0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Проблем :(
« -: Август 07, 2010, 16:37:22 pm »
Здравейте!Съжалявам,ако вече има тема с подобен проблем..просто не знам вече и аз къде да се консултирам.Та...на 17 години съм..от около една година имам страшно нередовен цикъл.Или ми го няма 40-50 дни...и точно се наканяя да отида на лекар и то ми дойде..и все си казвам другия път...пък ii да си призная гледам да избягвам..тези прегледи.Знам глупаво е..знам,че ще ми акжете,че трябва да отида на лекар,но мисля,че знам какво ще направи..ще ми предпише хапчетa и точно като спра да ги пия ще ctане същотоо...А пък и си мисля,че проблема е и заради поднорменото ми тегло...1 и 60 съм ,а тежа 44 килограма...
Re: Проблем :(
« Отговор #1 -: Август 07, 2010, 16:57:55 pm »
madlen99, на дали ще успеем да ти помогнем много и да разрешим проблема ти, все пак не сме лекари...

Искаш, не искаш, трябва да отидеш.
Ясно че първото, което ще ти кажат е да пиеш противозачатъчни, но един добър специалист преди да ти изпише хапче трябва да провери някои неща. Трябва да ти се направи преглед с ултразвук, да се видят яйчниците, може да имаш кисти и от там и нередовния цикъл. Трябва да ти се пуснат и хормонални изследвания, защото пък може нещо там да не е наред, и тогава да се мисли за лечение.

В никакъв случай обаче не оставяй така нещата. Добрата грижа за репродуктивното здраве започва още от тинейжърските години.
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
Re: Проблем :(
« Отговор #2 -: Август 07, 2010, 22:31:03 pm »
Освен всичко вече споменато от Радосттинка, имаш основание да търсиш причината за нередовния си цикъл в ниското си телесно тегло. Защо не се обърнеш към ендокринолог и диетолог?