0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Зацапване на 7,8 и 9 ден след Ову
« -: Май 21, 2007, 20:27:45 pm »
Здравейте,

Много съм се притеснила какво става този месец с мен. На 7-ми ден след Ову вечерта имах 2-3 капки кафяво зацапване. На другия ден до обяд розаво зацапване и температурата ми падна на 36.8. На 9-ти ден след Ову температура 36.9 и пак няколко капки ръждиво зацапване, а днес - 10ти ден след Ову температура 37 и забелязах нещо като слуз с ръждив цвят. Имам ПМС, но толкова рано да ми дойде
Друг път ми се е случвало зацапване но 2-3 дни преди М. Момичетата пишат за имплатационно зацапване, но еднократно такова, а мойто продължава няколко дни. От какво ли може да е това зацапване?
Благодаря
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: Зацапване на 7,8 и 9 ден след Ову
« Отговор #1 -: Май 21, 2007, 21:10:26 pm »
Не се притеснявай, случва се.
« Отговор #2 -: Май 22, 2007, 00:32:35 am »
не се притеснявай, най-вероятно не е сериозно. аз имах такова течение и гинекологът ми ми изписа 10 таблетки витамини центрум-моето било нещо като пролетна умора, а и съчетанието със стрес .....
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #3 -: Май 22, 2007, 07:12:59 am »
Може да е от по-ниски нива на прогестерона.
Консултирай се с лекар.
За имплантационното зацапване- може да е повече от 1 ден.
Оплодената яйцеклетка за  да 'потъне' изцяло в маточната стена минават 2-3 дена.
http://www.coe.int/T/e/legal_affairs/Legal_co-operation/Bioethics/Activities/Human_embryo_and_foetus/GT3(2003)13E%20final%20public%20report%20embryo-1.jpg
Потъва напълно...
http://www.cartage.org.lb/en/themes/Sciences/LifeScience/GeneralBiology/Physiology/ReproductiveSystem/HumanDevelopment/eggtravel.jpg

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #4 -: Май 22, 2007, 07:17:29 am »
Благодаря ви момичета за успокоението.
« Отговор #5 -: Май 23, 2007, 10:18:22 am »
Би ли ми казала,дали това зацапване се наблюдава при всеки твой цикъл?
Ако е така би трябвало да си провериш прогестерона на 7ми ден след ову.Може да имаш нисък прогестерон,може да има и още 2 причини,но най-лесната за установяване засега е с прогестерона.Така че не губи време,а действай
*
« Отговор #6 -: Май 23, 2007, 13:01:28 pm »
Здравейте,

Много съм се притеснила какво става този месец с мен. На 7-ми ден след Ову вечерта имах 2-3 капки кафяво зацапване. На другия ден до обяд розаво зацапване и температурата ми падна на 36.8. На 9-ти ден след Ову температура 36.9 и пак няколко капки ръждиво зацапване, а днес - 10ти ден след Ову температура 37 и забелязах нещо като слуз с ръждив цвят. Имам ПМС, но толкова рано да ми дойде
Друг път ми се е случвало зацапване но 2-3 дни преди М. Момичетата пишат за имплатационно зацапване, но еднократно такова, а мойто продължава няколко дни. От какво ли може да е това зацапване?
Благодаря
[/quotе/

Моя случай този месец е подобен. Вчера ми беше 7-и ден след Ову. имах леко зацапване и реших че е от имплантацията. Обаче днес вече не е никак леко, а направо си е цикъл. Малко се притеснявам, тъй като никога не ми се случвало да ми дойде толкова рано. 14-те дни след Ову. винаги съм ги държала. Правих хормони 2 месеца и всичко беше наред, надявам се да е от времето или от стреса. На 8-и съм при д-р Владимиров.
/>
« Отговор #7 -: Май 23, 2007, 18:43:35 pm »
Точно предишния ден преди зацапването т.е. на 6-ти след Ову изследвах прогестерона и ми беше 22.42 (реф 1.7 - 27). За първи път получавам такова зацапване толкова рано. Някой път имам зацапвания, но до 2-3 дни максимум преди цикъл т.е. около 10-11 ден след Ову. В момента вече 6-ти ден съм с това зацапване по 2-3 капки на ден(с изкл. на 8-ми ден след Ову когато зацапването беше розово и по-обилно).
*
« Отговор #8 -: Май 23, 2007, 18:44:40 pm »
Направи тест, а аз стискам палци.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #9 -: Май 23, 2007, 18:51:19 pm »
Днес правих - отрицателен за съжаление. Кръвен не съм правила, но след толкова пъти разочарования след кръвния не ми се вярва сега да е станало.
*

Lara

• 507
  • Най-хубавото е невидимо за очите...
« Отговор #10 -: Май 23, 2007, 19:24:54 pm »
И все пак, защо не отидеш при лекаря си. Може пък, като се върнеш, да споделиш хубава новина. Нищо, че е може би още рано да се види. Тук във форума има доста теми за зацапването...по време на бременност. Стискам палци!  :crossfingers:

« Отговор #11 -: Май 23, 2007, 19:46:54 pm »
Благодаря Lara.Ще отида непремено ако не ми дойде неочакваната М. Ако ми дойде пак ще отида, но към 10 ден за да продължавам борбата
« Последна редакция: Май 23, 2007, 19:53:02 pm от buba_ste »