0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте,
След две годишни опити за забременяване и след като ми направиха много изследвания без да се открие причина, направихме спермограма на мъжа ми. Резултатите са:
нормокинетични сперматозоиди - 17 %
хипокинетични - 26 %
акинетични - 57 %
Тест за виталност: 45
С нормална морфология - 8 %

Заключението е: олигоспермия, астенозооспермия, тератозооспермия, хемоспермия, левкоцитоспермия ...

Много се отчаяхме!
Моля ви за мнение дали е възможно някога да си имаме детенце?? Какво да правим?
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Имаме ли шанс някога да станем родители?
« Отговор #1 -: Май 17, 2007, 13:45:17 pm »
Много е непълна спермограмата за тези диагнози които са ви поставили първо и второ- да, щом има сперматозоиди можете да си имате собствено детенце, друг е въпроса дали ще е по нормален начин или с АРТ.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #2 -: Май 17, 2007, 14:33:55 pm »
имате шанс, разбира се.
спермограмата не е добра, но не е нещо отчайваща. възможно е дори и само с инсеминация да се получи. какво коментираха лекарите?
междувременно, мъжът ти да започне с нещата, които подобряват спермограмата - спиране на цигари, алкохол, газирано, тесни панталони, топли душове, медикаменти, стимуланти. да започва да пие витамини, антиоксиданти.
преглед при уролог за варикоцеле, ако не сте правили.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #3 -: Май 17, 2007, 17:27:58 pm »
О мила, да ви имаме морфологиятя от 8%, ние имаме едва 2%...
Това беше в кръга на майтапа,а сега сериозно.
Тази спермограма къде е правена? Много непълна ми изглежда, последни във форума спермограми с по една страница параметри...съветевам ви да направите нова в специализирана клиника.

Разбира се че имате шанс за бебе и съм сигурна, че ще стане.
Необходимо е да се консултирате с уролог, да откриете причината за тези стойности и да ги подобрите.
ще успеете!

« Отговор #4 -: Май 17, 2007, 21:45:29 pm »
Разбира се, че имате шанс!
Не се отчайвайте, а направете нова разширена спермограма в клиника по стерилитет или при Мели. Ако отново спермограмата е с показатели под нормата, направете  необходимите изследвания, за да се открие причината. В много случаи показателите се подобряват. Дори и да не стане, медицината е достатъчно напреднала и може да пристъпите към АРТ. Преди и аз много се страхувах, като чуех инсеминация или инвитро, но повярвайте ми - не е толкова страшно. Минах и през двете.
И не забравяйте, че надежда винаги има!
*
« Отговор #5 -: Май 24, 2007, 00:23:41 am »
ВИНАГИ ИМА ШАНС :wink:
« Отговор #6 -: Май 24, 2007, 09:04:30 am »
Мили момичета-това е спермограмата в нашия случай:Втечняване на еякулацията-15мин....обем-2,8мл.......концентрация на вод.йони-7,2ph...при тест за виталност-отрицателен....концентрация на сперматозоидите в 1мл.-053х10 на 6....общ бройна сперматозоиди в еякулация 148,400,000....вискозитет-повишен...подвижност-53,полуподвижни-39,неподвижни-08...скорост на сперматозоидите по Hynie 07..нормална морфология-87..патологична морфология-13....при клетките но спермогенеза всичко е отбелязано със 00...левкоцити-14.....Това е спермограмата-доктора като я видя се учуди на вида на спермограмата.Като гледам с какви показатели са вашите при изследването май разбирам защоя погледна така.Та въпросът ми е има ли шанш да имаме бебче без да се подлагам на инсеминация-както ми предложиха.И можем ли да се доверим на тази спермограма..Благодаря
Свободата означава да чувстваш това, което сърцето ти желае, независимо от мнението на околните.Паулу Коелю
« Отговор #7 -: Май 24, 2007, 13:10:35 pm »
sugari75 - тази вашата морфология доста ме съмнява.... Къде сте правили спермограмата? В Клиника по Репродуктивно Здраве? Или в някоя лаборатория?

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
« Отговор #8 -: Май 24, 2007, 22:54:06 pm »
изследването  го прави доц.Нанов във Варна.Какво по-точно те притеснява?Моля те сподели-и без това всичко ми е доста мъгляво :(
Свободата означава да чувстваш това, което сърцето ти желае, независимо от мнението на околните.Паулу Коелю
« Отговор #9 -: Май 25, 2007, 21:05:59 pm »
sugari75 - това ме притеснява...
Цитат
нормална морфология-87..патологична морфология-13.
Това ми звучи като "прекрасните" спермограми в МД София, които вадят перфектни резултати направени от лаборанти..., а ако се поразровиш в сайта ще намериш доста теми, в които се оказва, че заради такива фалшиво добри резултати доста двойки са губили много време....
Аз наистина те съветвам да повторите спермограмата, ако не се лъжа д-р Александров прави достоверни спермограми (т.е. той самият е ембриолог), но нека да се включат и момичетата от Варна и да кажат при кого е най-добре във Варна  :lol:

И успех от мен  :lol:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*
« Отговор #10 -: Май 25, 2007, 23:00:03 pm »
Рали,много си права - спермограма във Варна - определено само при д-р Александров!Ние направихме две при други доктори преди да се усетим къде всъщност трябва да отидем :?,но по-важното е , че се светнахме навреме и третата я направихме при него. :lol:
Да не говорим,че освен, че е един от най-добрите в областта си,е и много готин като човек и ще ти обясни колкото и каквото го питаш.Успех! :wink:

Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #11 -: Май 26, 2007, 00:31:02 am »
Здравейте,
След две годишни опити за забременяване и след като ми направиха много изследвания без да се открие причина, направихме спермограма на мъжа ми. Резултатите са:
нормокинетични сперматозоиди - 17 %
хипокинетични - 26 %
акинетични - 57 %
Тест за виталност: 45
С нормална морфология - 8 %

Заключението е: олигоспермия, астенозооспермия, тератозооспермия, хемоспермия, левкоцитоспермия ...

Много се отчаяхме!
Моля ви за мнение дали е възможно някога да си имаме детенце?? Какво да правим?

Ако дадеш пълните данни, ще е по-лесно да ти отговоря.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #12 -: Май 26, 2007, 09:56:18 am »
Благодаря rally_pat и Countefeit .Бях чувала съвсем други отзиви за него....та за това се и въздържахме.Но ще ви споделя че аз имам една бременност от настоящия ми съпруг -в минало време- и решихме че няма да имаме проблеми сега когато сме семейство.но явно нещата не стоят така :(За сега решихме да пробваме 1-2 м.още пък може да се подложим на инсеминация...Но определено ми се иска да се похваля първо тук когато чудото при нас се случи....И отново БЛАГОДАРЯ че ми писахте :bighug:
« Отговор #13 -: Май 26, 2007, 12:12:47 pm »
sugari75 - и моят мъж има син на 15 години от първия си брак, но сега е с астенозооспермия, и сме за ИКСИ...
Та с това искам да ти кажа, че това че навремето е станало лесно, не значи, че и сега ще стане за съжаление....

*

gemi78

• 235
  • ВИНАГИ ИМА НАДЕЖДА!!!
« Отговор #14 -: Май 30, 2007, 21:15:51 pm »
Не се от4айвай мила.Според мен, твоят съпруг, трябва да отиде да си направи о6те една спермограма.Ако резултатът е съ6тият,както при първата,консултирайте се с някой ембриолог.Има ре6ение на проблема,не се от4айвайте.Бъдете смели,ние вси4ки тук сме на съ6тият хаос.Успех!