METHOTREXATE Антинеопластична химиотерапия, като монотерапия: рак на млечната жлеза, хориокарцином, хориоаденома деструенс и гроздовидна бременност. ...
www.medinfo.bg/doctor/sprav/methotr.htm - 23k намерих това:
Не знам дали си попадала в нет-а на този сайт:
http://www.pregnancyloss.info/causes.htm#MolarЕто и една статия на български, може би си я чела вече
Моларна (гроздовидна) бременност
Важно за теб е да следиш нивата на ЧХГ и те да падат.
Колко време мина от тогава? Какво е нивото на ЧХГ сега?Накрая искам да те успокоя, и да ти кажа да не се отчайваш в никакъв случай.
Мисля че в бг-мамма, бях прочела историята на жена със същия проблем, която след лечение си имаше живо и здраво дете.