Съгласна съм с теб, наистина д-р Хаус е надменен, надут, префърцунен арогантен, но мисля, че смисълът на самия филм е да покаже ,че в края на краищата лекари като него могат да спасяват човешки животи и което е по-важното в случая- да поставят точни диагнози, колкото и немили да ни се виждат и да нямат онзи поглед „ох,колко ти съчувствам”.
Аз за това доуточних, че е сценарият куца, защото в стремежът си да му придадат максимална оригиналност и различност от останалите сериални лекари са му приписали на доктора качества (или по-скоро недостатъци), които просто си противоречат с тезата, че той е добър диагностицик! В много от сериите се лишава от информация, която е основополагаща при доброто диагностициране. Иначе, че всички гении са малко чешити си е точно така и не виждам защо лекарите-гении да правят изключение
!
Иначе в реалният живот - добри лекари има навсякъде. Аз винага давам за пример лекарка от малко градче, която не се уплаши да диагностицира болест, която е едва деветият регистриран случай в Бълагария. После се получи куриозът, че лекари-светила в тази област първоначално гледаха с насмешка дигнозата, а пък после молеха пациента да отиде на лекции със студенти, за да видят "на живо" подобен случай и изявяваха желание да се запознаят с въпросната лекарка.