0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Кога се налага серклаж?
« -: Март 14, 2007, 18:03:04 pm »
Мили момичета бихте ли сподели при какви случаи се налага серклаж? Зная, че по определено време гинеколога трябва да определи дали се налага и също пак до определена гест.седмица се прави?Кога?
С преглед с вагинален ехограф ли се установява?
*
Re: Кога се налага серклаж?
« Отговор #1 -: Март 15, 2007, 09:54:54 am »
Това се прави когато гинеколога види, че е изтаняла маточната шийка преждевременно и има риск. Да на ехограф се вижда мила.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

« Отговор #2 -: Май 08, 2007, 01:25:35 am »
здравейте,дами
от личен опит знам,че серклаж се налага,когато има скъсена маточна шийка.При мен това е факт в следствие на две конизации.Серклаж ми бе направен в 12г.с.
Сега се интересувам има ли във форума мама,на която и е правен серклаж и била ли е тя през цялото време на строг"постелен режим",защото аз честно казано си водя нормален живот,т.е. излизам,разхождам се и не знам дали не е опасно за бебето.Вече съм в 25 г.с. и все повече се притеснявам да не се случи нещо.Моля ви,споделете нещо по въпроса!!!!!!!!!!
*
« Отговор #3 -: Май 09, 2007, 21:04:16 pm »
На мен ми направиха серклаж във 18 седмица. Казаха ми много да се пазя, да не пътувам, да не правя секс, да не вдигам тежко и т.н. и като прибавиш факта, че съм с два мисед аборта, също така бях и на фраксипарин, направи си сметка какъв страх съм брала. Но все пак не може по цял ден да се лежи, така че си правех леки разходки, също така и пътувах до вилата, но тя е близо. Общо взето много внимавах до последно, докато ми махнаха серклажа в 36 седмица. Сега си давам сметка, че съм прекарала 9-те месеца в мързел :lol: