Здравейте,
Дълго мислих как точно да формулирам темата,и дали ще ви бъде интересна...Надявам се,че ще ви е
В общи линии става дума за това,през кой сезон инвитро/икси процедурите имат най-голям процент успеваемост..Знам,успеваемостта зависи от много фактори - предимно кадърност на лекарския екип,вид стерилитет,възраст и много други,но не знам защо си мисля,че освен тези по-главните има влияние и още един фактор - общото състояние на организма през различните сезони.Напоследък започна все повече да ми прави впечатление,че като че ли есента има повече успешни процедури,отколкото другите сезони - повечето успяли момичета,които познавам примерно аз,са успели все след лятото(от Септември до Ноември горе-долу),а от друга страна като гледам нашата пролетна серия поне досега как е осеяна с отрицателни тестове(в чиято бройка се включих и аз
), направо лошо ми става...
След лятото организмът е много по-зареден с витамини,слънце и в по-добро общо състояние изобщо от примерно веднага след зимата,когато застоялият живот,липсата на витамини,слънце,движение и др.полезни неща, буквално са ни спаружили...Аз мисля,че това също има значение за крайния резултат,а вие..?!
Мислех дори да направя анкета - погледнах,но нещо много сложно ми се видя,не успях да го измисля как точно да стане -примерно Пролет(опция 1:Успешна; Опция 2:Неуспешна процедура),и така по същия начин за есента и зимата - така по дадените гласове за всеки сезон можехме да видим евентуално кога съотношението Успех:Неуспех е в полза на първото....Ако на някой модератор му се занимава и счита,че темата би била интересна,моля за съдействие :)Аз почти съм сигурна,че есента май води откъм
Любопитно ми е да разбера дали съм права поне донякъде
Вие какво мислите,момичета?Коя от вас кога успя/или не успя
/?
P.S.Искам пак да подчертая,че разглеждам нещата от гледна точка на т.нар. "при равни други условия" - демек ако са налице и добър лекарски екип,и правилно диагностициран проблем,и добре направена стимулация и изобщо процедура - когато всички тези,а и други главни фактори са налице,през кой сезон успехите са повече...?