0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Орнитоза
« -: Февруари 14, 2007, 23:52:09 pm »
Здравейте момичета!Аз също съм нова.Аз  имам хламидии ,които са най-вероятната причина вече 2 г. бебето да не става.Преди цели 6 г. се разболях от орнитоза /това е пневмония ,причинена от птици/.Установи се от страшно високия титър на антитела срещу хламидия пситаци.Лекарите казаха, че се предава само по въздушно-капков път.Е, естествено мен ме натъпкаха с антибиотици, а съпруга ми не.А се чудеха защо все имам хламидии,въпреки лекарствата.Разбира се изкарах си лекарствена алергия.След няколко години, съпруга ми също се разболя от пневмония и тогава видяха ,че и той има хламидии.Но лекуваха само него.И сега твърдят ,че продължавам да имам  висок титър на антитела, като нещо което организмът помни, но аз не съм много сигурна. Изградих си собствено мнение и смятам ,че май тези хламидии от преди 6 г. се предават и по полов път и със съпруга ми сме се презаразявали.Вследствие на което май не мога да забременея.Дано пораженията да не са големи.Решила съм да посетя клиника по репродуктивна медицина още другата седмица.Забравих да кажа, че имам вече едно дете ,на 15 г.,аз съм на 35 г.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Орнитоза
« Отговор #1 -: Февруари 15, 2007, 06:13:59 am »
Хламидия пситаци не се разпространява по полов път. Много ми е интересно къде сте се изследвали?

*
« Отговор #2 -: Февруари 15, 2007, 16:15:00 pm »
Абсолютно е вярно, че не се разпространява по полов път. Това не изключва наличие на хламидия трахоматис.
Мисля, че досега не съм срещала лаборатория в София, изключая тази в Центъра по заразни и паразитни болести, където изследват хламидия Пситаци.
А антителата наистина остават години повишени, без да има настояща инфекция.
Уточнете вида на хламидиите и ги лекувайте адекватно.
Късмет.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

lady_11

• 3217
« Отговор #3 -: Февруари 15, 2007, 18:18:23 pm »
Изследват хламидията във всички разновидности във ветеринарномедицинския институт.
« Отговор #4 -: Февруари 18, 2007, 22:07:28 pm »
Здравейте момичета!Благодаря Ви за съветите.Изследваха ми титъра на антителата в Центъра до Софийския затвор не знам как се казваше.Но там не можеха да кажат точно каква е хламидията. Решиха ,че е хламидия пситаци по високия титър на антитела май беше 1:400 и нещо ,може и повече.А и по тежката пневмония която имах тогава и естествено наличието на папагал в къщи.От тогава все са ми високи антителата. Ще направя изследване,не знам още къде, казвате ,че ги правят в Центъра по заразни и паразитни болести и Ветеринарномедицинсия институт.Ще отида да видя още ли имам.Със съпруга ми не сме имали др връзки,сигурна съм ,а пък се оказа ,че и той има хламидии - не се знае какви.Бихте ли ме посъветвали къде мога да си направя изследване за хламидия трахоматис ,но чрез вагинална проба, казват ,че е по-сигурно да се установи наличието.Благодаря предварително.
*

lady_11

• 3217
« Отговор #5 -: Февруари 19, 2007, 06:12:38 am »
Цитат
А и по тежката пневмония която имах
А може да си имала и хламидия плевмоника.
*
« Отговор #6 -: Февруари 19, 2007, 10:35:07 am »
Лабораторията, в която си правила изследването, е точно към Центъра по заразни и паразитни болести. Д-р Теохарова не работи ли вече там? Тя е специалист по хламидии.
Порови се с търсачката в стари тема за хламидии. Момичетата са обсъждали надеждните места за изследване.
Късмет.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #7 -: Февруари 19, 2007, 18:05:38 pm »
Изследване съм правила точно при д-р Теохарова, но преди 6 години.Тогава само от титъра и клин картина определяха каква е хламидията.Може сега нещата да са се променили.Ще проверя.
« Отговор #8 -: Май 08, 2007, 21:06:29 pm »
Вече посетих Център по репродуктивно здраве. Доктора като чу историята ми изобщо не ми пусна хламидии.Каза, че мойте не се предават по полов път.Възможно ли е да имаме със съпруга ми и хламидия трахоматис, без да сме имали извънбрачни връзки.
« Отговор #9 -: Май 11, 2007, 00:24:06 am »
Възможно ли е да имаме със съпруга ми и хламидия трахоматис, без да сме имали извънбрачни връзки.
Възможно е. най-добре се изследвайте.
Късмет