sunny.g с втората ми бременност имах такъв проблем. И при мен се откри при вагинален секрет. Първият антибиотик обаче ми назначиха към 21 седмица. Лекарят ми каза, че е хубаво бебенцето да е малко по-голямо. Беше ми назначен локален антибиотик, който не се намираше никъде в България, ама това е друга тема. За съжаление след този антибиотик, не се елиминира бактерията. След втората положителна проба ми назначиха аугментин. За съжаление и той не подейства. Направих си ДНК тест, за да съм сигурна, че продължава да съществува стрептокока. Потвърди се. Към края на бременността ми назначиха още едно лечение с антибиотик, мисля че беше зинат. Раждането беше планирано секцио по много други причини. След последния антибиотик нямаше вече време за ново изследване да видим дали най-накрая сме го елиминирали, затова по време на секциото ми вляха пак антибиотик и след раждането поставиха и на бебето, за да се застраховаме. Имаше при него някакава гранична стойност на един показател и предвид предисторията с тази бактерия, предпочетаха да не рискуваме. Слава Богу всичко беше наред и сега си имам един прекрасен сладък бандитко вкъщи вече на 1,9 г. Пожелавам ти лека бременност и живо и здраво бебе на финала.